Guiden till Stockholms bästa food trucks

Guiden till Stockholms bästa food trucks

De mobila matvagnarna har spridit sig med raketfart över Stockholm. Idag hittar du foodtrucks på stans alla marknader, festivaler, gator och torg – många erbjuder även catering. Och det är inte bara hamburgare och pulled pork som serveras genom luckorna. Veganmat, rawfood och streetfood från hela världen rullar på gatorna. Här guidar vi till några av Stockholms bästa foodtrucks att hålla utkik efter på vägen (eller när du behöver catering).

Innehållsförteckning
 1. Food trucks i Stockholm
  1. Abreu Foodtruck – Svensk-argentinskt familjeföretag
  2. Fred's Food Truck – Amerikanska snabbmatsfavoriter
  3. Funky Chicken – "New York style street food"
  4. Mackverket – Matiga mackor
  5. Swahili Street Food – Kenyansk streetfood
  6. Milner's Fish & Chips – Varianter av fish & chips
  7. Curbside Sthlm Foodtruck – Kvalitetsburgare
  8. Soulistic Food Truck – "Southern soul food"
  9. Back a Yard – Favorit från Jamaica
  10. Heaven Street Food – Hyllade hamburgare
  11. Autogyro – Klassiska gyros
  12. HK's Lila Food Truck – Högrevsburgare som specialitet
  13. Rullande Greken – Gyros som i Grekland
  14. Ceylon Food Truck – Inspo från Sri Lanka
  15. Galet Gott Foodtruck – Lunchburgare
  16. Super Burger – Burgare från grunden
  17. Hemglassbilen – Extratips: Glassig veteran

Food trucks i Stockholm

Här hittar du Stockholms bästa food trucks

Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck
Abreu Foodtruck – Foodtrucks
Abreu Foodtruck

Abreu Foodtruck

Svensk-argentinskt familjeföretag

I Slakthusområdet står Abreu Foodtruck, vars specialitet är argentinska smaker. De gör allt från grunden, inte minst korven som görs på svenskt kött och förädlas in i den argentinska smakvärlden. Menyn består av burgare och korv, bland annat specialiteten ostkorv som består av så mycket som en fjärdedel ost.

Fred's Food Truck

Amerikanska snabbmatsfavoriter

Fred's Food Truck startades 2012 och har idag fem truckar som rullar ute på gatorna, där det serveras amerikanskinspirerad streetfood lagad från grunden. Välj bland tacos, hamburgare och kött. Via hemsidan och sociala medier kan du se var de befinner sig för tillfället, eller boka dem till ett event.

Funky Chicken

"New York style street food"

Funky Chicken håller till i Nacka strand, där de serverar New York-influerad streetfood till lunch på vardagarna. Här kan du mätta magen med paradrätterna "chicken over rice", "veggie over rice" och Funky Chickens hamburgare. På somrarna brukar de även synas till i Hornstull.

Mackverket

Matiga mackor

Hos Mackverket hittar du matiga mackor stekta på färskt surdegsbröd, inspirerade av klassiker som reuben och BLT. Mackorna anpassas efter säsong och smak och serveras både hela och halva tillsammans med pommes. Det aktuella lunch- och middagsschemat hittar du på Mackverkets Instagramkonto.

Swahili Street Food

Kenyansk streetfood

Swahilis coola vagn kan du påträffa lite här och där, inte minst på Trädgården med jämna mellanrum. De serverar enligt utsago “Mama Rukias streetfood från Kenya”, som samosas och smakrika grytor med ris. Bakom foodtrucken står folk från Afrika Sthlm.

Milner's Fish & Chips

Varianter av fish & chips

Krispig friterad fisk, ljuvligt salta pommes och svalkande tartarsås… Vad är väl så gott som riktigt nyfriterad fish & chips? Milner's gör den på traditionellt brittiskt vis och med olika protein, såväl klassisk fisk som halloumi, korv och vegansk korv. De har även ett par burgare i samma stil på menyn.

Curbside Sthlm Foodtruck

Kvalitetsburgare

Curbside satsar sedan 2014 på hamburgare av hög kvalitet, med inspiration från amerikansk streetfood. Trucken syns både på gator och events, och den går även att boka för catering.

Soulistic Food Truck

"Southern soul food"

Du som är sugen på "Southern soul food" bör inte missa foodtrucken Soulistic Food Truck. Här kan du unna dig streetfood i form av exempelvis mac & cheese, creamed corn eller crispy fried chicken burger. Med på köpet får du även skön reggae och karibiska vibbar.

Back a Yard

Favorit från Jamaica

Den här populära trucken (som tidigare var en restaurang) ägs och drivs av kocken John Bull, som serverar jamaicansk mat på fyra hjul runtom i Stockholm, kryddat med en stor dos Jamaica-vibbar. Området brukar variera från dag till dag, så det är bäst att hålla sig uppdaterad via Facebook och Instagram.

Heaven Street Food

Hyllade hamburgare

Heaven Street Food gör vällagade och kryddiga hamburgare som passar både köttätare och vegetarianer. De har till och med vunnit pris på European Street Food Awards (2017) för sin vegoburgare. Bortsett från att servera lunch på olika platser i Stockholm har de även cateringuppdrag.

Autogyro

Klassiska gyros

Nej, inte autogiro, vi sa Autogyro. De gör klassiska gyros som i Grekland, med stort fokus på varje beståndsdel – mjukt bröd, smakrikt kött, goda såser och krispiga grönsaker. Var de håller hus för dagen ser man lättast på truckens sociala medier.

HK's Lila Food Truck

Högrevsburgare som specialitet

Samboparet Malin och Kari som driver HK har stor erfarenhet av riktigt bra råvaror, matlagning och foodtrucks – kunnande som de minst sagt får utlopp för här. Högrevsburgare är deras grej, och specialiteten är en variant med bageribakat bröd, krispsallad, rödlök, deras egen dressing och jalapenos. Även vegetarianen och veganen hittar något på menyn.

Rullande Greken

Gyros som i Grekland

Vill du äta gyros precis som de görs i ursprungslandet Grekland? Då ska du leta upp Rullande Grekens foodtruck, där just detta är specialiteten – autentisk gyros med halloumi, fläsk eller kyckling, i pita eller som box.

Ceylon Food Truck

Inspo från Sri Lanka

Ceylons curry- och burger-foodtruck har gjort det till sitt uppdrag att förse människor i hela Sverige med riktigt bra streetfood. Basen har de dock i Stockholm och influenserna hämtar de från Sri Lanka, till en meny med bland annat burgare och wraps.

Galet Gott Foodtruck

Lunchburgare

På vardagar serveras lunch från Galet Gotts foodtruck, där man vänder burgare på löpande band, men även bowls står på menyn. De har även en helvegansk meny.

Super Burger

Burgare från grunden

Ambitionen är inbakad i namnet – här vill man alltså erbjuda riktigt goda burgare, tillagade från grunden och med en rejäl dos kärlek. På menyn hittas förutom burgare även halloumi, sötpotatis och tacos.

Hemglassbilen

Extratips: Glassig veteran

En riktig föregångare! Glassbilen har levererat glass i stora lass till svenska bostadsområden sedan 1968 och den kända melodin klingar fortfarande. Bäst av allt: du behöver inte leta upp glassen – den kommer till dig, år ut och år in.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;