Bäckmans Skoservice Bäckmans Skoservice

Här finns Stockholms bästa skomakare

Intresset för skovård är stort – inte bara bland inbitna skofetischister. Gamla par kan ofta få nytt liv hos skomakaren, men ibland krävs extra gott handlag för att jobbet ska bli riktigt bra gjort. Vi har kollat in några skickliga skomakare i Stockholm som inte bör missas när det är dags att sula om, klacka om eller laga skor på mer avancerade sätt. Förutom att reparera och sälja fina läderskor, erbjuder varje skomakeri även skovårdsprodukter och goda råd.

Innehållsförteckning
 1. Stockholms bästa skomakare
  1. Bäckmans Skoservice – Ansedd institution
  2. Södermalms Sko & Nyckelservice – Proffsigt av far och son
  3. Skomakeri Framåt – Laga eller tillverka drömskorna
  4. Hallmans Skomakeri & Skor – Familjeföretag med koll på kvalitet
  5. Anderssons Skomakeri – Klacka om på kvarterspärla
  6. NK Skomakeri – Mitt i shoppingmeckat
  7. Mano Skoservice – Butik och skomakare i ett
  8. Kungsholmens Skomakeri – Fixar det mesta

Stockholms bästa skomakare

Bäckmans Skoservice

Ansedd institution

Denna Östermalmsveteran har funnits sedan 1922 och här jobbar skomakare med stor erfarenhet. Bortsett från att utföra reparationer av berömda märken säljer de även herr- och damskor samt ger tips och råd kring skovård. Lokalen är klassisk med vitkaklade väggar, marmordisk och gröna hyllor där skorna staplas prydligt i bruna papperspåsar.

Södermalms Sko & Nyckelservice

Hemsida

Proffsigt av far och son

Kliv in i detta genuina skomakeri som drivs av Christer Boström och sonen Dennis. Tillsammans utför de alla typer av jobb, som att tillverka skor för olika scenuppsättningar, och de delar även med sig av sin expertis i andra sammanhang. Här kan du få hjälp med allt från att laga skor, stövlar och väskor till att köpa randsydda skönheter från märken som Loake och Diemme.

Skomakeri Framåt

Hemsida

Laga eller tillverka drömskorna

Det här hantverksmässiga skomakeriet i Gamla stan anses vara ett av landets främsta. Här kan man inte bara få förstklassiga skoreparationer, såsom randsydda hel- och halvsulningar, utan även köpa handgjorda och ortopediska skor. Dessutom är Skomakeri Framåt engagerade i ett ideellt projekt tillsammans med Stockholms Stadsmission.

Hallmans Skomakeri & Skor

Hemsida

Familjeföretag med koll på kvalitet

En omtyckt kombination av skomakare och skobutik i Birkastan som har drivits inom familjen i tre generationer. Hallmans tar emot alla typer av reparationer. Stor vikt läggs vid att erbjuda hög kvalitet, något som gäller både reparationerna och utbudet av skor som finns att köpa här.

Anderssons Skomakeri

Hemsida

Klacka om på kvarterspärla

På Hantverkargatan huserar detta skomakeri som utför allt från enkla klackningar till större lagningar av skor, stövlar och väskor. Givetvis erbjuds även tillbehör och alla tänkbara skovårdsråd. Ett populärt val bland Kungsholmens lokalbor.

NK Skomakeri

Hemsida

Mitt i shoppingmeckat

NK:s skomakeri är ett lättillgängligt alternativ för den som är ute och shoppar. Här satsar man på förstklassigt hantverk och modern 3D-teknik för att skapa skräddarsydda skor med perfekt passform. Självklar erbjuder man även lagning och putsning.

Mano Skoservice

Hemsida

Butik och skomakare i ett

Mano Skoservice på Riddargatan har ett stort utbud av skor i olika stilar, och självklart erbjuder de även skoservice. Hit kan du komma för att reparera alla typer av skor och väskor, eller för att köpa olika skovårdsprodukter.

Kungsholmens Skomakeri

Hemsida

Fixar det mesta

Kungsholmens Skomakeri har lång erfarenhet av reparationer och skovård. Här kan du bland annat klacka om, sula och byta blixtlås på dina skor. Du kan även få hjälp med att laga väskor och andra typer av läderprodukter som har gått sönder eller blivit slitna.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta