Här hittar du vackra bröllopsklänningar i Stockholm

Här hittar du vackra bröllopsklänningar i Stockholm

På livets viktigaste dag vill man gärna att allt ska vara perfekt – allt från brudklänningen till frisyren, smyckena, lokalen, gästlistan, placering och självklart den lyckligt utvalda brudgummen. För att inte falla in i klichérollen som panikslagen brud har vi skapat en bröllopsguide för att steg för steg hjälpa till med all planering. För dig som är på jakt efter den ultimata brudklänningen kan uppdraget kännas överväldigande. Därför har vi skapat denna guide där vi tipsar om bröllopsbutiker som säljer de vackraste bröllopsklänningarna som passar alla olika stilar. Stort lycka till på den stora dagen.

Innehållsförteckning
 1. Här köper du bröllopsklänning i Stockholm
  1. Milagro – Kungabröllopsdesigner
  2. Bröllopsbutiken – Specialist på sin sak
  3. Matildas Fest – Designa din drömklänning
  4. Royal Högtidskläder – För alla högtider
  5. By Malina Bridal Showroom – Kändisfavorit
  6. Garamaj – Sveriges största bröllopsbutik
  7. Lilly – Här hittar du klänningar med wow-effekt
  8. Thalia – Handgjord finess
  9. Stockholm Brud och Fest – Uthyrning och försäljning
  10. Zetterberg Couture – Tidlös lyx
  11. Lars Wallin – Förverkliga dina sagobröllops-fantasier
  12. Letizia Serio Atelier – Unikt och skräddarsytt
 2. För vintagebruden
  1. Bröllopsbruket – Second hand i showroom
  2. Saker & Ting – En gömd vintagepärla
  3. Judits Second Hand – En riktigt Söderinstitution
  4. Lisa Larsson Second Hand – Retrodrömmar från 30- till 70-tal
  5. Elsas Vintagebröllop – Vackra vintageskapelser
  6. Old Touch – En klänning med historia
  7. Beyond Retro – Sveriges största vintagekedja

Här köper du bröllopsklänning i Stockholm

Stockholms bästa bröllopsbutiker

Milagro

Kungabröllopsdesigner

Denna exklusiva bröllopsbutik i hjärtat av Östermalm erbjuder allt för den stora dagen. Butiken präglas av över 100 olika modeller och riktar sig till den klassiska och moderna bruden. Skräddaren Nahrin Izar har lång erfarenhet och sätter kundens önskemål först, med fokus på passform och hög kvalité.

Bröllopsbutiken

Specialist på sin sak

Denna specialbutik erbjuder ett brett sortiment för bröllopsfesten - allt för bruden och tärnorna. Här kan du välja mellan enkla sofistikerade varianter till pampiga sagoklänningar. Komplettera looken men noggrant utvalda dekorationer, accessoarer och skor som även säljs på plats.

Matildas Fest

Hemsida

Designa din drömklänning

För bruden som vill bära något unikt på bröllopsdagen är Matildas Fest väl värt ett besök. Måttbeställ brud- eller tärnklänningen för att sätta personligt prägel på det hela. De varierande prisklasserna lockar en bred publik.

Royal Högtidskläder

Hemsida

För alla högtider

Denna gemytliga Östermalmsbutik erbjuder kläder för alla tillfällen. De stoltserar med ett brett utbud av frack, smoking samt fest- och bröllopsklänningar från egen ateljé och andra varumärken. Här finns även uthyrning.

By Malina Bridal Showroom

Kändisfavorit

Svenska By Malina är en riktig kändisfavorit som satsar på en exklusiv bröllopskollektion - allt för bruden och hennes tärnor. Boka ett möte på deras showroom eller handla online, här finns allt för romantiken, traditionalisten och hippien med varierade prisklasser.

Garamaj

Hemsida

Sveriges största bröllopsbutik

Till och med den mest nervösa bruden finner ro på Garamaj, där nordisk elegans, stil och kvalitet är nyckelord. Designerns gedigna erfarenhet inom mode avspeglas i den exklusiva bröllopskollektionen. Boka tid och var med i skapandet av din sagoklänning.

Lilly

Hemsida

Här hittar du klänningar med wow-effekt

Den moderna bruden som har ont om tid går gärna till Lilly. I vacker miljö hittar man ett stort utbud av brud- och festklänningar samt kläder för resten av bröllopssällskapet. Boka tid för att hitta klänningen som passar din kroppsform och stil samt visar individualitet.

Thalia

Hemsida

Handgjord finess

På Thalia skapar du en unik och personlig bröllopsklänning. Här designar och syr man enligt önskemål med stort fokus på detaljer. Komplettera looken med accessoarer och skor från deras noggrant utvalda sortiment.

Stockholm Brud och Fest

Hemsida

Uthyrning och försäljning

Med sitt breda sortiment till försäljning - och uthyrning i herravdelningen - lockar denna butik på Söder en stor kundkrets. Strosa runt bland vackert utvalda brudklänningar som passar varje plånboksstorlek från märken som Cavaliere och La Sposa.

Zetterberg Couture

Tidlös lyx

Zetterberg Couture i Sturegallerian är stället för bruden som vill klä sig drömlikt, lyxigt och vintageinspirerat. Här finns även klänningar till brudtärnorna. Boka in en tid med bästa vännerna och prova romantiska kreationer medan ni sippar på kaffe, te och champagne.

Lars Wallin

Förverkliga dina sagobröllops-fantasier

Anslut till skaran av kändisar och kungligheter som har fått äran att bära couture-mästarens skapelser. Låt ditt bröllop förevigas med en unik och detaljrik brudklänning - här läggs vikten på passform, materialval och kvalitet. Boka möte på deras showroom för att förverkliga din dröm.

Letizia Serio Atelier

Unikt och skräddarsytt

Bland Gamla stans gränder hittas denna lilla ateljé, där Letizia Serio designar brudklänningar för hand med ambitionen att skapa den klänning du trodde endast existerade i dina drömmar. Få brudskruden helt uppsydd från grunden, eller låt Letizia blåsa nytt liv i din vintageklänning – oavsett vilket går du härifrån med en helt unik kreation att bära på den stora dagen.

För vintagebruden

Bröllopsbutiker med vackra vintageklänningar

Bröllopsbruket

Hemsida

Second hand i showroom

Bröllopsbruket finns på flera håll i Sverige och här säljer man främst tidigare använda brudklänningar i fint skick, men även ett mindre utbud av nya klänningar. Boka tid i deras showroom med nära och kära som hjälper dig att hitta rätt klänning för den stora dagen.

Saker & Ting

En gömd vintagepärla

Denna lilla butik på 11 kvm rymmer allt för vintagefantasten. Saker & Ting är välfylld med allt från bröllops- och festklänningar till skor, väskor och accessoarer - en riktig dröm för den som vill att den stora dagen ska gå i sann retroanda.

Judits Second Hand

Hemsida

En riktigt Söderinstitution

På Judits blandas modeplagg och guldkorn från förr för att curera ett spännande och brett sortiment. Här hittar vintagefrälsta allt från brudklänningar till gamla designväskor och accessoarer - en härlig blandning av lyx och budget.

Lisa Larsson Second Hand

Retrodrömmar från 30- till 70-tal

Lisa Larsson var en av de första som tog vintage-trenden till Stockholm, och hon håller stilen än idag. Här kan retroälskaren botanisera bland kläder från 30- till 70-talet och även hitta moderna märkeskläder. Kom och leta efter din drömpartyblåsa eller brudklänning.

Elsas Vintagebröllop

Hemsida

Vackra vintageskapelser

Bloggaren Elsa Billgren har samlat på vintageklänningar under flera år och nu hyr hon ut mängder av vackra bröllopsklänningar i sin ateljé. Här bokar du tid och får då ateljén helt för dig själv när du i din egen takt får hjälp att hitta den klänning som passar just dig.

Old Touch

Hemsida

En klänning med historia

På Old Touch har man samlat kläder, smycken och skor från alla tidsåldrar – så även brudklänningar. Fynda en bröllopsklänning som vilar på en historia och för arvet vidare på din egen stora dag. Unikt, miljövänligt och ofta väldigt vackert.

Beyond Retro

Hemsida

Sveriges största vintagekedja

USA-inspirerade och importerade kläder fyller denna vintagebutik där inget plagg är trist - här råder färg, mönster och personlighet. Hit bör bruden som vill sätta personlig prägel på sin bröllopsdag gå.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;