Stockholms bästa butiker för festklänningar

Stockholms bästa butiker för festklänningar

Lagom till middagar, fester och sena dansnätter vill man gärna både se toppen ut och känna sig bekväm på samma gång, men att hitta den där perfekta festklänningen är inte alltid så lätt. Oavsett om du är ute efter den lilla svarta, ett paljettfodral eller en mer avslappnad maxiklänning kan butikshyllorna ibland kännas som en snårskog. Nedan har vi listat butiker i Stockholm som kan hjälpa dig en bit på vägen när du är på jakt efter den perfekta partyklänningen. Här är guiden till butiker där du kan köpa fina klänningar i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Här köper du festklänning i Stockholm
  1. NK – Allt och lite till
  2. Aplace – Trendigast på festen
  3. Åhléns – Många olika märken
  4. H&M Rental – Statementklänningar till låga priser
  5. Saker & Ting – Glitter och glamour på liten yta
  6. Lisa Larsson Second Hand – Vintage-veteran
  7. Adoore – Poppis bland influencers
  8. Judits Second Hand – Stilsäkert
  9. Arkivet – Trendig second hand
  10. By Malina – För alla tillfällen
  11. & Other Stories – Olika stilar
  12. Ida Sjöstedt – Sagolik svensk design
  13. Ahlvar Gallery – Silkigt, festligt och vardagligt
  14. Rodebjer & Rodebjer Revisited – För den trendmedvetna

Här köper du festklänning i Stockholm

NK

Allt och lite till

Det anrika varuhuset har föga förvånande allt och lite till att önska för den som ska på fest, oavsett stil. Ta en sväng och testa kreationer från såväl svenska designers, exempelvis Dagmar, Rodebjer och Filippa K, som från mängder av internationella namn och modehus.

Aplace

Trendigast på festen

Med ett eftertraktat urval av skandinaviskt mode har Aplace blivit ett riktigt modemecka i Stockholm. Här hittar du bland annat klänningar från skandinaviska märken som Rodebjer, Minimarket och By Malene Birger, och den kunniga personalen guidar dig gärna bland de senaste kollektionerna. Har du lite extra pengar över i plånboken till en sval och designriktig festblåsa lär du garanterat hitta ett och annat här.

Åhléns

Hemsida

Många olika märken

Åhlens samlar många olika märken under ett och samma tak, från striktare märken som Filippa K och Dagmar till Marimekko-färglatt och budgetvänliga klänningar. Här kan man botanisera länge bland utbudet och kanske sticka upp på en paus-pasta eller drink hos Basta om energidippen slår till.

H&M Rental

Statementklänningar till låga priser

Om du är eller blir H&M-medlem har du möjlighet att hyra riktiga festblåsor och andra statementplagg från H&M Rental. Du bokar en tid med deras stylist som hjälper dig hitta rätt plagg för festen. Klänningen eller kostymen kan du sedan hyra i upp till sju dagar till riktigt överkomliga priser. Du behöver inte ens tänka på kemtvätt – det fixar de.

Saker & Ting

Glitter och glamour på liten yta

En riktig skattkammare på endast 11 kvadrat, knökfull med vackra vintageklänningar, väskor, skor och glittriga accessoarer. En stor del av behållningen är den omtyckta ägarinnan som i över 20 år har hjälpt sina kunder att göra personliga vintagefynd.

Lisa Larsson Second Hand

Vintage-veteran

Hit har stockholmare vallfärdat sedan mitten av 80-talet för att botanisera bland de många vintageplaggen. Fokus ligger på 30–70-tal samt moderna märkeskläder, och klänningar finns det givetvis gott om. Kanske hittar du en designklassiker från Pucci eller YSL …

Adoore

Poppis bland influencers

Superpopulära Adoore är influencern, moderedaktören och stylisten Petra Tungårdens märke. Filosofin är att skapa klänningar för alla tillfällen, med fokus på detaljer som framhäver kroppsformen. Välj längd och börja utforska festutbudet som ständigt förändras och utökas.

Judits Second Hand

Hemsida

Stilsäkert

Trendigt second hand-mecka på Hornsgatan där man bland annat kan hitta aktuella designers, festklänningar och accessoarer. Hit kommer många för att komplettera garderoben eller hitta en snygg outfit inför kvällen.

Arkivet Second Hand Sergel Arkivet Second Hand Östermalm Arkivet Second Hand Odenplan
Arkivet Second Hand Sergel
arkivet.com
Arkivet Second Hand Östermalm
arkivetsthlm.se
Arkivet Second Hand Odenplan
arkivetsthlm.se
Arkivet Second Hand Sergel Arkivet Second Hand Östermalm Arkivet Second Hand Odenplan

Trendig second hand

På second hand-kedjan Arkivet är man noga med vilka kläder man tar emot – och skicket på kläderna är därefter. Allt är fräscht, ofta nytt, och rätt i tiden. Bland festklänningarna hittar du både korta och längre varianter från såväl budgetmärken som dyrare varianter.

 • Sergelgatan 18, City/Norrmalm Nybrogatan 44, Östermalm Norrtullsgatan 33, Vasastan
  Arkivet Second Hand Sergel
  Sergelgatan 18, City/Norrmalm
  Arkivet Second Hand Östermalm
  Nybrogatan 44, Östermalm
  Arkivet Second Hand Odenplan
  Norrtullsgatan 33, Vasastan
 • Arkivet Second Hand Sergel
  arkivet.com
  Arkivet Second Hand Östermalm
  arkivetsthlm.se
  Arkivet Second Hand Odenplan
  arkivetsthlm.se
  Arkivet Second Hand Östermalm
  073-232 70 00
  Arkivet Second Hand Odenplan
  072-969 20 00
 • Arkivet Second Hand Sergel Arkivet Second Hand Östermalm Arkivet Second Hand Odenplan

By Malina

För alla tillfällen

Kändisfavoriten By Malina syns flitigt på röda mattan med sina moderna och tidlösa klänningar i mängder av olika snitt och färger – från Hollywoodglamour till festlig elegans. Här finns något för alla tillfällen och behöver du lite extra hjälp kan du boka tid med den kunniga personalen, som hjälper dig att hitta den perfekta klänningen.

& Other Stories

Olika stilar

I ett av Stockholms kanske mest butikstäta områden, Bibliotekstan, hittas & Other Stories. Den H&M-ägda kedjan satsar ofta på lite finare material och olika stilar som passar olika smaker och tillfällen. De brukar också ha en och annan häftig byxdress om du är på jakt efter en sådan.

Ida Sjöstedt

Hemsida

Sagolik svensk design

De sagolika festblåsorna har gjort Ida Sjöstedt till en svensk designfavorit, och hon går hem både inom haute couture och ready to wear. Är du ute efter en av klänningarna (ofta i spets eller med 3D-blommor) så säljs de bland annat på Åhléns City och NK. Om du inte bokar in en tid i showroomet, det vill säga …

Ahlvar Gallery

Silkigt, festligt och vardagligt

Letar du efter en silkig, flowy klänning till festen? Då kan Ahlvar Gallery ha något för dig. Ahlvar är designern Frida Ahlvarssons märke och här vill hon kombinera vardagliga nyckelplagg med festliga, eleganta och oväntade plagg till en stilig helhet. Spana in klänningarna på nätet eller passa på när butiken håller öppet.

Rodebjer Norrmalmstorg Rodebjer Regeringsgatan Rodebjer Revisited
Rodebjer Norrmalmstorg
rodebjer.com
Rodebjer Regeringsgatan
rodebjer.com
Rodebjer Revisited
rodebjer.com
Rodebjer Norrmalmstorg Rodebjer Regeringsgatan Rodebjer Revisited

För den trendmedvetna

Det svenska varumärket Rodebjer är känt för sina unika kreationer i vackra mönster och lyxiga material. Med en trendsäker och originell klänning härifrån kommer du att göra ett riktigt statement på festen. På Rodebjer Revisited kan du fynda sample-plagg och plagg från äldre kollektioner.

 • Smålandsgatan 12, City/Norrmalm Regeringsgatan 50 (Mood), City/Norrmalm Drottninggatan 92, City/Vasastan/Norrmalm
  Rodebjer Norrmalmstorg
  Smålandsgatan 12, City/Norrmalm
  Rodebjer Regeringsgatan
  Regeringsgatan 50 (Mood), City/Norrmalm
  Rodebjer Revisited
  Drottninggatan 92, City/Vasastan/Norrmalm
 • Rodebjer Norrmalmstorg
  rodebjer.com
  Rodebjer Regeringsgatan
  rodebjer.com
  Rodebjer Revisited
  rodebjer.com
  Rodebjer Norrmalmstorg
  08-611 01 17
  Rodebjer Regeringsgatan
  08-20 66 14
 • Rodebjer Norrmalmstorg Rodebjer Regeringsgatan Rodebjer Revisited

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;