Här kan du se fyrverkerier på nyårsafton i Stockholm

Här kan du se fyrverkerier på nyårsafton i Stockholm

En höjdpunkt på nyårsafton är när klockan slår tolv och då gäller det att man har en bra utsikt över fyrverkerierna som lyser upp Stockholm. Har du ingen balkong att fira tolvslaget på, gäller det att ta sig till den bästa utkiksplatsen. Men var finns den då? Här guidar vi dig till de bästa platserna där du kan se sprakande raketer på tolvslaget under nyårsafton i Stockholm.

Skeppsbron

I Gamla stan, framför Kungliga Slottet, med Stockholms inlopp intill finner du en ypperligt central plats med garanterad utsikt över fyrverkerierna som skjuts upp över Stockholm.

Fjällgatan

Denna plats är känd för att ha en av Stockholms absolut bästa utsikter. Fjällgatan hittar du på Södermalm, en bit från Slussen och direkt ovanför Stadsgårdsleden. Här får du en panoramavy över hela staden och fullständig överblick över Stockholms fyrverkerier.

Skinnarviksberget

Berget, som fick sin framgång mycket tack vare filmen Stockholm Boogie, är ett populärt utkiksställe hela året om, men kanske framför allt på somrarna. På nyårsafton kan man dock räkna med att det är välbesökt, då det ger en full överblick över Kungsholmen och resten av stan.

Skansen

Hemsida

Traditionellt nyårsfirande

Skansens nyårsfirande är en återkommande tradition för många. Här får man inte bara utsikt över Stockholm, utan även på Sollidenscenen är det fullt program. Sång och musik framförs av kända artister och vid tolvslaget läses den traditionsenliga dikten, skriven av Alfred Tennyson, upp. Firandet direktsänds i SVT.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta