Hitta käket på Stockholms bästa food trucks

De mobila matvagnarna har spritt sig med raketfart över Stockholm. Idag hittar du food trucks på stans alla marknader, festivaler, gator och torg. Och det är inte bara hamburgare och pulled pork som gäller i trendig snabbmatsanda. Streetfood-influenserna kommer från precis hela världen. Räkna med vietnamesiska baguetter, KRAV-certifierad råkost, veganmat och rawfood, samt autentisk streetfood från Indien, eko-fika och mycket mer. Här guidar vi till några av Stockholms bästa food trucks att hålla utkik efter på vägen.

Se även:
- Snabbamat: Guiden till Stockholms bästa snabbmat
- Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare

Nya Carnegiebryggeriet Foodtruck: Signerat ölälskare
Den perfekta kombon av amerikansk streetfood och matchande öl från eget bryggeri. Oftast står denna "mobila gastropub" parkerad utanför själva bryggeriet i Hammarby sjöstad, men den hittas även på olika festivaler och events.
Mer information: Nya Carnegiebryggeriet Foodtruck

Bun Bun Truck: Hetaste baguetterna i stan
Hajpade Bun Bun Truck nominerades till en Gulddrake i budgetklassen 2014 för sitt rullande koncept med franskvietnamesiska baguetter - Bánh Mì. Och de är riktigt goda. Fyllda med koriander och bland annat fläsksida, citrongräsmarinerad kyckling och tofu. Snåla inte med den heta "ketchupen" om du vill sätta extra fart på dem.
Finns här: Marknader, festivaler och andra platser i stan. Håll koll via Facebook och Twitter.
Mer information: Bun Bun Truck

Curbside Sthlm: "High quality street food"
Här var det amerikansk snabbmat med fina råvaror. Curbside serverar ett gäng olika burgare, pulled pork och dessutom vegetarisk wrap. Burgarna finns bland annat som chipotle burger och "Burger from Hell" och görs i två olika storlekar, 120 och 180 gram. Köp genom luckan eller beställ hemkörning, avhämtning eller catering.
Finns här: Stockholm med omnejd, se schema på hemsidan.
Mer information: Curbside Sthlm

Flippin' Burgers Food Truck: Superhajpat hamburgerhak på hjul
Humburgersuccén fortsätter och nu rullar denna Stockholmsinstitution ut på stan och serverar enkla "sliders" gjort på de finaste råvarona och hängmörat kött. Gäster kan svalka sig med finöl ifrån mindre hantverksbryggerier eller den egna läsken ifrån Dryck Sthlm.
Finns här: Runtom i Stockholm, bland annat på festivaler. Håll dig uppdaterad via sociala medier.
Mer information: Flippin' Burgers Food Truck

El Taco Food Truck: Rosa taco-kändis
El Taco Truck är den knallrosa trucken som har tagit genuin mexikansk streetfood till stans gator. Grundarna är riktiga restaurangveteraner och kommer bland annat från Riche, Teatergrillen och Taverna Brillo. Bortsett från att leverera genom luckan ordnar de även catering och lagar mat åt stora företag.
Finns här: Runtom i Stockholm, bland annat på festivaler. Håll dig uppdaterad via sociala medier.
Mer information: El Taco Food Truck

Vegan Soul Train: Soul food i vegantappning
Vegan Soul Train lär vara Europas första vegan-truck och den rattas av ett par som tagit med sig gatumatskulturen från New York, inte minst från Harlem. Här får du amerikansk soul food med östeuropeiska inslag - i helvegansk tappning. Det är bara att hoppa på tåget och tänka nytt. De ordnar även catering.
Finns här: Framförallt på Söder, men även marknader och festivaler på andra håll i Stockholm. Följ dem via Facebook.
Mer information: Vegan Soul Train

Rawstation: Rawfood på hjul
Denna tidsenliga food truck erbjuder - som namnet avslöjar - endast rawfood. Här serveras goda smoothies, en och annan grön juice samt wraps, obligatoriska raw brownies och nötbollar. Ta en sväng ner till Tanto där de brukar håll till för att ta del av hälsotrenden.
Finns här: Framförallt vid Tantolunden, men även på annat håll i Stockholm. Håll dig uppdaterad via sociala medier.
Mer information: Rawstation

Frick & Hagberg: Finburgare och finöl
Nymalda hamburgare på ekologiskt närproducerat nötkött med gruyère-ost, egen majonnäs, fint bröd och IPA-öl. Frick & Hagberg är inte vilken hamburgertruck som helst. Bland annat serveras burgarna som original, rökt och veg och du hittar dem runt hela stan, följ bara stoppen via hemsidan och Facebook.
Finns här: Runt hela Stockholm. Följ dem via sociala medier.
Mer information: Frick & Hagberg

Indian Street Food: Etiskt och nyttigt från Indien
Inspirerade av gatuförsäljarna i Indien lagar Indian Street Food äkta indisk mat som dessutom är hälsosam och etisk. Och smakerna är verkligen autentiska - kockarna kommer själva från Indien där de även är utbildade. Ett måste för den som längtar efter indisk streetfood alltså. Ekologiskt i största möjliga mån.
Finns här: Festivaler och andra platser i stan. Håll koll via Facebook, Twitter och andra sociala medier.
Mer information: Indian Street Food

Köftebilen: Turkisk streetfood-upplevelse
Här hittar du paradrätten köfte, turkiska nöt- och lammbiffar serverade i dürüm-bröd. Kombinera med den turkiska yoghurtdrycken ayran för att få hela turkiska matupplevelsen. Köftebilen står ofta parkerad i Kungens kurva men den dyker också upp vid festivaler och andra tillställningar.
Finns här: Kungens kurva, festivaler och andra events. Följ den via sociala medier.
Mer information: Köftebilen

Kantarellkungen: Som namnet avslöjar...
...handlar det om vår gula höstfavorit. Kantarelltoast och kantarellrulle är givna menyinslag men du får även pulled pork och chicken. Året runt. Kantarellkungen parkerar runtom i city, gärna där det pågår sportevents, och ordnar även catering i hela Stockholm.
Finns här: På olika håll i Stockholm, följ dem via Facebook.
Mer information: Kantarellkungen

Fred's Food Truck: Fish tacos och andra snabbmatsfavoriter
Amerikanskinspirerad snabbmat såsom pulled pork, philly cheese steak sandwich och fish tacos, direkt från bilen eller levererat hem. Du hittar den vita trucken på olika ställen i innerstan och schemat uppdateras varje vecka, så håll dig ajour via Facebook.
Finns här: Centrala Stockholm, hemleverans. Håll koll via Facebook.
Mer information: Fred's Food Truck

Hemglassbilen: Glassig veteran
En riktig föregångare! Glassbilen har levererat glass i stora lass till svenska bostadsområden sedan 1968 och den kända melodin klingar fortfarande. Bäst av allt: du behöver inte leta upp glassen - den kommer till dig, år ut och år in.
Finns här: I ditt bostadsområde.
hemglass.se

Tips! Följ matvagnarnas rutt via appen StreetKäk.

Andra guider du kanske är intresserad av
- Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare
- Vegetariska restauranger: Vegetariska restauranger i Stockholm
- Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch
- Lunch: Guiden till Stockholms bästa lunchrestauranger
- Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar
- Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer
- Bagerier: Guiden till Stockholms bästa bagerier
- Espressobarer: Guiden till Stockholms bästa espressobarer

Om guiden till Stockholms bästa food trucks
Guiden till bästa food trucks i Stockholm uppdateras löpande. Maila oss på hello@thatsup.se om du vet någon riktigt bra matvagn i Stockholm, eller foodtruck i stockholm eller streetfood-ställe som vi har missat. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Foto: Hornstullsmarknad

Visa på karta