Jeans i Stockholm - din guide i denimdjungeln

Att äga ett par jeans har blivit en självklarhet och jakten efter det perfekta paret tycks aldrig ta slut. 
Jeans finns idag i alla möjliga varianter och modeller. På hyllorna radas kategorier upp som bootcut, boyfriendjeans, high waist, low waist, skinny och baggy. Originalblåa kommer förmodligen alltid vara den stora vinnaren men även gråa, svarta, vita och än mer originella färger är ständigt närvarande. Det är inte lätt att hitta rätt i denimdjungeln och därför har vi sammanställt en guide till de bästa jeansbutikerna i Stockholm. Förhoppningsvis kan den hjälpa dig i jakten på de där favoritjeansen.

Acne Studios

Internationell svenskfavorit

Acne öppnade sin första butik i Stockholm 2003 och i dag finns ett antal butiker runt om i stan. Acne är ett klädmärke grundat i Sverige med samma filosofi som namnet står för - "Ambition to Create Novel Expression". Med sin stilsäkra och rena design vuxit sig stora och är idag ett internationellt modeimperium.

Acne Studios Nytorgsgatan
Acne Archive
Acne Studios Norrmalmstorg

Lee-Wrangler

Slitstark klassiker

Lee började tillverka jeans i Salinas, Kansas år 1889 och blev snabbt det största företaget i världen för jobbkläder. Under 50-talet började de även tillverka vanliga kläder, och idag är de ett av de ledande jeansmärkena. Wrangler grundades 1947 och sägs vara det första företaget som tillverkade svarta jeans.
 Tillsammans har de nu en butik centralt belägen i Stockholm med ett utbud att skryta med.

Nudie

Nakna jeans som åldras med värdighet

Nudie Jeans har specialiserat sig på otvättad denim och blivit känt för principen att man inte ska tvätta jeans innan man har använt dem i sex månader. Märket skapar jeans med filosofin att de åldras med skönhet och får mer karaktär och personlig prägling ju mer de används. Jeansen är därför från början väldigt obearbetade, obehandlade och "nakna".

  • Adress:
    • Nudie, Skånegatan 75, Södermalm

Levi's Store

Jeansens karaktärsmärke

Levi's är jeansens stora karaktärsmärke. Den mest kända jeansmodellen "501" har blivit en stor klassiker runt om i världen. Kärleken till jeans har satt prägel på varenda detalj när det kommer till Levi's-butikerna och deras utbud av såväl trendiga som klassiska jeans lockar den breda publiken.

Solo

Jeansens högkvarter i Stockholm

Tack vare deras enorma utbud av såväl kända som okända märken, 32 års erfarenhet i branschen och kunnig personal är det inte svårt som kund att bli nöjd. 
Varje år introduceras nya märken, och butiken arbetar aktivt med events och kampanjer för att locka fler samarbetspartners och nya kunder.