Lyxigaste modebutikerna i Stockholm

Lyxigaste modebutikerna i Stockholm

Det råder knappast brist på lyxiga modebutiker i Stockholm. Habegäret spred sig när Carrie Bradshaw spenderade skribentlönen på Jimmy Choos i 90-talsserien Sex and the City, och sedan dess har många nya lyxbutiker sett dagens ljus. Stockholm har mängder av exklusiva butiker med personlig service, snygg inredning och iögonfallande display, allt från klassiska modehus till skandinaviska varumärken för kvinnor och män. Här guidar vi till Stockholms lyxigaste och bästa modebutiker, oavsett om du föredrar quiet luxury eller extravaganta plagg.

Innehållsförteckning
 1. Lyxiga modebutiker i Stockholm
  1. Nathalie Schuterman – Ledande lyxmix
  2. Louis Vuitton – Flaggskepp i Stockholms high end-kvarter
  3. Prada – Italienska modehuset i exklusivt storformat
  4. Hermès – Ikoniskt modehus
  5. Bottega Veneta – Handvävd lyx från Italien
  6. Ralph Lauren – Drömlikt universum
  7. Celine – Franskt modeunder
  8. Gucci – Definitionen av lyx
  9. Chanel – Chic stil
  10. Moncler – Ikoniska dunjackor
  11. Maruschka de Margó – Extravagant modeprofil
  12. Nitty Gritty – Sval Söderlyx
  13. Acne Studios – Svensk modefavorit
  14. JUS – Doldis
  15. NK – Allt på samma ställe
  16. Tiffany & Co. – Extratips: Smycken och juveler

Lyxiga modebutiker i Stockholm

Nathalie Schuterman – Lyxiga modebutiker
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman – Lyxiga modebutiker
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman – Lyxiga modebutiker
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman – Lyxiga modebutiker
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman – Lyxiga modebutiker
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman – Lyxiga modebutiker
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman – Lyxiga modebutiker
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman – Lyxiga modebutiker
Nathalie Schuterman

Nathalie Schuterman

Ledande lyxmix

Ett väletablerat alternativ för stockholmare som vill ha kända lyxmärken samlade på ett och samma ställe. Här samsas kläder, accessoarer och skor från stora modehus som Fendi, Isabel Marant och Jacquemus. En exklusiv multibrandbutik för både kvinnor och män.

Louis Vuitton

Hemsida

Flaggskepp i Stockholms high end-kvarter

Vad vore ett fashiondistrikt utan Louis Vuittons lyxiga flaggskeppsbutik? Sedan LV-butiken växte till ytan har också sortimentet blivit större. För dig som suktar efter den välbekanta loggan finner du här de klassiska väskorna, de senaste skorna och dyra accessoarer. Med andra ord något för den riktigt lyxiga shoppingturen.

Prada

Hemsida

Italienska modehuset i exklusivt storformat

Sommaren 2013 öppnade Prada sin första nordiska butik och lades till listan över stans modehusgiganter. Med 650 kvadrat i hörnet Mäster Samuelsgatan och Birgerjarlsgatan utgör det italienska lyxmärket ett mastodonttillskott till kvarterets lyxgrannar som knappast går att missa.

Hermès

Ikoniskt modehus

På entréplan i NK breder Hermès flaggskeppsbutik ut sig över drygt 200 kvadratmeter. Butiken öppnade 2020 och här avlöser Hermès världar varandra. Förutom modehusets berömda sidenscarfs kan du bland annat hitta skönhetsprodukter och inredning här.

Bottega Veneta

Hemsida

Handvävd lyx från Italien

Det italienska lyxmärket Bottega Veneta känner du kanske främst igen på de handvävda läderväskorna, men de gör även exklusiva plagg, skor, solglasögon och andra accessoarer. Sedan 2008 har Bottega Veneta en egen butik i Stockholm där du kan skåda, känna på och shoppa det italienska hantverket.

Ralph Lauren

Drömlikt universum

I flera decennier har Ralph Lauren trollbundit med sina klassiska, amerikanska influenser. Oavsett om du älskar Ralph Laurens ikoniska pikétröjor, deras eleganta plagg eller deras bohemiska stil, så är det flaggskeppsbutiken på Biblioteksgatan som du ska kolla in. Här hittar du kollektioner för både kvinnor och män.

Celine

Franskt modeunder

Hos franska modegiganten Celine hittar du exklusiva plagg och accessoarer som blir tidlösa klassiker i garderoben. Främst är de kända för sina lyxiga väskor i skinn vars hype spridit sig som en löpeld världen över. Här jobbar man med traditionella snitt med en modern touch.

Gucci

Hemsida

Definitionen av lyx

Italienska Gucci är väl ändå grundkurs i lyxiga modehus. Vill man få en närmare introduktion är det bara att bege sig till konceptbutiken på Birger Jarlsgatan. Något mindre än många av märkets butiker i olika delar av världen, men självklart i samma tvättäkta Gucci-stil.

Chanel

Chic stil

Det älskade franska modehuset är definitionen av chic stil, och det är lika relevant idag som någonsin. Sedan 2016 hittar du Chanel på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Moncler

Ikoniska dunjackor

Moncler grundades i Frankrike 1952 och är berömt för sina ikoniska dunjackor. Oavsett om du vill hålla dig varm i stan eller i Alperna så är det hit du ska gå.

Maruschka de Margó

Extravagant modeprofil

Maruschka de Margó öppnade sin första butik 1994 och lär ha varit involverade i introduceringen av märken som Alaïa, Christian Dior och Balenciaga i Sverige. Numera hittar du dem på Humlegårdsgatan, där de har en kurerad mix av designers och plagg för olika tillfällen.

Nitty Gritty

Sval Söderlyx

Nitty Gritty startade som en av Stockholms första oberoende modebutiker, och idag har de två butiker på Krukmakargatan; en för kvinnor och en lite större för män. Utbudet består av handplockade internationella varumärken som annars kan vara svåra att hitta i Stockholm.

Acne Studios Nytorgsgatan Acne Studios Norrmalmstorg
Acne Studios Nytorgsgatan
acnestudios.com
Acne Studios Norrmalmstorg
acnestudios.com
Acne Studios Nytorgsgatan Acne Studios Norrmalmstorg

Svensk modefavorit

Svenska varumärket Acne Studios grundades 1996 och blev från början känt för sina jeans. Idag gör de spännande modekollektioner i eklektiskt snitt och har butiker världen över. I Stockholm har de bland annat en lyxig butik på Norrmalmstorg som är inredd i marmor.

 • Nytorgsgatan 36, Södermalm Norrmalmstorg 2, City/Norrmalm
  Acne Studios Nytorgsgatan
  Nytorgsgatan 36, Södermalm
  Acne Studios Norrmalmstorg
  Norrmalmstorg 2, City/Norrmalm
 • Acne Studios Nytorgsgatan
  acnestudios.com
  Acne Studios Norrmalmstorg
  acnestudios.com
  Acne Studios Nytorgsgatan
  08-640 04 70
  Acne Studios Norrmalmstorg
  08-611 64 11
 • Acne Studios Nytorgsgatan Acne Studios Norrmalmstorg

JUS

Doldis

Sedan 90-talet har JUS lockat designfantaster till den hemlighetsfulla butiken på Brunnsgatan mitt i city. Här samsas utvalda designers som Ann Demeulemeester, Comme des Garçons, Dries Van Noten, Maison Margiela och Rick Owens.

NK

Allt på samma ställe

På NK hittar du mängder av lyxiga varumärken inom mode, skönhet, sport och hem. Det klassiska varuhuset har varit en elegant shoppingdestination i över 100 år, och att strosa runt här är fortfarande en upplevelse. Här hittar du bland annat Balenciaga, Loewe, Valentino och Saint Lauren.

Tiffany & Co.

Hemsida

Extratips: Smycken och juveler

För den som suktar efter riktig lyx är Tiffany & Co. på Birger Jarlsgatan ett måste. Butiken öppnade 2021 och är varumärkets första i Sverige. Här finns några av världens mest exklusiva diamanter och ädelstenar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;