Lyxigaste modebutikerna i Stockholm

När Carrie Bradshaw spenderade skribentlönen på Jimmy Choos i Sex and the City spred sig habegäret som en löpeld genom Stockholm. Sedan dess har nya modebutiker öppnat på löpande band. Shoppingutbudet inkluderar allt från extravaganta modehus till klassiskt, svalt och casual i dyrgripsformat för kvinnor och män. Men vad vore väl upplevelsen utan personlig service, snygg inredning och stilig display? Mycket spelar in när vi tar steget från fönstershopping till dyra garderobstillskott. För att underlätta guidar vi här till Stockholms lyxigaste och bästa modebutiker.

Nathalie Schuterman

Ledande lyxmix

Ett väletablerat alternativ för stockholmare som vill ha väletablerade lyxmärken samlade på ett och samma ställe. Här samsas kläder, accessoarer och skor från stora modehus som Balenciaga, Marni, Fendi, Miu Miu och Celine. En exklusiv multibrandbutik för både kvinnor och män.

Skindeep

Handplockat pÄ HumlegÄrdsgatan

Väl utvalda modemärken gör Skindeep till ett omtyckt modemecka ett stenkast från Östermalmstorg. Utbudet rymmer allt från Cacharel till See by Chloé och Sonia by Sonia Rykiel. Feminint, vardagslyxigt, svalt och trendigt; här hittar du såväl bas- som lyxplagg från nordiska och internationella modemärken. Skor och accessoarer hittar du också här.

 • Adress:
  • Skindeep, Humlegårdsgatan 5, Östermalm

Louis Vuitton

Flaggskepp i Stockholms high end-kvarter

Vad vore ett fashiondistrikt utan Louis Vuittons lyxiga flaggskeppsbutik? Sedan LV-butiken växte till ytan har också sortimentet blivit större. För dig som suktar efter den välbekanta loggan finner du här de klassiska väskorna, de senaste skorna och dyra accessoarer. Med andra ord något för den riktigt lyxiga shoppingturen.

 • Adress:

Prada

Italienska modehuset i exklusivt storformat

Sommaren 2013 öppnade Prada sin första nordiska butik och lades till listan över stans modehusgiganter. Med 650 kvadrat i hörnet Mäster Samuelsgatan och Birgerjarlsgatan utgör det italienska lyxmärket ett mastodonttillskott till kvarterets lyxgrannar som knappast går att missa.

 • Adress:
  • Prada, Birger Jarlsgatan 9-11, Norrmalm/City/Östermalm

Bottega Veneta

HandvÀvd lyx frÄn Italien

Det italienska lyxmärket Bottega Veneta känner du kanske främst igen på de handvävda lädervarorna som inkluderar väskor, bälten och skor. Inget för budgetshoppingen; prylarna är svindyra och märket ingår numera i modehuset Gucci. Sedan 2008 har Bottega Veneta en egen butik i Stockholm där du kan skåda, känna och shoppa det italienska hantverket.

Gucci

Definitionen av Lyx

Italienska Gucci är väl ändå grundkurs i lyxiga modehus. Vill man få en närmare introduktion är det bara att bege sig till konceptbutiken på Birger Jarlsgatan. Något mindre än många av märkets många enorma butiker i olika delar av världen men självklart i samma tvättäkta Gucci-stil.

 • Adress:
  • Gucci, Birger Jarlsgatan 1, Norrmalm/City/Östermalm

Maruschka de Margó

Extravagant modeprofil

Blumarine och Roberto Cavalli är bara ett par av modemärkena som du stöter på inne på Maruschka de Margó på Grev Turegatan. Urvalet doftar parisisk couture och exklusiva modevisningar från catwalken. Internationell fashion extravaganza, med andra ord.

ABCD

Lyxkvarterets modevÀktare

Den blockformade loggan runt hörnet från Biblioteksgatan har länge upplyst om ingången till ABCD. Butiken har legat lite i framkant på modefronten i kvarteret, med ett välsorterat utbud av italienska modehus som Dolce & Gabbana och DSquared. Här kan du även shoppa loss på märken som Dior, Moncler och Roberto Cavalli och få lite extra inspiration.

 • Adress:
  • ABCD, Jacobsbergsgatan 3, Norrmalm/City/Östermalm

Nitty Gritty

Sval Söderlyx

Nitty Gritty startade som en av Stockholms första oberoende modebutiker och idag har de två butiker på Krukmakargatan; en för kvinnor och en lite större för män. Utbudet består av handplockade internationella varumärken som A.P.C., Isabel Marant, Patagonia, Barena Venezia och Helmut Lang, liksom vissa svenska märken. Utöver svalt lyxiga kläder, skor och accessoarer hittar du bland annat dofter här.

Savannahs

Skomecka för fashionistan

Den exklusiva skobutiken Savannahs samlar ett eftertraktat utbud av både etablerade och nya märken i sober och internationell butiksmiljö. På de svarta hyllorna tronar märken som Christian Louboutin, Manolo Bhlanik och andra premiumdesigners med skomodeller som sträcker sig från högklackat till ballerinaskor och sandaletter. Med andra ord ett förstklassigt skomecka när du har några tusenlappar över.

 • Adress:
  • Savannahs, Birger Jarlsgatan 1, Norrmalm/City/Östermalm