Lifestylebutiker i Stockholm du inte får missa

Butiker som talar om sinnet i ett idealiskt hem, som lyckas frammana en känsla av avund och salighet i samma mening. Vars ytor är beklädda med romantiska klänningar och personliga prylar som väcker ha-begär. Som på ett fascinerande sätt lyckas kombinera mode och inredning. Butiker som man njuter av att bara gå omkring i och gärna stannar extra länge. På redaktionen kallar vi dem "lifestylebutiker". Vi ger dig listan på butikerna du inte får missa att besöka.

Relaterade guider:

Mathilde

Från mode till inredning

En av de klassiska butikerna inom lifestyle-genren i Stockholm heter Mathilde et sa vie. Här är andan är personlig och fokus ligger på stil och det senaste inom mode. Men förutom plagg från varumärken som bland andra Odd Molly, Dsquared och Ralph Lauren hittar man också ett gäng väskor, skor och inredningsprylar. Priserna varierar från mellanklass till exklusivt. Och ett besök slutar ofta med att man kommer ut ur butiken med en lila Mathilde-påse i handen.

Magnolia Across the Street

Boho-chic

Sköna plagg i pasteller, feminina former, antika bord och en trave böcker. På Magnolia Across the Street finns ett välvalt sortiment som motsvarar såväl mode som inredning och möbler. Här kan du köpa nästan allt du ser. Plaggen är ordnade efter färgkombination och bland leverantörerna hittar man namn som The Vintage Fable, The Last Conspiracy, Swedish Hasbeens, BLK Denim och fler än så. Slå två flugor i en smäll - unna dig själv och ditt hem något nytt.

Agencies TurQuoise

En färggrann oas

Någonstans mellan ett hav av starka färger och en levande dröm har Agencies TurQuoise hittat fram till stockholmarnas hjärtan. Här har det indiska hantverket fått möta det typiskt svenska. Resultatet har blivit en hipp Södermalmsbutik där alltifrån tunikor och plädar till kakel och lyktor skapar helhetsintrycket. Här kan du ta en paus från det svenska "vita och rena" och kliva in i grundarnas värld.

Rusty Rose

Coolt för hem och garderob

Med en skön mix av inredningsprylar och kläder är Sofo-butiken Rusty Rose en riktig boho-dröm. Här kan du fylla upp både hemmet och garderoben med coola accessoarer, möbler och plagg. Sondera utbudet som består av allt från läderarmband och tunikor till mässingbord och lampor.

  • Adress:

Svartvita Rum

Svart på vitt

Här är det svartvitt rakt igenom som gäller. Inredningsbutiken Svartvita Rum på Kungsholmen erbjuder allt från moderna affischer till designklassiker och roliga prylar till barnen; allt i svart eller vitt. Här finns det gott om presenter och inredningsdetaljer till hemmet, perfekt för den som behöver inspiration.

Grandpa

Trendigt och tidsenligt

När den första Grandpa-butiken slog upp dörrarna i Stockholm hittade många stadsbor kärleken till ett nytt shoppingkoncept. Här kunde man förutom att handla, både umgås och mingla. Idag är Grandpa ett av de folkkära livsstilskoncepten som har samlat såväl trendplagg och accessoarer som inredning och roliga prylar. I butiken på Kungsholmen finns också utrymme för en fikastund. Miljön skvallrar om hemmakänsla, något man har att tacka den sällskapliga personalen för.

Grandpa Södermannagatan
Grandpa Fridhemsgatan

Relztiq

Fårskinnsfällar, snirkliga små skrin, bronsfärgade snäckor och färgglada små högtalare. Relztiq smälter lätt in bland Gamla Stans gamla gränder med en modern mix för det bohemlyxiga hemmet. Butiken öppnade 2013 och säljer även fårskinnstofflor, smycken och accessoarer. Ett trevligt litet livsstilskoncept.

  • Adress:
    • Relztiq, Köpmanbrinken 6, Gamla stan