Lunchrestauranger på Lilla Essingen

Lunchrestauranger på Lilla Essingen

Oavsett om du är den som håller dig i trakterna kring Lilla Essingen till vardags eller kanske bara är sugen på en liten utflykt till helgen så är denna stadsnära och historiska ö ett ypperligt område att äta lunch på. Lilla Essingen är inte bara en lugn oas med ett perfekt promenadstråk, här erbjuds även kroghistoria som gör resan värd. Välj mellan allt från thai till husman – Lilla Essingen erbjuder lunch för alla smaker.

Innehållsförteckning
 1. Bästa lunchrestaurangerna på Lilla Essingen
  1. Lux Dag för Dag – Från jord till bord
  2. Lillan på Lillan – Café och vinbar vid vattnet
  3. Hot Sweet Thai Wok – Klassiskt thaihak
  4. Pappas Deli – Något för alla smaker
  5. Wang Asia – Sushi och asiatiskt
  6. Pesso – Cafélunch

Bästa lunchrestaurangerna på Lilla Essingen

Lux Dag för Dag

Från jord till bord

Lux Dag för Dag satsar på “från jord till bord”-konceptet med lokala råvaror och välgenomtänkta menyer både dag- och kvällstid. Under lunchen kan du välja mellan dagens husman, veckans vegetariska och en lunch-à la carte med förrätter, varmrätter eller trerätters.

Lillan på Lillan

Café och vinbar vid vattnet

Det mysiga caféet Lillan på Lillan är inte bara ett café, utan även vinbar och restaurang. Här serveras samma meny hela dagen, med matiga croissanter, grillade smörgåsar och smörrebröd. 

Hot Sweet Thai Wok

Klassiskt thaihak

När allt du är sugen på är en ordentlig tallrik med riktig thaimat så hittar du det hos Hot Sweet Thai Wok, en restaurang på två våningar. Här hittar du vällagade traditionella thailändska rätter där du själv väljer protein.

Pappas Deli

Hemsida

Något för alla smaker

Pappas Deli har en tydlig sydeuropeisk approach, med en meny där det finns något för alla smaker. Till lunch serveras en soppa, en pastarätt och en primörsallad med varierande tillbehör. Är du sugen på något annat kan du välja från à la carten som listar allt från räkmackor till lasagne.

Wang Asia

Hemsida

Sushi och asiatiskt

På Wang, som ligger alldeles i närheten av busshållplatsen, är sushi specialiteten – men menyn erbjuder även varmrätter som dumplings, kyckling och teriyakilax. Dessutom har de generösa öppettider som tillåter även den tidiga luncharen att njuta av asiatiskt.

Pesso

Cafélunch

Bland de gamla industriella byggnaderna nere i Luxområdet på Lilla Essingen döljer sig ett mysigt café där diskarna dignar av godsaker. På lunchmenyn står klassiska caférätter som matiga grillade mackor, sallader, pajer och lasagne.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;