Restauranger på Lilla Essingen

Restauranger på Lilla Essingen

Med sin långa strandkant är Lilla Essingen trevligt att besöka även för den som inte bor på ön. Passa självklart på att äta på någon av de lokala restaurangerna – även om de är få så har Lilla Essingen en kulinarisk kroghistoria och bjuder alltid på en anledning att ta sig hit, även om du inte har vägarna förbi. Restaurangernas inriktning spänner brett, så chansen är god att du hittar något du tycker om – eller kanske en helt ny favorit? För att hjälpa dig att navigera har vi skapat denna guide till restauranger på Lilla Essingen.

Innehållsförteckning
 1. Bästa restaurangerna på Lilla Essingen
  1. Lux Dag för Dag – Vardagslyx på anrik mark
  2. Essinge Tapas – Spansk tradition
  3. Hot Sweet Thai Wok – För myskvällen
  4. Fantasy Restaurang – Enkel kvarterkrog
  5. Wang Asia – Japanska smaker
  6. Pizzeria Lilla Essingen – Prisvärd pizza

Bästa restaurangerna på Lilla Essingen

Lux Dag för Dag

Vardagslyx på anrik mark

Lilla Essingens forna stjärnkrog – Lux - heter idag Lux Dag för Dag. Kvaliteten håller man fortfarande hårt på, med lokala råvaror och mycket grönt på menyn. Perfekt för den som är sugen på hållbar vardagslyx. Restaurangen hittas i Electrolux gamla matsal några steg från vattnet.

Essinge Tapas

Spansk tradition

Här är ambitionen att skapa en äkta spansk smakupplevelse med tradition i fokus. Med en mängd olika tapasrätter att välja mellan finns det något för alla. Vad sägs om grillad chorizo, klassiska heta gambas eller en hel bricka med kallskurna spanska delikatesser? 

Hot Sweet Thai Wok

För myskvällen

Varje kvarter behöver en thailändsk restaurang, så det finns självklart även på Lilla Essingen. Hos Hot Sweet Thai Wok hittar du traditionella thailändska rätter till ett budgetvänligt pris. För den som är sugen på något helt annat finns det dessutom både kebab och hamburgare.

Fantasy Restaurang

Enkel kvarterkrog

Snälla priser och hemtrevlig stämning är receptet på Fantasy Restaurang. Här vill ägaren att du ska känna dig som hemma och erbjuder mat och dryck till plånboksvänliga priser. Hit kan man komma bara för att umgås kring något i glaset och lite snacks, eller för en enkel middag med internationella influenser. Vid större sportevenemang visas dessa på storskärm.

Wang Asia

Hemsida

Japanska smaker

Wang Asia satsar på omtyckta rätter från Asien, med särskilt fokus på den japanska matkulturen. Sushi, ramen och dumplings står för majoriteten av menyn, men du kan också få dig en fräsch poké bowl med ditt val av protein. Ät på plats i restaurangen på Essinge Brogata, eller hämta take away och slå dig ner någonstans där du har utsikt över vattnet.

Pizzeria Lilla Essingen

Hemsida

Prisvärd pizza

Denna pizzeria har huserat på Lilla Essingen sedan 2006, men gick då under namnet Pizzeria Ibolina. Här kan du lita på att du får dig en kärleksfullt tillagad måltid oavsett om du beställer någon av de många pizzavarianterna, kebab, pasta eller sallad. Priserna är schyssta och kockarna glada, varav många gäster kommit att bli stammisar genom åren.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;