Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Hallwylska museet

Hallwylska museet är ett privatpalats från sekelskiftet 1900 som skapades av grevinnan Wilhelmina von Hallwyl. I detta palats finns stora samlingar konst och konsthantverk, bland annat holländskt och flamländskt 1600-talsmåleri, silver, europeiskt porslin, kinesisk keramik, mattor och tapeter, men också vardagens enkla föremål. 1938 öppnades deras hem som museum efter att paret 1920 skänkt palatset till staten. Sedan dess har tiden stått stilla, som Wilhelmina lämnade sitt hem – så ser det ut idag. Förutom att titta på själva hemmet kan man även se olika specialvisningar kring varierande teman.

Se även Hallwylska Restaurang

Användarbilder på Hallwylska museet Visa alla

  • Lägg till bild
  • Kräftskivor även på denna tid - Bild från Hallwylska museet av Birgitta B.
  • Mycket att föreviga - Bild från Hallwylska museet av Birgitta B.
  • Stockholmslinjen - Bild från Hallwylska museet av Birgitta B.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
9 sep 2018

Det här kanske inte är det första museet du tänker på om du ska till ett. Men det här är verkligen värt att besöka. Har varit där på olika utställningar. Personalen är riktigt kunnig och man blir intresserad av det som visas. Men ä... Visa hela »

20 aug 2019

Tog en rundvandring utan guide. Gratis och en skön stund att fylla på sin kulturella bank.
Det som imponerade mig är att en människa- fru Wilhemina- samlade på sig allt det här.
Idag hade hon varit en kandidat för Outsiders.
Men stora rum (40 st på... Visa hela »

15 aug 2019

Ett urhäftigt museum mitt i city! Idag där med väninna och vi gick på en guidad tur vilket jag varmt rekommenderar att man gör! Kunnig och personlig guide som berättade allt det man inte kan läsa om och också öppnade flera hemliga dörrar för o... Visa hela »

6 sep 2019

Det här är något alldeles ljuvligt förstår ni! Innergården är en parisisk fantasi, och hemmet med de guidade visningarna är så kul att besöka. Allt är välbevarat original! Extra impad över bowlingbanan (!) längst upp i huset.

1 jun 2021

Riktigt risigt! Världens minsta portioner på 2 gram per styck för flera hundra, nerpissade toaletter och otrevlig personal. Jättefint ställe men mycket överskattat, då man gick härifrån mer hungrig än när man kom hit!!!!!!!

28 aug 2016

Ett mycket väl planerad museum, med trevliga och kunniga guide.

27 feb 2022

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.