Hallwylska museet

4,8
9 betyg
Museum
Hallwylska museet
4,8
9 betyg

På Hamngatan i centrala Stockholm ligger Hallwylska museet, ett privatpalats från sekelskiftet 1900, som Wilhelmina von Hallwyl lät uppföra. Hon och hennes man Walther von Hallwyl ville att huset som skulle vara deras vinterbostad skulle utrustas med det senaste inom modern teknik. Elbelysning, centralvärme, rinnande vatten samt hiss och telefon. Då Wilhelminas stora konstintresse och samlingar även krävde utrymme lät man en av den tidens mest kända arkitekter, Isak Gustaf Clason, rita det 2 000 kvadratmeter stora palatset.

I detta palats finns stora samlingar konst och konsthantverk, bland annat holländskt och flamländskt 1600-talsmåleri, silver, europeiskt porslin, kinesisk keramik, mattor och vapen, men också vardagens enkla föremål. År 1938 öppnades paret von Hallwyls hem som museum efter att de 1920 skänkt palatset till staten. Sedan dess har tiden stått stilla. Som Wilhelmina lämnade sitt hem – så ser det ut idag. En historisk pärla mitt i Stockholm city.

Förutom att besöka själva hemmet och vandra genom rum som paradvåningen, matsalen, rökrum, vapenrum och porslinsrum, kan man också gå på en guidad palatsvisning där man får upptäcka ännu fler rum och föremål. Därtill erbjuds dramatiserade visningar och audioguider. Under skolloven har man dessutom specialprogram för de yngre besökarna. 

Gör hungern sig påmind kan man besöka restaurangen där det serveras mat med svenska och sydeuropeiska smaker, samt cocktails och vin att smutta på ute på den stora innergården. 

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Hallwylska museet Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,8
9

Recensioner av Hallwylska museet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Fantastiskt museum!

Ett urhäftigt museum mitt i city! Idag där med väninna och vi gick på en guidad tur vilket jag varmt rekommenderar att man gör! Kunnig och personlig guide som berättade allt det man inte kan läsa om och också öppnade flera hemliga dörrar för o...

Det här kanske inte är det första museet du tänker på om du ska till ett. Men det här är verkligen värt att besöka. Har varit där på olika utställningar. Personalen är riktigt kunnig och man blir intresserad av det som visas. Men ä...

Tog en rundvandring utan guide. Gratis och en skön stund att fylla på sin kulturella bank.
Det som imponerade mig är att en människa- fru Wilhemina- samlade på sig allt det här.
Idag hade hon varit en kandidat för Outsiders.
Men stora rum (40 st på...

Det här är något alldeles ljuvligt förstår ni! Innergården är en parisisk fantasi, och hemmet med de guidade visningarna är så kul att besöka. Allt är välbevarat original! Extra impad över bowlingbanan (!) längst upp i huset.

Ett mycket väl planerad museum, med trevliga och kunniga guide.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,8
9

Representerar du Hallwylska museet?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilka typer av aktiviteter finns på Hallwylska museet?

På Hallwylska museet hittar du bland annat:

  • Museum

Var ligger Hallwylska museet?

Hallwylska museet ligger på Hamngatan 4, 111 47, City, Norrmalm. I närheten ligger Berzelii park, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Östermalmstorg (ca 200m).