Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Den gamle och havet

3,8 • 11 recensioner
Den gamle och havet

Liksom sitt syskon Döden i Grytan levererar Den gamle och havet förstaklassig italiensk mat men köttet är här utbytt mot havets alla läckerheter, från friterad scampi och bläckfisk till smörstekta sjötungsfiléer.

Givetvis går det att beställa kyckling och kött här också, men restaurangens paradrätter kräver ett fiskespö eller en håv. Den gamle och havet är en mysig och intim restaurang i Vasastan där de lagar genuin italiensk mat utan typisk försvenskad "finputs". De håller fast vid de äkta smakerna, kryddorna och upplägg. Till skillnad från Döden i grytan serveras det här maträtter från havets smörgåsbord som stora scampi med skal, marulkfilé och pilgrimsmusslor marinerad i olivolja och citron. Menyn är lång och bred, den fiskfantast som varierar sig genom att äta lax tillredd i olika former kommer få sitt livs kulinariska upplevelse på Den gamle och havet tack vare alla olika sätt och kombinationer som restaurangen tillagar havets alla godsaker.

Den gamle och havet är en mycket populär och personligt familjär italienare. Känslan är kvarterskrog, men dess status som klassiker i Stockholm gör restaurangen till ett måste för alla att besöka. Familjen Campogiani som står för både Döden i Grytan och Den gamle och havet har verkligen lyckats med både med mat, inramning och personal på sina krogar.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
18 jun 2019 · Uppdaterad

Jag gillade verkligen detta ställe. Det var en mysig lokal och maten var väldigt god och prisvärd. Kommer nog hit snart igen😍.

30 okt 2018

Mysigt ställe med en god meny. Det kan vara bra att känna till att portionerna är väldigt stora, så om du är vrålhungrig räcker det med en tvårätters.

22 maj 2015

Trevlig och charmig restaurang. Som Fredrik poängterar är förrätterna för stora, man orkar inte varmrätt efteråt. Av någon underlig anledning tycks det alltid bli ganska dyrt när man äter här.

7 jun 2019

Supermysigt för par och god mat, här snålas det ej!

18 apr 2015

Trevlig restaurang i ett område med många trevliga restauranger. Bra service och jättegod mat. Det enda negativa var att förrätterna kanske var lite stora, om det nu är något att klaga på.

12 apr 2019

Väldigt god skaldjursrisotto. Trevligt ställe.

18 apr 2017

Riktigt mysigt italienskt ställe, god mat och bra service!

3 mar 2018

Grym grillad vårkyckling

12 jun 2017 · Uppdaterad

Mycket god italienare med hjärtat på rätt ställe.

Listad i: Italiano
28 feb 2017

Vällagad Italiensk mat! '

24 jul 2015

Vi var ett sällskap på 6 personer i en halvtom restaurang, köket borde ha gott om tid att laga maten. Nu var det sommar så det var kanske en vikarie i köket.

Dom kom in med vatten ganska snabbt och sedan tog det ett tag innan vinet kom in. Brödet lyste med s... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 5 · Metro · 2011-04-20

“Delikatesser som rå tonfiskfilé med skivad selleri och grovriven parmesan för 125 kronor bärs fram som vore det inget särskilt. Men mitt i denna lite allvarsamma vardag vilar ett mirakel. Lammet.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2008-03-27

“Generös kvarterskrog med familjär stämning, boaserade väggar och spetsgardiner (...) Pastarätterna håller hög klass”