Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Las Brasas

4,6 • 13 recensioner
Las Brasas

I Le Noms gamla lokaler på Roslagsgatan driver samma ägare idag Las Brasas, en modern krog som genomsyras av spanska och sydamerikanska influenser. Här äter du rustika grillrätter och tapas bland grönt kakel och dova färgskalor. Erfarenheten i köket kommer inte minst från den spanska systerkrogen Bar Nombre på Odengatan.

Efter att ha satsat på vegetariska mellanrätter i vitkaklad, ljus miljö bestämde sig folket bakom Le Nom för att tänka om kring namn och koncept. Resultatet blev Las Brasas, där både meny och inredning är inspirerad av Sydamerika och Spanien. Grillat kött och tapas på kött utgör en stor del av konceptet, men här finns det även gott om skaldjur och vegetariska tapas som serveras på elegant vis. Stor vikt läggs också på vinerna som erbjuds till maten.

Även lokalen bär influenser från Spanien och Sydamerika. Restaurangen kantas av mustiga, gröna färgtoner, kakel, mörkt trä och bord med ljusa marmorskivor. Längs väggarna varvas fotografier, inramade planscher, vinflaskor och lekfull kuriosa såsom en kaktus i neon. Intill baren har även en vit marmorstaty fått ta plats. Här finns det såklart även några barplatser för den som vill slå sig ner och ta en drink.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 mar 2019

Äntligen fick man testa Las Brasas. Riktigt snyggt och trevligt ställe. Har både det mysiga men också lite sorl.

De har en tapasmeny och en köttmeny typ. Testade mycket på menyn, men bara tapas. Skulle väl säga att en tredjedel var riktigt bra, en... Visa hela »

24 sep 2019

Hade en underbar kväll här!! Finns inte mycket att klaga på överhuvudtaget.

Först och främst är personalen super! Välkomnande, hjälpsamma och så trevliga! Eftersom restaurangen bytte meny för några veckor sedan så fick vi... Visa hela »

7 dec 2018

Trevligt ställe med en (lite udda) blandning mellan tapasrätter och en grillmeny. Jag åt en röding från grillmenyn som var riktigt god och delade på lite oliver och pimentos från tapasmenyn innan. Allmänt bra. Trevlig personal, fin lokal - inget att klaga... Visa hela »

1 nov 2018

God mat och behjälplig personal!

Jag var frekvent besökare av Le Nom och det var med bestörtning som jag såg att de la ner. Nu har samma ägare öppnat upp i samma lokaler men gått från Frankrike till Spanien. På menyn finns stora varmrätt... Visa hela »

23 apr 2019

Jag hade höga förväntningar, då deras förra restaurangen Le Nom var så bra. Det nya stället levererad också 😀. God mat, schysst lokal och riktigt bra service. Min favorit var sotad regnbåge (första rätten) och sen efterrätten med rabarb... Visa hela »

26 aug 2019

Härligt ställe! Var 5 pers som delade på flera rätter från tapasmenyn där det mesta var bra och en del riktigt bra. Ibericokind och tartaren var favoriterna. Klart roligt att hänga där och kommer gärna tillbaka

10 maj 2019

Stället levde verkligen upp till förväntningen! Riktigt härligt ställe!

Goda tapas rätter och bra kött. Gott enkelt och vällagat, avslappnad service på ett bra sätt. Glasen var jämnt på fyllda.

Passar om man vill dela... Visa hela »

6 okt 2018

Super personal och supermat ! Nya hänget ! Fick massor av extra rätter , snygg design , bra dryck !

21 sep 2018

Genuint, genomtänkt och otroligt gott i en härlig stämningsfull lokal.

22 nov 2018

Nya favoritstället! 4 besök sedan öppningen,lika bra varje gång.
Rapp servering av mycket god mat. Valde fel vid ett tillfälle,rätten byttes omedelbart ut,utan tjafs.Iskall ost kompenserades med en valfri dessert,samt avdrag på nota.Trevlig blandning av gä... Visa hela »

30 sep 2018

En grym upplevelse med kanonservice och fantastisk mat. Mysig lokal med barkänsla i ena delen och matsal i den andra. Hit går man gärna igen!

13 feb 2019

Underbart gott och trevlig personal

1 okt 2018

Grymt bra från början till slut. Mat,drinkar,service.wow.

Så tycker pressen

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2019-02-28

“Las Brasas på Roslagsgatan hanterar tapas och högklassigt kött med största finess.”

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2019-01-24

“När vi väl vill äta kött är det just det här vi önskar”

4 av 5 · Allt om Stockholm · 2018-11-13

“En latinamerikansk smakbomb”