Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Eriks Bakficka

3,0
2 betyg
Redigera Eriks Bakficka

Erik Lallerstedts klassiska kvarterskrog, som nu drivs av dottern Anna, ligger inte långt från Djurgårdsbron. I den gemytliga matsalen äter du svenska husmansklassiker och även lite modernare rätter.

Östermalmskrogen Eriks Bakficka är en kvarterskrog av det klassiska slaget, med fokus på vällagad svensk husmanskost till både lunch och middag. Här kan man samla vänner, familj och kollegor och umgås över rätter som toast skagen, fisk- och skaldjursgryta, biff rydberg, cheeseburgare och klassiska desserter med en modern twist. Den som är sugen på ett glas bubbel till maten hittar husets champagne på menyn. På dagarna erbjuds dagens husman, men även förrätter, varmrätter och desserter finns att hitta för den som vill unna sig en lite lyxigare lunch eller kanske en affärslunch. Hit kommer du oavsett om du vill ha lite vardagslyx eller om du kör ett möte i kostym.

Den ljusa lokalen, belägen bara ett stenkast från Strandvägen, går i samma tidlösa stuk som menyn. Här präglas interiören av läderklädda bänkar, träpaneler, marmorskivor och trästolar med patina. Det går även bra att hoppa upp vid bardisken och äta. Bortsett från lunch och middag satsar man på säsongsbetonade mattraditioner såsom färsk löjrom från Kalix och gåsamiddag på hösten. Matsalen kan även abonneras för bröllop, fester, styrelsemiddagar och andra tillfällen.

Användarbilder på Eriks Bakficka Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
10 apr 2019

Klassisk kvarterskrog stenkast från Djurgårdsbron. Tiotalet bord och lite "fine dining". Svensk husmanskost som smakar gott.

27 jan 2015

Åt en mycket trevlig lunch på Eriks Bakficka idag. Det blev deras klassiska hamburgare som var saftig och god. Gillar att den serverades med många olika såsalternativ samt att den serverades på krispigt smörstekt toastbröd. Sällskapet åt skagen och... Visa hela »

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.