Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Paraden Kvarterskrog & Barservering

3,8
31 betyg
Redigera Paraden Kvarterskrog & Barservering

Bockholmengruppens populära kvarterskrogskoncept (Nybrogatan 38, Österlånggatan 17) har även hittat hem på Gärdet. Ett koncept förknippat med vällagad mat, skön stämning och humana priser.

I en gammal biograf från 1930-talet huserar den ambitiösa kvarterskrogen Paraden som lockar gäster från morgon till kväll. I fokus står den prisvärda helhetsupplevelsen och den stimmiga atmosfären som präglar hela restaurangen. Här kan man slå sig ner i matsalen eller i baren och äta och ta ett glas, sitta i trappan eller ta plats på balkongen med utsikt över köket. Paraden är en omtyckt mötesplats och ett andra vardagsrum, men det går även att slinka in och äta solo – i trappan finns det till exempel singelplatser i form av gamla biografstolar. Det går även bra att slå sig ner och äta runt ett stort gemensamt bord i matsalen.

Till Paraden hittar du för frukost, lunch, brunch och middag, eller för lite barhäng efter jobbet. I köket regerar influenserna från Sydeuropa, med allt från croissanter till kontinentala smårätter, brunchklassiker och desserter. Miljön återspeglar husets glansdagar med mässing, dova färgskalor och andra art deco-inspirerade inslag. En gammal biljettdisk har fått stanna kvar och tronar mitt i lokalen som en hint om husets historia.

Se även Bockholmen Hav & Restaurang, Nybrogatan 38, Hötorget Kvarterskrog & Bar, Spanjorskan, Italienskan, Hornsgatan Kvarterskrog & Barservering, Österlånggatan 17, Meatballs for the People

Användarbilder på Paraden Kvarterskrog & Barservering Visa alla

  • Lägg till bild
  • Entrecoter – Bild från Paraden Kvarterskrog & Barservering av Adam L.
  • Entrecote – Bild från Paraden Kvarterskrog & Barservering av Adam L.
  • Dagens, steak frites – Bild från Paraden Kvarterskrog & Barservering av Adam L.
  • Entrecote – Bild från Paraden Kvarterskrog & Barservering av Adam L.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 okt 2019

Det blev en bättre tisdags frukost här. Stället är super fint!! mysigt och murrigt. Utanför möttes man av ett fint inrett och stylad ingång. Bord längst väggen med pälsar att sitta på, kul att dom anstränger sig fast det börjar bli k... Visa hela »

Listad i: Bockholmengruppen
23 okt 2022 · Uppdaterad

Paraden har lyckats med konststycket att utstråla fine dining till ett överkomligt pris.
En ekvation som ack så ofta ger kortvariga resultat.
Lokalen är stilfullt inredd i två plan som inbjuder till olika stämningslägen. Nedre delen ger känslan av a... Visa hela »

28 aug 2019

Det här var väl inte så tokigt! En fin kvarterskrog med höga ambitioner, men vårt sällskap hade bokat en relativt tidig middagssittning. Då får en ta en fyrklöver med stökiga ungar som absolut inte vill sitta still.

Maten är okej,... Visa hela »

14 jun 2017 · Uppdaterad

Toppen, som alltid med Bockholmengruppens krogar. Serverar alltfrån frukost och brunch till lunch och middag. Har ätit lunch och brunch ett flertal gånger och alltid väldigt nöjd, dock bara frukost och middag någon enstaka gång. Bra service, god mat, snygg och... Visa hela »

30 sep 2019 · Uppdaterad

Inredningen får en femma.
Ett gammalt biograf omgjord till restaurang. I trappuppgången har de lagt gamla biostolar med enmannasits bord. Bra utnyttjande av utrymme samt, en fantastisk ide för ensamätare. Bara det är fabulous.
På bottenvåningen befinne... Visa hela »

26 nov 2018 · Uppdaterad

Riktigt stabil kvarterskrog. Inga konstigheter när man går hit - maten är god, stämningen är bra och personalen är trevlig.

28 jun 2018 · Uppdaterad

Det är sååå nära en 4a. Paraden är bra och verkligen värt ett besök och det kommer att bli fler från mig. Det som gör att det inte räcker till en 4a är tiden det tog att få mat, över 25 min på lunch är inte okej. N... Visa hela »

Listad i: Frukost
8 nov 2019

En frullo lätt värd 4 stjärnor.
Paraden har liksom alla andra Restauranger i Bockholmen gruppen en bra meny med roliga val. Det är svårt att välja och det gillar jag. Vi var 3 ambassadörer och vi tog lite olika grejer. Mitt fröknäcke med prästo... Visa hela »

21 sep 2019

En kvarterskrog på Östermalm, pampig och genomtänkt inredning och kulörer. Liten bar med få sittplatser.

Vi hade ett bord bokat, servicen är mycket snabb. Nästan sådär för snabb, man fattar att de är stressade och inte har tid att s... Visa hela »

27 okt 2018

En härlig kvarterskrog med trevlig personal och riktigt snygg inredning. Mörka färger i kombination med mässing, sammet och en touch av gamla möbler som är kvar från bio-tiden. Stället är väldigt snyggt och jag trivdes så fort jag klev in. ... Visa hela »

29 sep 2018

Jag är ett stort fan av Bockholmengruppen och detta var första gången jag testade deras kvarterskrog Paraden på Valhallavgägen och jag blev som vanligt otroligt nöjd! Vi åt brunch en solig lördag och fick platser på uteserveringen som var väldigt... Visa hela »

10 feb 2017

Håller samma klass som Nybrogatan 38 och Nytorget. Stort plus för den fantastiskt snygga lokalen.

28 jun 2018

Har endast varit på paraden för lunch men den håller hög klass. Åt en tonfisksallad med jordnötter som var helt fantastisk! Plus för att dom har en trevlig uteserveringering och vi hade en jättebra och trevlig servitris som verkligen visade att hon gillade... Visa hela »

13 feb 2017

Äntligen en bra restaurang på Gärdet! Hög kvalité på både mat och service samt vettiga priser. Stort plus för den coola lokalen som känns helt rätt i stil i detta område som är från 50-talet och framåt. Här finns snyg... Visa hela »

28 maj 2021

Gillar stället, lunchar här ibland, ett par gånger i månaden.

8 jun 2019

Härlig stämning! Gillar att gå hit för ett glas vin och sitta i baren. Kan varmt rekommendera deras frukost!! Och speciellt avokadomackan med pocherat ägg!

26 aug 2019

Gillar starkt! Bra brunch och extra kul med en hyfsat avskild del för lite större grupp samt trevligt med uteplatserna mot gatan

5 dec 2019

Halvkul upplägg i den gamla bion. Visserligen trevlig design och hyfsat häng, men snabbt trångt och ouppmärksamt från personalen. Helt OK dock.

17 dec 2017

Ett fantastiskt tillskott i Bockholmsgruppen som jag är ett fan av. Så charmig lokal, mysig inredning och trevlig personal. Det finns menyer för alla tidpunkter och det smakar väldigt gott. En favorit!

21 apr 2020

Härlig stämning och hänger gärna här på ett glas vin eller en trevlig drink. Däremot tycker jag deras brunch tyvärr är rätt dålig matmässig - synd för bor väldigt nära.

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2017-06-08

“Det är avslappnat och trevligt att tillbringa en kväll på Paraden, dessutom till snälla priser på både mat och dryck. Här trivs vi!”

4 av 6 · Nöjesguiden · 2017-05-10

“Det är goffigt och gott, till en rimlig peng. Med andra ord en välkommen kvarterskrog i ett område som väl behövt precis en sådan.”