På Erssons Delibistro Fruängen serveras bland annat:
- Fisk
- Svenskt
- Europeiskt
- Skaldjur
- Husmanskost
Erssons har funnits i Fruängen sedan 1970-talet och här har det alltid varit fokus på havets läckerheter. Bortsett från att äta lunch och middag kan man handla med sig råvaror från delidisken eller boka restaurangen för fest, mingel, skaldjurskvällar och andra events.
Längst ut på röda linjen döljer sig Erssons, en oanad fisk- och skaldjursveteran som är familjeägd och numera drivs i andra generationen. Erssons öppnade 1974 och var från början en klassisk liten fiskbutik, men utvidgades snart till att även bli en restaurang. I dag hittar man här en uppdaterad delibistro med allt under samma tak. Här går det lika bra att luncha och äta middag som att handla med sig fisk, skaldjur och andra delikatesser från de välfyllda hyllorna. Fokus ligger just på fisk och skaldjur, men man erbjuder även ostar, charkuterier, oljor, bröd, tillbehör och mycket annat, för att inte nämna färdigrätter och matkassar till helger och högtider.
På senare år har lokalen renoverats och i dag möts man av duvblå väggar, rödrutiga dukar, bistrostolar, draperier och mysig belysning. Den som vill äta lunch hittar fisk, husman och vegetariskt alternativ på menyn. Bortsett från dagens serveras även rätter som räksallad, räkmacka och caesarsallad och i kyldisken hittar man även take away-rätter. Middagsmenyn består av klassiker som toast skagen, moules och råbiff och man satsar även på fina viner på glas. För den som befinner sig i Nacka har Erssons även en systerkrog i Sickla där man också kan äta och handla med sig mat och delikatesser.
Bland Fruängens betongfasader gömmer sig en oväntad pärla. När du kliver in på Erssons Deli möts du av doften av nygrillad fisk, en välfylld skaldjursdisk och en varm, personlig atmosfär. Här är inget lämnat åt slumpen – varje detalj, från de rustika trälådorna med dagsfärska råvaror till de levande ljusen som speglar sig i vinflaskorna längs väggen, bidrar till helhetsupplevelsen.
När jag frågar om en specifik fisk i disken lyser servitören upp och berättar engagerat om dess ursprung och bästa tillagningssätt, som om vi delade ett gammalt matminne. Lite senare delar han med sig av sitt bästa knep för att göra en riktigt bra skagenröra – ett tips jag redan hunnit imponera med hemma vid middagsbordet.
Den här gången beställer jag halstrad röding med brynt smör och pepparrot. Fisken är perfekt stekt, smöret nötigt och pepparroten ger en liten kick som lyfter rätten. Enkelt, vällagat och riktigt gott.
Nästa gång blir det skagenröran.
Betyg: 5/5
Fruängen, Stockholm
Pris: Mellanklass
Måste testa: Halstrad röding och skaldjursplatån
Stämning: Avslappnat och genuint
| Av | Snittbetyg | Antal |
|
Thatsup
|
4,3
|
3 |
Erssons är både restaurang, deli och massor av goda takeaway rätter. De har också stans bästa skagenröra och de har numera en helt galen god Fruängsröra (typ skagenröra men med chili och parmesan). Vissa saker är lite dyrare och de har gjort om pas...
Bland Fruängens betongfasader gömmer sig en oväntad pärla. När du kliver in på Erssons Deli möts du av doften av nygrillad fisk, en välfylld skaldjursdisk och en varm, personlig atmosfär. Här är inget lämnat åt slumpen – varje...
Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.
Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.
God mat och bra viner, alla på glas! Gullig personal. Du sitter i en mindre saluhall, härlig känsla
Bland Fruängens betongfasader gömmer sig en oväntad pärla. När du kliver in på Erssons Deli möts du av doften av nygrillad fisk, en välfylld skaldjursdisk och en varm, personlig atmosfär. Här är inget lämnat åt slumpen – varje detalj, från de rustika trälådorna med dagsfärska råvaror till de levande ljusen som speglar sig i vinflaskorna längs väggen, bidrar till helhetsupplevelsen.
När jag frågar om en specifik fisk i disken lyser servitören upp och berättar engagerat om dess ursprung och bästa tillagningssätt, som om vi delade ett gammalt matminne. Lite senare delar han med sig av sitt bästa knep för att göra en riktigt bra skagenröra – ett tips jag redan hunnit imponera med hemma vid middagsbordet.
Den här gången beställer jag halstrad röding med brynt smör och pepparrot. Fisken är perfekt stekt, smöret nötigt och pepparroten ger en liten kick som lyfter rätten. Enkelt, vällagat och riktigt gott.
Nästa gång blir det skagenröran.
Betyg: 5/5
Fruängen, Stockholm
Pris: Mellanklass
Måste testa: Halstrad röding och skaldjursplatån
Stämning: Avslappnat och genuint
| Av | Snittbetyg | Antal |
|
Thatsup
|
4,3
|
3 |
Representerar du Erssons Delibistro Fruängen?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.
På Erssons Delibistro Fruängen serveras bland annat:
Erssons Delibistro Fruängen ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).
Ja, Erssons har lunchserveringar.
Vi skulle beskriva stämningen på Erssons Delibistro Fruängen som mysig och lite lugnare.
Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Erssons. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.
Erssons Delibistro Fruängen ligger på Fruängstorget 2-6, 129 52. Närmsta tunnelbana är Fruängen (ca 100m).