Var och besökte Kött & Fiskbaren iförrgår. Tidigare i veckan hade jag läst DI:s recension av stället, vilket gjorde det extra spännande (framför allt eftersom de skrev att de hade varit där flera gånger så de lät väldigt säkra på sin sak). Och jag kan säga att jag inte kunde hålla med dem mindre.
Först och främst var vi lite sena, så hovmästaren hade släppt vårt bord, vilket var förståeligt eftersom det var fullt. Han löste det dock smidigt. Vi tog en öl i baren så hade han fixat ett nytt bord några minuter senare. Han var lite ”sval”, men inga problem. Sen när han hade tagit våra beställningar fick vi en servitör som var både rutinerad, extremt trevlig och sjukt rolig. Skämtade i princip hela tiden med oss, vilket normalt sett skulle kunna slå helt fel, men han lyckades och det lyfte vår kväll.
Är en sucker för att äta många olika rätter, så jag blev glad över den långa, och spännande ”smått”-menyn. I och med priserna, ofta en bit under hundringen, så förväntade jag mig SMÅ tapasrätter, men i och med att det visade sig snarare vara lite mindre förrätter, så måste jag säga att det var väldigt generösa priser. Kötträtterna var kanske inte lika billiga, men så är det på de flesta ställen nuförtiden om man ska ha bra grejer. Precis som vid mitt besök på Köttbaren i Malmö för något år sedan så var köttet mycket bra (både tillagning och råvara), och tillbehören fantastiska.
Stället i sig är sjukt trevligt, vilket jag också hade förväntat mig eftersom F12 alltid har de snyggaste/trevligaste ställena. Förstår inte hur DI kan ge en krog så dålig publicitet och kalla det fiasko när det de klagade på obviously är barnsjukdomar (att maten tar lång tid, rätter som glöms bort, osv, logistik helt enkelt... lät inte som de fått otrevligt bemötande direkt). Det försvann två smårätter och någon dricka även från vår beställning , men jag skulle aldrig döma ett ställe för en sån sak.
Sammanfattningsvis var vårt besök väldigt lyckat, rakt igenom. Det enda jag kan anmärka på är det halvsvala bemötande i början, att några beställningar försvann, samt att köttpriserna var lite väl tilltagna.
Var och besökte Kött & Fiskbaren iförrgår. Tidigare i veckan hade jag läst DI:s recension av stället, vilket gjorde det extra spännande (framför allt eftersom de skrev att de hade varit där flera gånger så de lät väldigt sä...