Julbord med skaldjur i Stockholm

Visst är det härligt med köttbullar och skinka på julbordet, men att festa loss på en hel skaldjursbuffé kan så klart vara minst lika trevligt. Många föredrar havets läckerheter framför den lite mer traditionella julmaten, och därför har vi listat några maritima julbord med skaldjur att sätta klorna i lagom till högtiden. Vad sägs om ostron, hummer och skaldjursplatåer? Nedan guidar vi till julbord med skaldjur i Stockholm.

Se alla våra julbordsguider:

Mister French

Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla stan

Det lilla extra

Njut av utsikten från Skeppsbrokajen medan du festar loss på ett klassiskt julbord på Mister French. Här ingår allt som hör julen till. För den som även vill ha skaldjur finns en speciellt framtagen skaldjursmeny bestående av hummer, krabba och ostron som kan beställas till julbordet. Allt avslutas med ett helt rum fullt av desserter och julgodis.

  • När: 24 nov - 24 dec
  • Pris: Julbord 495-895 kr, skaldjurspaket 345 kr

Stockholm Fisk

Vasagatan 1, City/Norrmalm

Nyfiskade skaldjur

Stockholm Fisk är en renodlad fisk- och skaldjursrestaurang, och så även när det kommer till julbord. Precis intill Cityterminalen kan du frossa i ett spännande julbord fyllt av nyfiskade skaldjur och andra smakrika rätter från havet. Här dukas det dignande julbordet fram från tisdagar till lördagar, men man erbjuder även skaldjursjulbordet som take away.

SmÄdalarö GÄrd

Smådalarö Gård, Haninge

Skaldjursbord i skÀrgÄrden

På Smådalarö Gård ute i skärgården serverar man en skaldjursplatå vid bordet följt av en buffé fylld med sillar, lax och strömming. Middagen avslutas därefter med ett dignande gottebord. Vill man stanna kvar för kvällen så går det även att boka rum på hotellet.

Grodan

Grev Turegatan 16, Östermalm

Dignande skaljulbord

I år dukar Grodan upp sitt skaljulbord i den stora och pampiga bankettsalen anno 1898. På skaldjursbuffén kan du plocka på dig ostron, hummer, lax, musslor, Janssons och flera tillbehör av olika slag. På dessertbordet hittar man bland annat ostar, godis och tryfflar.

  • När: 26 nov - 22 dec
  • Pris: 995-1195 kr

Restaurant Reiss

Skeppsbron 12, Gamla stan

PÄ första parkett

Reisens klassiska skaldjursjulbord dukas upp på första parkett på Skeppsbron med utsikt över Stockholms ström. Här kan du frossa i läckerheter som nykokt hummer, ostron, havskräftor, krabba, hemgjord sill och lax – allt tillagat med kärlek och serverat i en klassisk och stämningsfull miljö.

  • När: 26 nov - 22 dec
  • Pris: 1295 kr