Julbord med skaldjur i Stockholm

Visst är det härligt med köttbullar och skinka på julbordet, men att festa loss på en hel skaldjursbuffé kan så klart vara minst lika trevligt. Många föredrar havets läckerheter framför den lite mer traditionella julmaten, och därför har vi listat några maritima julbord med skaldjur att sätta klorna i lagom till högtiden. Vad sägs om ostron, hummer och skaldjursplatåer? Nedan guidar vi till julbord med skaldjur i Stockholm.

Se alla våra julbordsguider:

Mister French

Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla stan

Det lilla extra

Njut av utsikten från Skeppsbrokajen medan du festar loss på ett klassiskt julbord på Mister French. Här ingår allt som hör julen till. För den som även vill ha skaldjur finns en speciellt framtagen skaldjursmeny bestående av hummer, krabba och ostron som kan beställas till julbordet. Allt avslutas med ett helt rum fullt av desserter och julgodis.

  • När: 24 nov–24 dec 2022
  • Pris: Julbord 595–895 kr, skaldjurspaket 395 kr

Stockholm Fisk

Vasagatan 1, City/Norrmalm

Nyfiskade skaldjur

Stockholm Fisk är en renodlad fisk- och skaldjursrestaurang, så även när det kommer till julbord. Precis intill Cityterminalen kan du frossa i ett spännande julbord fyllt av nyfiskade skaldjur och andra smakrika rätter från havet, såsom hummer, räkor, ostron, löjrom, Janssons frestelse och havets Wallenbergare. Här dukas det dignande julbordet fram från tisdagar till lördagar.

Grodan

Grev Turegatan 16, Östermalm

Dignande skaljulbord

I år dukar Grodan upp sitt skaljulbord i den stora och pampiga bankettsalen anno 1898. På skaldjursbuffén kan du plocka på dig ostron, hummer, lax, musslor, Janssons och flera tillbehör av olika slag. På dessertbordet hittar du bland annat julinspirerade desserter, ostar, godis och tryfflar.

  • När: 25 nov–22 dec 2022
  • Pris: 1195–1395 kr

Restaurant Reiss

Skeppsbron 12, Gamla stan

På första parkett

Reisens klassiska skaldjursjulbord dukas upp på första parkett vid Skeppsbron med utsikt över Stockholms ström. Här kan du frossa i läckerheter som ostron, hemgjord sill, lax, havskräftor, krabba och nykokt hummer – allt tillagat med kärlek och serverat i en klassisk och stämningsfull miljö, som gjort för att skapa nya traditioner.

Blidösundsbolaget

Skeppsbrokajen, Gamla stan

På havet – från havet

Kliv ombord på Blidösundsbolagets båtar och avnjut en traditionell julbuffé med inramning av Stockholms vackra skärgård. På julbordet hittar du mängder av rätter, inklusive fisk och skaldjur. Vad sägs om specialiteten rökta laxfenor? Fokus ligger på ekologiska och närproducerade råvaror och restaurangen är KRAV-certifierad.

Welcome Hotel

Notarievägen 5, Järfälla

Skaldjur och spa

På Welcome Hotel kan man festa loss på en hel skaldjursplatå med hummer, havskräftor, räkor och ostron, men också en kallbuffé med sill, lax och paté samt deras dessertbuffé med julens smaker. Nöjer man sig inte med bara julbord kan man även checka in för en hel spa-weekend med övernattning.

  • När: 1-24 dec 2022
  • Pris: Från 1998 kr med övernattning, 1195-1295 kr utan övernattning

Smådalarö Gård

Smådalarö Gård, Haninge

Skaldjursbord i skärgården

På Smådalarö Gård ute i skärgården serverar man en skaldjursplatå vid bordet följt av en buffé fylld med sillar, lax och strömming. Middagen avslutas därefter med ett dignande gottebord och övernattning på hotellet. I julpaketet ingår också frukostbuffé. Vill man bara boka skaldjursbord kan man mejla dem.

  • När: 30 nov–23 dec 2022
  • Pris: Från 4 890 kr för två, inkl. övernattning och frukostbuffé

Erssons

Fruängstorget 2-6

Skaldjurskvällar

På Erssons Delibistro i Fruängen bjuder man in till skaldjurskvällar i restaurangen från slutet av november till mitten av december. För ett fast pris per person inleds kvällen med ostronservering. Därefter dukas det fram en skaldjursplateau med bland annat amerikansk hummer, havskräftor, räkor i olika utföranden och klassiska tillbehör. Måltiden avslutas med en crème brûlèe.

  • När: 23 nov-17 dec 2022
  • Pris: 1190 kr