Julbord med skaldjur i Stockholm

Visst är det härligt med köttbullar och skinka på julbordet, men att festa loss på en hel skaldjursbuffé kan så klart vara minst lika trevligt. Många föredrar havets läckerheter framför den lite mer traditionella julmaten, och därför har vi listat några maritima julbord att sätta klorna i lagom till högtiden. Vad sägs om ostron, hummer och skaldjursplatåer? Nedan guidar vi till julbord med skaldjur i Stockholm.

Se alla våra julbordsguider:

Restaurant J Nacka Strand

Augustendalsvägen 52, Nacka

Precis intill vattenbrynet

Från slutet av november och hela vägen fram till julafton kan man njuta av ett traditionellt julbord, med spännande influenser från havet, på Restaurant J i Nacka. Här äter ni i den vackert inredda matsalen, som dessutom bjuder på fantastisk utsikt över fjärden, samtidigt som ni värms av en sprakande brasa. Härlig julstämning kommer på köpet!

  • När: 26 nov - 24 dec 2020
  • Pris: Mån-fre: 695 kr, lör lunch 595 kr/kväll 695 kr, sön 595 kr. Julafton 895 kr. Barn 0-3 år 0 kr, 4-12 år 395 kr, julafton 495 kr.
Restaurant J Nacka Strand

Stockholm Fisk

Vasagatan 1, Norrmalm/City

Nyfiskade skaldjur

Stockholm Fisk är en renodlad fisk- och skaldjursrestaurang, och så även när det kommer till julbord. Precis intill Cityterminalen kan du frossa i ett spännande julbord fyllt av nyfiska skaldjur och andra smakrika rätter från havet. Här dukas det dignande julbordet fram från tisdagar till lördagar i veckorna fyra.

  • När: 21 nov - 21 dec
  • Pris: Från 1095 kr, barn upp till 12 år 30 kr/per år fyllda

ÅngbĂ„tsbryggan

Strandvägen, kajplats 18, Östermalm

PinfÀrska skaldjur till jul

På Ångbåtsbryggan får du ut mesta möjliga av ditt julbordsbesök. Till den glimmande sjöutsikten kan du även njuta av rätter som kännetecknas av klassiska svenska smaker, men precis som tidigare år får fisk och skaldjur ta lite extra plats på bordet. Den som föredrar pinfärska skaldjur av finaste kvalitet, före svenska julbordsklassiker, har möjlighet att komplettera måltiden med just detta. Det bästa av två världar, helt enkelt.

SmÄdalarö GÄrd

Smådalarö Gård, Haninge

Skaldjursbord i skÀrgÄrden

På Smådalarö Gård ute i skärgården serverar man en skaldjursplatå vid bordet följt av en buffé fylld med sillar, lax och strömming. Middagen avslutas därefter med ett dignande gottebord. Vill man stanna kvar för kvällen så går det även att boka rum på hotellet.

Mister French

Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla stan

Med utsikt över Stockholms inlopp

Det franskinfluerade brasseriet mitt på Skeppsbron erbjuder både klassiskt julbord och en separat skaldjursmeny med hummer, krabba och ostron. Här finns även ett helt rum ägnat åt dessertbordet. Kom ihåg att skaldjurspaketet måste beställas i förväg.

  • När:  21 nov - 22 dec, lunch-, mellan- och kvällssittningar hela veckan
  • Pris:  445 (lunch) -795 kr, +285 kr för skaldjur

Grodan

Grev Turegatan 16, Östermalm

Dignande skaljulbord

I sin intima vinbar dukar Grodan upp ett maritimt julbord i form av bland annat ostron, hummer, musslor och fiskgryta. Den stora skaldjursbuffén kombineras med bubbel och dessertbord. Perfekt om du är trött på köttbullar och julskinka.

  • När: 29 nov - 20 dec
  • Pris: 1095 kr

Brasseriet

Strömgatan 14, Norrmalm/City

StÄtligt

Inne i det vackra operahuset serverar Brasseriet en hel skaldjursplatå tillsammans med förrätt, ost och dessert. På skaldjursmenyn samsas klassiker som räkor, ostron och hummer, samt olika tillbehör. Här välkomnar du dessutom julen i en av staden tjusigaste lokaler.