Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Pane Vino

3,0 • 26 recensioner
Pane Vino

I ett kvartershörn intill Zinkensdamms tunnelbanestation hittas Södermalms finitalienare, Pane Vino. En populär restaurang med inspiration från pizzans hemstad - Neapel.

På Pane Vino minglar såväl middagsgäster som vinsippare. De turkosa barstolarna i vintage-stil bjuder in till opretentiöst barhäng, och även ostdisken har ett och annat att erbjuda. I den sobra matsalen serveras traditionella italienska rätter i modern tappning: pastarätter, kötträtter, pizza och italienska desserter. Till maten erbjuds även ett stort utbud av handplockade viner.

Vill man få känslan av en italiensk piazza så har restaurangen ett inglasat "växthus" med fikonträd och ombonad atmosfär. Sommartid ställs de färgglada utemöblerna fram längs sidorna på huset som förvandlas till en omtyckt mötesplats under bar himmel.

Se även Macelleria, Portofino

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 mar 2019 · Uppdaterad

Om jag ska rekommendera en italiensk restaurang så brukar jag alltid tips om Pane vino. Ett mysigt ställe med jättegod 🍝 💕😍.

Listad i: Mina favoriter
21 jan 2019

Här är det obligatoriskt att äta tryffelpastan med oxfilé!

25 okt 2018

Pane vino har länge varit en utav mina favoriter när det kommer till det italienska köket i Stockholm. Gillar den här typen av moderna italienare med trendig inredning (jag hör till dem som har något svårt för "komma-hem-till"-känslan). ... Visa hela »

17 feb 2017

Mysigt glashus utomhus som inte var kallt trots -15 grader. Det var mycket folk och vi hade inte bokat innan. Ändå löste personalen det och vi fick sitta där ute enligt önskemål. Pastan jag åt var riktigt god. Hade inte mycket att klaga på där. Mitt s... Visa hela »

24 dec 2018

Ett av mina stammishak som jag mer än gärna återvänder till i olika konstellationer, med kompisgänget eller familjen. Maten är fantastiskt god, oavsett om man väljer pizza, pasta eller en spännande risotto. Sommartid sitter jag helst i växthuset, äv... Visa hela »

9 sep 2019

Livligt och stojigt! Maten är väl inte något extra, men trevlig atmosfär och personal.

25 dec 2014

Pane Vino är ett välkommet tillskott på Södermalm, det behövs flera såna här typer av satsningar i området. Nu var det ett tag sedan jag åt här men jag kommer ihåg att besöket bjöd på blandade upplevelser, från godkä... Visa hela »

14 dec 2017

Trevlig och serviceinriktad personal (något ouppmärksam ibland). Fantastiskt god pasta, åt senast en frutti di mare - RIKTIGT GOD! Mysig lokal och atmosfär, även trevlig uteservering. Tips! Be om bord i orangeriet.

31 jan 2019

Besöker man Pane Vino så ska man äta deras pasta med kalvfilé, tryffelcréme och parmesan. Så är det bara. Den är krämig, mättande och smakar gudomligt.

De enda jag ogillar och som drar ner betyget är restaurangens sittplatser. Fi... Visa hela »

11 feb 2016

Grym tryffelpasta och tryffel ravioli (om man är en sucker för tryffel som jag). Overall ett trevligt besök rakt igenom. Vill snart tillbaka och äta 1 meters pizzan jag hört gott om!

13 sep 2018

En riktig favorit vi har varit här måååånga gånger. Avsmakningsmenyn är helt fantastisk. Trevlig rolig riktigt italiensk personal. Allt på menyn är supergott. Fine dining inne i lokalen. Pizza och pasta häng mot dörren. Deras fänkå... Visa hela »

16 mar 2015

Har bara ätit lunch på Pane Vino men har aldig gått därifrån missnöjd. Bra service, bra mat och helt klart överkomliga priser.

13 okt 2018

Maten var torr - hela sällskapet blev stressade att äta upp sin mat. Dålig service och hetsig personal som gick förbi och sa ät fortare på "skämt". Så fort vi la ner besticken fick vi direkt byta plats innan vi druckit upp vinet och sätta oss... Visa hela »

2 maj 2018

Besökte med en vän som hade födelsedag ,
beställde tortelini till mig och blev chockad när jag fick 5 tortelini , absolut i lite större storlek, but still - 5 stycken. Blev inte mätt alls , påpekade detta så trevligt jag kunde och fick höra at... Visa hela »

24 mar 2018

Servicen var fruktansvärd - och att man slänger ut sina gäster innan sittningstiden är slut är katastrof. Själv jobbat inom rest men det där var skrattretande dålig service. kommer aldrig sätta min fot där igen. Sen när man konfronterar så... Visa hela »

25 mar 2018

Fy vilket hemskt ställe. Först står kyparen och vaktar vårat bord så man stressar i sig maten. Och på tal om maten. Det luktade och smakade inte bra!! Sen till råga på det så blir vi "utkastade" 1 timme tidigare för att dom anser att... Visa hela »

17 okt 2017

Bra ställe! Personal som gör att man känner sig som en stammis!!
God mat till ett rimligt pris och en härlig atmosfär!
Men framförallt så är det bra personal:)
Ses snart igen

23 maj 2017

Superhärlig personal! Superbra Mat!

8 jun 2018

Stans bästa italienare! Kalv-fettucinin och tonfisk-kaprispizzan står ut, samt bra viner. Yum!

12 nov 2016

Helt i chock efter det rent bedrövliga bemötandet vi fick när min fru fyllde 40 och vi hade bokat bord! Skulle aldrig äta här igen!!!!

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2013-01-15

“Sammantaget är Pane vino en trevlig kvarterskrog. Vi ser fram emot att återvända, ta ett glas Ripasso och dela på ett charkblock.”

3 av 5 · Aftonbladet · 2012-11-23

“En italienare för både stor och liten plånbok”

4 av 5 · Mitt i Gourmé · 2012-10-05

3 av 5 · Mitt i Gourmand · 2012-10-05

“Lammsadeln så mör att Gourmé blir salig”

4 av 6 · Nöjesguiden · 2012-09-07

“Även pizzorna levererar och här utmärker sig Selvaggina med vildsvinsprosciutto och olivolja. Överlag ett stort A för ansträngning till ett Pane Vino vars närvaro vi hoppas blir långlivad.”