Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Pane Vino

3,2 • 9 recensioner
Pane Vino

I ett kvartershörn intill Zinkensdamms tunnelbanestation hörs sorlet från en färgstark restaurang som för tankarna till pizzans hemstad - Neapel. Södermalms finitalienare, Pane Vino, andas såväl folklighet som vardagslyx.

Mitt bland Zinkensdamms utbud av kinakrogar, sushiställen, bistroer och kebabhak huserar en genuin italienare. Och ju närmare man kommer hörnet Ringvägen, Brännskyrkagatan, ju högre blir sorlet som strömmar från Pane Vinos uteservering. Längs restaurangens långsidor fylls utemöblerna upp av en brokig publik. Här syns alltifrån södermalmsbor och grannskap till förbipasserade som nyfiket kikar in genom krogens ansenliga fönster. Och kanske är det blandningen av människor i kombination med restaurangens tydliga medelhavskänsla som skapar en stämning som känns uppfriskande o-stockholmsk.

På insidan är atmosfären minst lika livad. Det rustika träbordet är fyllt till bredden av såväl middagsgäster som vinsippare. De turkosa barstolarna i vintage-stil bjuder in till opretentiöst barhäng. De som valt att uppleva restaurangen härifrån kan förutom att vila armarna på marmor och ögonen på guldklädda väggar även suktas av ostdisken mitt framför näsan. Inne i matsalen är stämningen lite lugnare, men för den delen inte det minsta stel. Till ett av borden har servitrisen just burit ut en tallrik fettucine med gödkalvfilé och tryffel och en lammsadel med salsiccia och pumpa. De hungriga matgästerna lyssnar intensivt när hon berättar om de olika tillbehören och på vilket sätt rätterna är typisk italienska. Att personalen är kunnig och professionell är kanske en förutsättning för att en restaurang ska hålla måttet. Att även visa en stor passion för de rätter man serverar, och samtidigt bemöta gästen på ett personligt sätt är tyvärr hemskt sällsynt i Stockholm. Men Pane Vino lyckas, med bravur.

Pane Vino visar stora ambitioner. Och kanske beror det mycket på att ribban satts högt redan i köket. Det är nämligen Porto Finos före detta kökschef som står bakom menyuppsättningen här. Med ett starkt tryffelkännande och en stor kärlek till mat lyckas man leverera smakfyllda rätter av hög klass. Men man har inte bara valt att fokusera på à la carte-rätter, även frukost, lunch och italiensk bistromat serveras däremellan. Och för dig som föredrar ett senare kvällsbesök kan hänga i vinbaren, lyssna till dj-spelningar och kanske knapra på något från osterian.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Niklas E.

Mysigt glashus utomhus som inte var kallt trots -15 grader. Det var mycket folk och vi hade inte bokat innan. Ändå löste personalen det och vi fick sitta där ute enligt önskemål. Pastan jag åt var riktigt god. Hade inte mycket att klaga på där. Mitt s... Visa hela »

Adam L.

Pane Vino är ett välkommet tillskott på Södermalm, det behövs flera såna här typer av satsningar i området. Nu var det ett tag sedan jag åt här men jag kommer ihåg att besöket bjöd på blandade upplevelser, från godkä... Visa hela »

Sven R.

Helt i chock efter det rent bedrövliga bemötandet vi fick när min fru fyllde 40 och vi hade bokat bord! Skulle aldrig äta här igen!!!!

Charlotte R.

Grym tryffelpasta och tryffel ravioli (om man är en sucker för tryffel som jag). Overall ett trevligt besök rakt igenom. Vill snart tillbaka och äta 1 meters pizzan jag hört gott om!

Romina M.

Superhärlig personal! Superbra Mat!

Ingeborg A.

Pizzan är en av de godaste jag smakat, extra credd till deras Bosco pizza med tryffel. De erbjuder även frukost för rimligt pris. En stor frukost innehåller: juice, matig italiensk smörgås, ägg, yoghurt och muslie samt kaffe och valfri bulle! Allt med bra kvalite... Visa hela »

Fredrik J.

Har bara ätit lunch på Pane Vino men har aldig gått därifrån missnöjd. Bra service, bra mat och helt klart överkomliga priser.

Nalle P.

Har besökt Pane Vino tre gånger, men bara lyckats få in den mat vi beställt en gång. En av förklaringarna var att de fått in en större beställning och då för att maten skulle räcka - strukit vår beställning. Vid det andra ti... Visa hela »

Per K.

Atmosfärisk fullträff. Den nya inglasade uteplatsen är sjukt mysig. Man har lyckats riktigt bra med att bibehålla utomhuskänslan med träd och växtlighet. Även interiören är riktigt inbjudande och härlig. Maten överlag är 3+, pizzan ä... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2013-01-15

“Sammantaget är Pane vino en trevlig kvarterskrog. Vi ser fram emot att återvända, ta ett glas Ripasso och dela på ett charkblock.”

3 av 5 · Aftonbladet · 2012-11-23

“En italienare för både stor och liten plånbok”

4 av 5 · Mitt i Gourmé · 2012-10-05

3 av 5 · Mitt i Gourmand · 2012-10-05

“Lammsadeln så mör att Gourmé blir salig”

4 av 6 · Nöjesguiden · 2012-09-07

“Även pizzorna levererar och här utmärker sig Selvaggina med vildsvinsprosciutto och olivolja. Överlag ett stort A för ansträngning till ett Pane Vino vars närvaro vi hoppas blir långlivad.”