Recension av Restaurang Hantverket – av Mythu L.

21 feb. 2020

Äntligen äntligen har jag varit här!!!
Hade höga förväntningar på maten och Jag kan säga, ja de motsvarade mina förväntningar. alla rätter var inte wow i munnen men definitivt super gott. Trots det får de ändå en femma av mig som helhetsbetyg på grund av inredningen, miljön, stämningen men även servicen.

Vi var två och det fanns inga tider enligt hemsidan. Jag drog iväg ett en förfrågan på mejl och de lyckades hitta ett bord till oss. Wow vilken service.

Vi kom hit tidigt när restaurangen öppnades, enligt vår önskan, och det var redan andra sällskap som också var på plats. Restaurangen fylldes på med gäster. Förstår varför det är ett poppis ställe. Mysig inredning och mysig belysning. Väldigt trevligt att sitta här. Bra stämning i lokalen och servicen kan man inte heller klaga på. Gillar att de frågade om man varit där tidigare, och det var första gången för oss så de förklarade hur menyn var uppdelad. De rekommenderade 3-4 rätter/person inkl dessert. Första stycket på menyn bestod av ”snacks” där finns bland annat deras hasselbackspotatis. Dessa har jag länge suktat på, baserat på bilderna man sett. När de väl kom ut blev jag chockad över hur små dessa var, haha. Trodde att de skulle motsvara storlekarna som en vanlig potatis. Dessa var krispiga och var en fröjd i munnen. Mums. Krispigt som chips. Ett måste att beställa! Sedan beställde vi även in sotad tartar av pilgrimsmussla, wow wow wow. Dessa var bland mina favoriter. Jag gillar att man fick in träskedar till dessa.

Andra stycket bestod av kalla rätter. Där beställde vi in citrongravad tork. Den var god men inget wow enligt mig. Råbiffen däremot, är ett måste! Wow wow wow! Smälter i munnen, behöver inte säga något mer.

Tredje stycket fanns det varma rätter. Där beställde vi in stuvademakaroner med hummer. Hade högre förväntningar om denna rätt. Kunde smakat mer hummer kan jag tycka. Vi tog även in lammisterband som också var god. Och den sista rätten var kalventrecote. Den var också god.
Vi var 2 och tog in 7 rätter vilket gjorde oss lagom mätta. Vi skippade efterrätterna.

Gillar att det alltid kommer ut någon som berättar vad rätten består av. Och de delade upp maten så att det kom ut i 3 omgångar. Såsom menyn. Vi frågade om kunde komma ut med allt på en och samma gång, haha ni som fotar och vill göra ögat glad förstår vad jag menar! Men eftersom det inte skulle få plats på bordet så gick det ej. Med facit i hand blev det super bra att de kom i omgångar. Det var trevligt och maten var varm.

Vi drack bubbel och sedan varsin drink. Annorlunda cocktails, kul!

Hit går jag gärna igen. Även om plånboken ekar. Finns väl en anledning till varför restaurangen heter Hantverket.