Restaurang Ruben

4,8
4 betyg
$$$
Fusionrestaurang
Kvarterskrog
Ruben i en mening: Modern kvarterskrog i Stockholm city, med fokus på "global fusion" till både lunch och middag.
Kuriosa: Bakom Ruben står kockduon Douglas Fagerman och Ruben Blomdahl, som tillsammans med kocklandslaget tagit guld i både OS och VM.

En brokig mötesplats på Malmskillnadsgatan

En kreativ mix av smaker från världens alla hörn, serverade i en brokig lokal mitt i Stockholm city, är kärnan i Restaurang Ruben. Hit kan du komma för en avslappnad lunchpaus, stimmig AW eller festmiddag med bordet fyllt av sharingrätter, groggar och utvalda vinpavor. 

Våren 2024 slog den välmeriterade kockduon Douglas Fagerman och Ruben Blomdahl upp dörrarna till den lite udda lokalen på Malmskillnadsgatan, med ambition att erbjuda en social mötesplats där schysst mat och dryck möter en avslappnad atmosfär. Deras egen version av kvarterskrog, dit alla är välkomna att känna sig som hemma.

“Global fusion” är ledorden på menyn – ett koncept som bär på influenser från matkulturer världen över, från Norden till Asien via Afrika. Lunchtid serveras dagens rätt samt ett par veckovis växlande specialare, medan kvällsmenyn listar ett utbud av både små och stora rätter, som kan komponeras till såväl en trerätters som en sharingmiddag. Sällskap som vill sitta mer avskilt kan boka Rubens chambre séparée, beläget i direkt anslutning till köket.

Dryckesmenyn följer samma folkliga tema: här radas välblandade groggar upp intill ett urval av öl och vin på både glas och flaska. Är man bara sugen på lite socialt AW-häng går det fint att kombinera ett glas eller två med ett par snacks från köket – men bli inte förvånad om det hela övergår till en stökig middag som pågår till sen kväll… 

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,8
4

Recensioner av Ruben

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Lunchbesök på nyöppnade Ruben. Satt ute på den på gränsen till lite liten uteserveringen. Ligger centralt och bra men har inte lika mysig del ute som grannerna lite längre bort, då det ligger precis vid hötorgets T-banauppgång. Menyn är å...

Äntligen en kvarterskrog med en meny där man vill äta allt! Otroligt vällagade och goda sharing-rätter till humana priser. Gå hit!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,8
4

Representerar du Restaurang Ruben?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Restaurang Ruben?

På Restaurang Ruben serveras bland annat:

  • Internationellt
  • Smårätter
  • Europeiskt
  • Fusion

Vad kostar det att äta på Restaurang Ruben?

Restaurang Ruben ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Serverar Restaurang Ruben lunch?

Ja, Ruben har lunchserveringar.

Var ligger Restaurang Ruben?

Restaurang Ruben ligger på Malmskillnadsgatan 29, 111 57, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 150m).