Smak

Top 100
4,0
25 betyg
$$$
Restaurang
Smak
4,0
25 betyg

Med internationella förtecken bjuder Smak på ett helt eget smakkoncept som lockar och sätter agendan för kvällen. Slå dig ner i händelserik och skönt designad miljö där varje smak har sin egen smårätt - du bestämmer vad som lockar mest och komponerar din egen avsmakningsmeny med papper och penna.

Det gäller att hitta sin egen väg och sticka ut i restaurangbruset, för att inte tala om att kunna vara stilig, avslappnad och glatt stimmig på samma gång. Restaurangen Smak, som är en del av F12-gruppen, samlar alla komponenter under samma tak och bjuder på hela smakregistret i ett eget koncept på den väldigt centrala men samtidigt väldigt dolda adressen mitt i stan.

Här bjuder menyn internationella smaker i form av 20 smårätter varav fem är desserter. Konceptet låter dig välja önskat antal smaker där tre motsvarar en huvudrätt, fem motsvarar förrätt plus huvudrätt och sju smaker motsvarar en hel trerättersmeny. Välj från ett brett register av smaker som wasabi, tryffel, hasselnöt och ingefära. Rätterna kombineras med passande vin för att förhöja hela smakupplevelsen på helt rätt vis. Smaka dig fram rätt för rätt - smakerna serveras nämligen en efter en. Är du ute i god tid, kl 17-18, kan du dessutom avnjuta fem smaker i tre serveringar till Smaks glada förkvällspris, 375 kr.

Till konceptet hör Smaks detaljrika men avslappnande miljö där du dyker in vid baren och passerar det livliga öppna köket på väg till bordet nere i restaurangen. Precis som menyns smaker går inredningen i internationell stil med varma franska och asiatiska inslag som inramar sittgrupperna. Här får du den kosmopolitiska känslan och den trevliga kvällen serverad i ett. Bli inte heller förvånad när du får rita på menyn - du ringar nämligen själv in smakalternativen med penna. En snygg liten detalj i ett unikt och roligt koncept som sätter guldkant på kvällen.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
25

Recensioner av Smak

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Vilken fantastisk SMAK-upplevelse!

Restaurangen ligger verkligen lite undangömt, kanske på en av stans mest o-mysiga gator till och med? Man råkar inte bara gå förbi här, utan får söka sig hit - och det är något jag verkligen rekommend...

·

Edit 2021: Nu har det gått 7 år sedan jag skrev min recension nedan och jag var här igen för första gången på säkert lika många år. Och tack och lov har de nästan inte ändrat någonting. Konceptet är precis detsamma, skillna...

·

Snygg, stor, lyxig restaurang som kör smårätter och matchar med ett litet glas vin till varje rätt. Imponerande! Rekommenderas varmt! Ligger lite undanskymt från Sveavägen.

Var här med ett gäng kompisar. Bra då man får välja och komponera ihop sin egen avsmakningsmeny. Det är kul koncept samtidigt som jag kan tycka att det är kul att alla äter samma mat i en servering för då kan de bli bra diskussion kring maten. ...

Första gången på Smak blev det lunch. Vi hade bokat vid öppning 11.30 och det var redan kö utanför, så bordsbokning behövs även vid lunch.
Snabb, rapp och vänlig service rakt igenom. Själv åt jag en Vichyssoise med smetana som var...

Alltså Wow. Vilken mat. Vilken trevlig personal. Rekomenderas verkligen!

Kan inte komma på något som gör att Smak inte ska få en femma. Hög klass rakt igenom.

Inkompetent personal och organisering av restaurangen. God men klart överprisad mat. Otrevligt bemötande.

Överhajpat. Inte särskilt imponerad. 1 av tre rätter var riktigt spännande med en komposition som var riktigt cool! Smaker, texturer, färger, harmoniserade verkligen! De övriga var verkligen ingenting att hurra för.. Efterrätten var verkligen fresh och god!

Jag har besökt smak vid 3 olika tillfällen och alltid gått där ifrån mer än nöjd. Jag älskar hela konceptet med att man bygger en rätt där en smak är i fokus. Sen väljer man 4-5 rätter så att man får smaka lite av varje.

Listad i: Favoriter!

I goda vänners sällskap gick vi all in på 7 rätter och tillhörande dryck. Maten var helt briljant och de flesta rätterna var toppklass i mitt tycke. Servicen var mycket trevlig och lättsam.
Toppenkväll!

Lite finare, lite annorlunda, bra mat och intressanta smakkombinationer på ett intressant sätt. Kul att testa en gång men inte ett ställe jag återvänder till, sorry.

·

Mycket trevlig restaurang som erbjuder god mat med varierande rätter. Minus för middagspriserna som är lite för höga.

Som lunchställe en favorit.

Mycket trevlig ställe med goda mat.
Ny upplevelse;)

Klockrent ställe för många typer av tillfällen. Grym inredning, bra service, skön atmosfär och framför allt en rolig matupplevelse eftersom sättet man beställer rätterna på är väldigt annorlunda. Varje rätt har en en smak i foku...

Jag kan varmt rekommendera alla att gå till Smak!! Ballt koncept och middagen blir mer av en upplevelse. Utmana dina "traditionella" val genom att iallafall ta en rätt med en smak du inte provat tidigare. Jag gillar både konceptet att du väljer rätter efter smak...

Så gott, min favorit är chili!

Listad i: Restauranger

Bra mat. Lite liten meny men supergott

Underbart! Smak har definitivt valt rätt namn på sin restaurang. Bara varit där en gång, ser fram emot att testa igen.

Väldigt bra lunch
höga förväntningar som väl infriades. God dagens, trevligt bemötande och snyggt ställe. Längesen jag var där. Inspirerade till nya besök.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
25

Representerar du Smak?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Smak?

Smak ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av mat serveras på Smak?

På Smak serveras bland annat:

  • Internationellt

Vilken typ av stämning är det på Smak?

Vi skulle beskriva stämningen på Smak som mysig och lite lugnare.

Har Smak uteservering?

Ja, Smak har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Serverar Smak lunch?

Ja, Smak har lunchserveringar.

Var ligger Smak?

Smak ligger på Oxtorgsgatan 14, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 100m).