Restaurang Pava

4,4
14 betyg
Redigera Restaurang Pava

Hjärtlig stämning och avslappnad atmosfär står i fokus på Pava, den familjeägda restaurangen i centrala Stockholm. Här serveras maten som små- och mellanrätter för att kunna delas och avnjutas kring bordet i äkta familjär anda.

Pava vill bjuda på smakupplevelser vad gäller både mat och dryck på ett av stadens mest centrala lägen på Malmskillnadsgatan. Hit ska det vara enkelt att komma, så att även fyrbenta vänner är välkomna är därför en självklarhet. På lunchmenyn hittar man både fisk, kött och kyckling, alltid med ett grönt alternativ. Middagsmenyn varierar enligt säsong, men inspirationen hämtas från hela världen. Bland snacksen finns sicilianska oliver, svenska ostron och kalifornisk råraka, medan man hittar laxtartar med thailändska smaker, burrata och norsk kungskrabba bland de lite större rätterna.

I den art déco-inspirerade restaurangen finns en matsal med schackrutigt, marmorerat golv, sammetsstolar, stora målningar och glaslampor. Här gäller öppet kök, där man kan se på när kockarna tillagar maten. I hjärtat av lokalen finns också en bar, där man kan slå sig ner för ett glas noga utvalt vin, en cocktail eller en öl och mindre rätter som har tagits fram för att matcha dryckernas smaker.

Vinerna i den egna vinkällaren är utvalda av restaurangens egen sommelier, som också väljer viner till exempelvis fredagssatsningen magnumfredag. Då säljs exklusiva magnumviner till snälla priser, ofta ackompanjerat av dj:s som vet hur man sätter rätt stämning på restaurangen som har utsikt över Hamngatan.

Användarbilder på Restaurang Pava Visa alla

  • Lägg till bild
  • Den fantastiska tonfisken! – Bild från Restaurang Pava av Birgitta B.
  • Bild från Restaurang Pava av Birgitta B.
  • Bild från Restaurang Pava av Birgitta B.
  • Bild från Restaurang Pava av Birgitta B.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
10 jan 2023

Detta är nog den godaste tonfisken jag har ätit! WOW. Den ska du absolut beställa.

Lokalen är mysig och trevlig med härliga färger, vackra lampor och stora fönster. När jag kom hit för lunch var det bara ett annat sällskap i lokalen men det... Visa hela »

Listad i: Käka i City
14 jan 2023

Härligt ställe för att dela en middag! Inredningen tjusig på ett storstadsmässigt sätt, fick vibbar från alla möjliga städer. Vi var där en vardagkväll i januari och det var tyvärr inte så många gäster, det ligger ju inte... Visa hela »

6 sep 2022 · Uppdaterad

Satte först en fyra men SÅ speciellt är kanske inte Pava även om jag gillar det starkt! Påverkas nog lite av att jag jobbar i samma byggnad, det är smidigt att få ett bord utan att boka och ändå äta lunch på en lite lyxigare restaurang. Otr... Visa hela »

21 nov 2022

Besökte i form av lunch första gången. Överraskande tomt i lokalen trots location, kanske pga att fler som jag tycker det är absolut ok men kanske inte mer. Egentligen inget att klaga på så, allt var ok så det får vara word of choice. Testade Caesars... Visa hela »

20 aug 2022

Mysigt ställe. Var på lite event där vi kunde få testa nästan allt på menyn. Vi hade två favoriter som vi kommer komma tillbaka till: kronärtskockan och gnocchin. Sen drack vi ett väldigt gott rött vin.

23 nov 2022

Tycker jättemycket om miljön och atmosfären, om den smakrika maten också. Har ätit middag med familjen och vänner flera gånger, varit otroligt nöjd alla kvällar.
Förstklassiga råvaror och viner, oftast rekommenderade av Pavas egen sommeli... Visa hela »

15 dec 2022

Översätt till svenska »

Well-located in the centre of Stockholm. Nice interior and relaxing ambience. The food was excellent and the staff was friendly. Perfect vibe - we'll be back!!

7 nov 2022

Wow! Superbra service och mat, men framför allt utbudet av vinerna! Favoriterna är den omgjorda rårakan, burratan och kronärtskockorna. Ska hit på middag igen nu i november och är spänd på den nya menyn (har frågat om det kommer fler rätter). Men... Visa hela »

26 jun 2022

Dagens lunch som är av högsta klass. Även service samt lokal och inredning är av högsta klass. Stora portioner! Deras sallader räcker till två. Kommer bli ett stamställe för oss!

2 nov 2022

Översätt till svenska »

Booked dinner on a Tuesday to celebrate husband's birthday and we were blown away with the sophisticated taste of all dishes and the friendly service. We had the dishes that showcased grilled artichockes, yelllowtail, red cabbage and meat as well as two of their desserts (the cheesecake and the... Visa hela »

8 aug 2022

Otroligt bra mat och service!

6 mar 2023

3 dec 2022

24 aug 2022