Hjärtlig stämning och avslappnad atmosfär står i fokus på Pava, den familjeägda restaurangen i centrala Stockholm. Här serveras maten som små- och mellanrätter för att kunna delas och avnjutas kring bordet i äkta familjär anda.
Pava vill bjuda på smakupplevelser vad gäller både mat och dryck på ett av stadens mest centrala lägen på Malmskillnadsgatan. Hit ska det vara enkelt att komma, så att även fyrbenta vänner är välkomna är därför en självklarhet. På lunchmenyn hittar man både fisk, kött och kyckling, alltid med ett grönt alternativ. Middagsmenyn varierar enligt säsong, men inspirationen hämtas från hela världen. Bland snacksen finns sicilianska oliver, svenska ostron och kalifornisk råraka, medan man hittar laxtartar med thailändska smaker, burrata och norsk kungskrabba bland de lite större rätterna.
I den art déco-inspirerade restaurangen finns en matsal med schackrutigt, marmorerat golv, sammetsstolar, stora målningar och glaslampor. Här gäller öppet kök, där man kan se på när kockarna tillagar maten. I hjärtat av lokalen finns också en bar, där man kan slå sig ner för ett glas noga utvalt vin, en cocktail eller en öl och mindre rätter som har tagits fram för att matcha dryckernas smaker.
Vinerna i den egna vinkällaren är utvalda av restaurangens egen sommelier, som också väljer viner till exempelvis fredagssatsningen magnumfredag. Då säljs exklusiva magnumviner till snälla priser, ofta ackompanjerat av dj:s som vet hur man sätter rätt stämning på restaurangen som har utsikt över Hamngatan.