Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

The Flying Elk

4,1
19 betyg
Redigera The Flying Elk

Bland Gamla stans pubar hittar man The Flying Elk, en gastropub som serverar vad skaparna kallar "proper pub grub" – hemlagade pubrätter på fina råvaror. Här är tanken att vara ett vardagsrum där besökarna kan varva ner och njuta av mat och dryck. Själva namnet härstammar från sägnen om den flygande älgen från 1823.

Menyn på The Flying Elk erbjuder vällagade pubrätter med fokus på kött av hög kvalitet, och med smaker inspirerade av den svenska naturen. Entrecôte från Dalsjöfors, oxkind med rödvinssky och potatispuré samt steak tartar är bara exempel på vällagade varmrätter att välja bland. För den som hellre äter fisk eller vegetariskt hittar man ett urval av rätter, med välbalanserade tillbehör. Själva matsalen är inredd i en skandinavisk elegant stil som flirtar med den nordiska naturen, med väggar klädda i rustikt trä och gröna detaljer. Här sitter man gärna länge och inandas den familjära stämningen.

Baren, som kallas för Älghjärtat, är en perfekt stimmig och social plats för en afterwork med kompisgänget eller kollegorna. Här hittar du ett gäng utvalda svenska ölsorter, som håller rätt temperatur, samt en snacksmeny när hungern gör sig påmind. Vad sägs exempelvis om tryffelpopcorn med parmesan, eller spicy chicken wings? Varje fredag höjs pulsen ytterligare när helgen firas in med vibrerande musik och olika erbjudanden.

Användarbilder på The Flying Elk Visa alla

  • Lägg till bild
  • Varmrätterna – Bild från The Flying Elk av Jessica K.
  • Sashimi på hälleflundra – Bild från The Flying Elk av Elin E.
  • Stekt ankbröst – Bild från The Flying Elk av Elin E.
  • Foie gras- & kycklingleverparfait – Bild från The Flying Elk av Elin E.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
21 maj 2021

God mat, god dryck, härlig stämning och bra läge!

24 mar 2020

Denna recension baseras på en middag i kristiden - det vill säga att de var underbemannade både inne i köket och ute på golvet. Jag tycker att det var en jättehärlig kväll med mycket positivitet trots den sorgliga och speciella rådande situation som p... Visa hela »

12 maj 2019

Vi valde avsmakningsmeny på The Flying Elk😊. Väldigt god mat, älskade kammusslan och råbiffen 😍. Mysig lokal och bra service.

12 feb 2016

Åt middag här igår och har tidigare ätit helglunch någon gång (då åt jag tryffelburgare vilket var grymt). Menyn är rätt speciell, lite knepig skulle nog de flesta säga som är lite för trygga i sin comfort zone, spännande sk... Visa hela »

15 jan 2020

God mat och trevlig upplevelse i stort. Efterrätterna var riktigt härliga. En liten soppa till förrätt ingick, väldigt god men framförallt lite trevligt! Fish and chipsen var bra.

10 feb 2019

Underbara Älgen, maten tröstar, vinet smakar och drinkarna är full pott. Servicen är dock utöver och beyond detta, Stockholms bästa personal jobbar definitivt här!

28 mar 2021

Väldigt intressant o mysigt bra vinlista som jag gillar servicen var på topp

29 apr 2018

Väldigt härlig stämning, trevlig inredning, god mat och uppassande service. Det enda som drar ner betyget är att det är för dyrt.

9 dec 2018

Hade höga förväntningar här. Och visst, det var gott! Jag tog ”48h” oxkind till huvudrätt som var riktigt bra. Fick två små bitar, lite krims krams runt om och en pytteliten skål med en puré gjord på palsternacka har jag för mi... Visa hela »

4 feb 2016

Trevligt ställe precis vid Gamla Stans tunnelbanestation.
Vi åt Hamburgare och Fish and chips. Smakade väldigt bra. Tryfflemajon till Pommes Fritsen var kvällens höjdare.
Mysigt ställe som rekommenderas varmt. Trevligt bemötande av personalen.
En stark... Visa hela »

6 jun 2014

På The Flying Elk är det barkrubb och bira när den är som bäst men skillnaden i service är det som gör att det svajar ibland.

Jag gillar The Flying Elk, det är min grundsyn på hela stället och det är därför jag återkom... Visa hela »

20 feb 2015

Här har jag ätit både deras brunch och middag ett flertal gånger. Sjukt snyggt och skönt ställe med rätt känsla i allt från personal till meny. Jag är inte överförtjust i allt på menyn men det jag har ätit har varit bättr... Visa hela »

14 dec 2015

Trevligt ställe, inte riktigt lika pubig-känsla som man kanske skulle förvänta sig av en gastropub - men snyggt. Maten var riktigt bra, rustika rätter elegant serverat så det inte kändes för tungt och mäktigt.

10 maj 2016

Modern gastropub som serverar pubmat med en twist. Har senaste gångerna testat mig på deras fish n chips och den smörbakade piggvarsfilén, vilka båda var riktigt smarriga. Jag har ännu inte testat på deras musikquiz, men är nåt jag en dag planerar... Visa hela »

22 sep 2016

Bra kvalitet. Trevligt.

6 mar 2020

Så bra! Grym service och fantastisk mat!

23 aug 2021

27 sep 2021

25 aug 2021

Det finns recensioner som har filtrerats bort frÄn totalbetyget, dÄ de pÄ nÄgot sÀtt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

13 sep 2018

Bra mat, men servicen lämnar väldigt mycket att önska. Den unga servitören kan närmast beskrivas passivt aggressiv och därtill ouppmärksam. Olyckligt

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.