Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Kollektivet Hvitan

5,0 • 5 recensioner
Kollektivet Hvitan

Bakom Kollektivet Hvitan i Sofo står barberarna Johan Olsson och Henry Apler tillsammans med tatueraren Olle Alm; tre vänner med en gemensam salong som snarare ska kännas som ett kollektiv. Hit kan man nämligen inte enbart komma för att trimma skägget och tatuera sig, utan även för att slå sig ner, prata och lyssna på musik.

Barbershop
Längst in i den retroinfluerade lokalen hittar du barberarsalongen där Johan Olsson, Henry Apler och David Johnsson trimmar skägg, erbjuder rakning med kniv och fixar klassiska herrfrisyrer i modern tappning. Johan Olsson är bland annat utbildad på en av Londons bästa barberarskolor och har gått en kurs i Rotterdam. Henry Apler, som följde hack i häl, utbildade sig på The Knights School of Barbering i Dublin. De två barberarna lärde känna varandra när Henry Apler var lärling på salongen där Johan Olsson jobbade vid samma tidpunkt, och idag duggar bokningarna tätt. Utöver skickliga behandlingar erbjuder salongen även lokalt producerade hår- och skäggvårdsprodukter. David Johnsson är Junior Barber och går på reducerade priser samt får hjälp på traven av de andra boysen.

Tatueringsstudio
Olle Alm, kompisen som även har tatuerat Johan Olsson och Henry Apler, jobbade tidigare på East Street Tattoo i Skanstull och står idag för alla tatueringar på Kollektivet Hvitan. Stilmässigt jobbar han brett, men fokus ligger på traditionella typer av tatueringar.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

awsome! rekommenderar starkt

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Bäst i Stockholm!

Alltid lika nöjd!

Bästa stället i stan!

grymt ställe!!