Stockholms vassaste barberare

Gamla tiders barbershop-tradition har på senare år fått nytt liv i Stockholm. Engångsrakhyvlar och skärsår har lämnat plats för skäggtrender, groomingprodukter och traditionella behandlingar på salong. Boka tid hos den välbesökte retrobarberaren, luta dig tillbaka i uppdaterad 20-talsmiljö eller besök en av stans äldsta herrsalonger - här guidar vi till Stockholms bästa barberare när det är dags att vårda skägget hos ett riktigt proffs.

Se även:

Visa på karta

Kollektivet Hvitan

Trimning och tatueringar under samma tak

Här kan du både trimma skägget och tatuera dig - Kollektivet Hvitan drivs nämligen av barberarna Johan Olsson och Henry Apler tillsammans med tatueraren Olle Alm, tre vänner som snarare vill kalla sig ett kollektiv än en salong. Barberarna är utbildade i London och Dublin, och bortsett från klassiskt utförda behandlingar erbjuder de även lokalt producerade hår- och skäggvårdsprodukter.

Man Stockholm Barbershop

Nostalgitripp

Traditionella barberartekniker anpassade efter den ”moderna gentlemannen”, det är vad som utmärker denna nostalgiska Södersalong där man har gått all in med gammeldags tekniker och vintageverktyg. Barberarna behärskar både moderna stilar och de där riktigt klassiska herrfrisyrerna.

Tjoget

Barbershop, restaurang och bar i ett

I Hornstull kan du gå rakt från frisörstolen till barstolen i helhetskonceptet Tjoget. Vägg i vägg med restaurangdelen bjuder salongen Roy & Son på klassisk barberarstil, detaljrikedom och kärlek till hantverket i originell tappning. Bland behandlingarna hittar du exempelvis klassisk rakning med kniv, uppfriskande "hangover treatments", skäggtrim och klipp.

 • Prisexempel: Klassisk rakning från ca 200 kr
 • Adress:
  • Tjoget, Hornsbruksgatan 24, Hornstull/Södermalm

Salong Arvet

Vasst på Östermalm

Vassa linjer, klassiska behandlingar och utvalda skäggvårdsprodukter finner du i Salong Arvets ljusa och luftiga lokaler. Här tas du emot av Sam, som med säker hand ger skägget både form och stil. Satsa på en Deluxe-behandling med våtvarma handdukar, olja och rakning med kniv, eller kör en Line Up för allmän putsning.

 • Prisexempel: Klassisk rakning ca 350 kr
 • Adress:

Barberare Diamantis

Genuin barberare med lång erfarenhet

Hos Diamantis kombineras old school-känslan i salongen med stilmedvetenhet för Stockholms skäggiga herrpublik. Allt från klassisk rakning med rakkniv till en hederlig klippning utförs med stolthet och passion för yrket. Känn dig som på det gamla Manhattan och i dagens Stockholm på en och samma gång.

 • Prisexempel: Klassisk rakning från ca 700 kr
 • Adress:

Barber & Books

Stiliga 20-talsvibbar och utvalda presentböcker

På Barber & Books lika skarpa som stiliga Södersalong ges klassiska behandlingar med massage och varma omslag, knivrakning och klippning. Salongen satsar helhjärtat på helhetsupplevelsen, med referenser till 20-talet, och några av behandlingarna är hela två timmar långa. På plats säljs även salongens egna groomingprodukter och intressanta böcker.

Royal Barbershop

Utbildad i NYC

Vill du ha äkta amerikanakänsla hittar du det hos den välbokade och New York-skolade Barber Big T. Här pryds väggarna av vassa rakknivar, ankare och andra amerikanska nostalgiprylar. Till behandlingarna hör allt från classic hot towel close shaves till ansning av skägg och ansiktsrengöring.

 • Prisexempel: Rakning ca 800 kr
 • Adress:

Honest Al's

Rak punkattityd vid Mariatorget

Är du ute efter något annat än klassiskt och stiligt i själva barbershopmiljön? Bryssel-födde barberaren Al sätter egen punkprägel på salongen vid Mariatorget som han inrett själv. Här erbjuds klippningar och rakning med kniv i kombination med garanterat bra och underhållande konversation.

 • Prisexempel: Rakning med kniv ca 450 kr
 • Adress:

Joel’s Barber Shop

Anonym rakfavorit på Kungsholmen

Joel's Barber Shop på Kungsgatan håller låg profil och är populär bland dem som hittar hit. Allt hänger på gott bemötande och ordentliga behandlingar till ett bra pris. Miljön är proffsig och internationell, och barberarna kan garanterat sin sak vad gäller skägg och även afrohår. Ett trevligt och plånboksvänligt alternativ för rakningen eller klippningen.

GH Herrsalong

Drop in i äkta old school-salong

En av stans absolut äldsta herrsalonger, GH Herrsalong, vet så klart allt som går att veta om rakning. Glöm tidsbokning; här sätter du dig på rad bland herrarna och inväntar din tur i den mossgröna 70-talsmiljön. Raktillbehör finns att köpa med sig hem.

 • Prisexempel: Klassisk rakning med kniv ca 650 kr
 • Adress: