Stockholms vassaste barberare

Stockholms vassaste barberare

Gamla tiders barbershop-tradition har fått nytt liv i Stockholm. Nu har engångsrakhyvlar fått lämna plats för skäggtrender, groomingprodukter och traditionella behandlingar på salong. Boka tid hos den välbesökta retrobarberaren, luta dig tillbaka i uppdaterad 20-talsmiljö eller besök en av stans äldsta herrsalonger – här guidar vi till Stockholms bästa barberare när det är dags att vårda skägget hos ett riktigt proffs.

Innehållsförteckning
 1. Stockholms bästa barberare
  1. MacLaren Barbers – En äkta barbershop-upplevelse
  2. Barber & Books – Stiliga 20-talsvibbar
  3. Royal Barbershop – Utbildad i NYC
  4. Man Stockholm Barbershop – Nostalgitripp
  5. Kollektivet Hvitan – Trimning och tatueringar under samma tak
  6. Lazy Barber – Erfaren barbershop med retrokänsla
  7. Barbers of Sweden – Klassisk barbershop mitt i city
  8. Mannerståls – I tre generationer
  9. Honest Al's – Rak punkattityd vid Mariatorget
  10. Joel’s Barber Shop – Anonym rakfavorit på Kungsholmen
  11. GH Herrsalong – Drop-in på äkta old school-salong

Stockholms bästa barberare

MacLaren Barbers

En äkta barbershop-upplevelse

Amerikanska MacLaren Barbers erbjuder klippning, rakning och trimning mitt på Söder. Självklart kan du luta dig tillbaka och få en avkopplande hot towel wrap här.

 • Prisexempel: Rakning från ca 430 kr (30 min)

Barber & Books

Hemsida

Stiliga 20-talsvibbar

På Barber & Books lika skarpa som stiliga Södersalong ges klassiska behandlingar med massage och varma omslag, knivrakning och klippning. Salongen satsar helhjärtat på helhetsupplevelsen, med referenser till 20-talet, och några av behandlingarna är hela två timmar långa. På plats säljs även salongens egna groomingprodukter och intressanta böcker.

 • Prisexempel: Klassisk skäggklippning ca 500 kr

Royal Barbershop

Hemsida

Utbildad i NYC

Vill du ha äkta amerikanakänsla hittar du det hos den välbokade och New York-skolade Barber Big T. Här pryds väggarna av vassa rakknivar, ankare och andra amerikanska nostalgiprylar. Till behandlingarna hör allt från rakning och herrklipp till ansning av skägg och mustasch.

 • Prisexempel: Skäggvård ca 465 kr (30 min)

Man Stockholm Barbershop

Nostalgitripp

Traditionella barberartekniker anpassade efter den ”moderna gentlemannen”, det är vad som utmärker denna nostalgiska Södersalong där man har gått all in med gammeldags tekniker och vintageverktyg. Barberarna behärskar både moderna stilar och de där riktigt klassiska herrfrisyrerna.

 • Prisexempel: Rakning med kniv ca 380 kr

Kollektivet Hvitan

Trimning och tatueringar under samma tak

Här kan du både trimma skägget och tatuera dig – Kollektivet Hvitan drivs nämligen av barberarna Johan Olsson och Henry Apler tillsammans med tatueraren Olle Alm, tre vänner som snarare vill kalla sig ett kollektiv än en salong. Barberarna är utbildade i London och Dublin, och bortsett från klassiskt utförda behandlingar erbjuder de även lokalt producerade hår- och skäggvårdsprodukter.

 • Prisexempel: Klippning ca 620 kr

Lazy Barber

Hemsida

Erfaren barbershop med retrokänsla

Lazy Barber slog upp dörrarna 2017 vid Mariebergsbron vid Lilla Essingen, men ägaren har drivit barbershop på olika adresser sedan 80-talet. Här erbjuds barberartjänster och klippning i old school-miljö med nostalgifylld retrostil, och det finns också en liten kaffebar med fika. Man välkomnar även kvinnor och barn för klippning.

 • Prisexempel: Maskinklippning kort + linjer med kniv ca 290 kr

Barbers of Sweden

Klassisk barbershop mitt i city

Letar du efter rakning med kniv, skäggtrimning eller klippning utförd av barberare med garanterad kunskap i city? Då hittar du Barbers of Sweden strax intill Sergels torg. Ambitionen är att kunna erbjuda rätt känsla och utseende när det gäller både skägg och frisyr. Du kan även välja att få en ansiktsbehandling och shoppa ett stort utbud av produkter.

 • Prisexempel: Traditionell rakning med kniv ca 400 kr

Mannerståls

I tre generationer

Cirka fyra minuters promenad från Gamla stans tunnelbanestation, hittar du Mannerståls herrfrisering. Barberarsalongen har verkat i tre generationer och värnar hårt om både tradition och kvalitet. Mannerståls erbjuder klippning, skäggklippning och rakning i ett flertal olika varianter.

 • Prisexempel: Klassisk knivrakning ca 350-460 kr

Honest Al's

Hemsida

Rak punkattityd vid Mariatorget

Trött på klassisk och stilig barbershopmiljö? Bryssel-födde barberaren Al och hans team sätter egen punkprägel på salongen vid Mariatorget. Här erbjuds klippningar och rakning i kombination med garanterat bra och underhållande konversationer.

 • Prisexempel: Trimning av skägg ca 330 kr

Joel’s Barber Shop

Anonym rakfavorit på Kungsholmen

Joel's Barber Shop på Kungsgatan håller låg profil och är populär bland de som hittar hit. Allt hänger på gott bemötande och ordentliga behandlingar till ett bra pris. Miljön är proffsig och internationell, och barberarna kan garanterat sin sak vad gäller skägg och även afrohår. Ett trevligt och plånboksvänligt alternativ för rakningen eller klippningen.

 • Prisexempel: Klassisk rakning ca 150 kr

GH Herrsalong

Drop-in på äkta old school-salong

En av stans absolut äldsta herrsalonger, GH Herrsalong, vet så klart allt som går att veta om rakning. Glöm tidsbokning; här sätter du dig på rad bland herrarna och inväntar din tur i den mossgröna 70-talsmiljön. Raktillbehör finns att köpa med sig hem.

 • Prisexempel: Klassisk rakning med kniv ca 650 kr

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;