De tar succéburgare till Uppsala

Nu slår Phil's Burger upp portarna i Uppsala. Restaurangen blir kedjans sjätte och den andra i ordningen som öppnar utanför Stockholmsområdet. I samband med öppningen som sker i köpcentret Kvarnen lanseras dessutom ett nytt koncept där halva restaurangen utgörs av en sportbar.

Phil's Burger grundades i april 2014 på Kungsholmen i Stockholm av Philip Örtegren och Peder Skaj. På två år har de hunnit etablera sig som en av Stockholms främsta hamburgerrestauranger och den 14 april sker den efterlängtade öppningen i Kvarnengallerian. Nytt är dessutom att halva restaurangen kommer att visa sport.

- Vi tror på kombinationen av våra goda burgare och en spännande match. I Stockholm har vi märkt att det funnits en efterfrågan att vi ska visa sport. Om satsningen i Uppsala blir lyckad finns möjligheten att vi börjar visa sport även på våra restauranger i Stockholm, säger Peder Skaj.

I övrigt är konceptet sig likt sedan tidigare, där fokus ligger på att erbjuda hamburgare av högsta kvalitet i restaurangmiljö. Philip Örtegren är konceptansvarig och den som tagit fram alla burgare.

- Våra hamburgare och tillbehör görs från grunden av de bästa råvarorna och brödet bakar vi själva varje morgon. Menyn i Uppsala är sig lik från tidigare och består av ett antal noga utvalda hamburgare som vi anser är de bästa i Sverige. Till detta kommer vi dessutom lansera gästburgare med åtta veckors intervall. Först ut är en tryffelburgare med onion strings som vi tror kommer bli väldigt populär bland våra gäster i Uppsala, säger Philip Örtegren.

Inför öppningen av Phil's Burger i Uppsala har man rekryterat 20 personer. Restaurangchef är Madelene Järpenge som jobbat inom restaurangbranschen i Uppsala i 17 år.

- Det märks att Uppsalaborna är peppade på att få testa våra hamburgare. Många ser dessutom fram emot att det dyker upp ett alternativ till de klassiska sportbarerna, säger Madelene Järpenge.

Phil's Burger har vuxit snabbt och finns nu på fyra olika ställen i Stockholm och sedan i september 2015 även i Eskilstuna. När grundarna blev erbjudna lokalen i Kvarnengallerian i Uppsala var valet enkelt.

- Uppsala är en bra stad med tanke på antalet invånare. Dessutom var vi nyfikna på att ligga i anslutning till ett köpcentrum där det finns ett naturligt flöde av människor, samtidigt som det kändes viktigt att vi skulle få en egen ingång. Nu har vi tillsammans med ett konceptbyggföretag och en arkitektbyrå renoverat lokalen och äntligen står den klar för öppning, säger Peder Skaj.

Phil's Burger Uppsala öppnar den 14 april klockan 11 i Kvarnen på Vaksalagatan 30A.

Mer information: Phil's Burger Uppsala