Erik Nissen Johansen är mannen bakom nya Stationen

Erik Nissen Johansen är en av hjärnorna bakom Svenssonimperiets nya storsatsning Stationen. Tillsammans med kollegorna på inredningsbyrån Stylt Trampoli har han skissat fram idéerna bakom det som idag är Uppsalas senaste tillskott på krogkartan.

- Vi ville hitta en inredning som hade hög relevans för huset, när Adolf Wilhelm Edelsvärd skulle rita stationshuset 1866 var han tvungen att ta häst och vagn ner till Europa för att studera hur andra stationsbyggnader såg ut. Det var först när hans stationshus blev färdigställt som man kunde ta tåget ner till Europa. Och idag går rälsen här utanför fortfarande ända till Paris, berättar Erik Nissen Johansen, en av grundarna bakom Stylt Trampoli.

När man stiger in i restaurangen är det svårt att tro att det är en skapelse av 2010-talet, intill gamla stålpelare från 1860 breder en brittisk bar i mörk ek ut sig, helt nybyggd men med patina som om den stått där i hundra år.

- Vi har byggt det här med en tanke om att inredningen inte ska bli ful med åren, vår önskan är att det ska det ska kännas som om det alltid har sett ut så här, och att det ska fortsätta göra det i flera decennier.

Stationen öppnar dörrarna för allmänheten den 1 september.