Uppsalas bästa märkesbutiker

Uppsalas bästa märkesbutiker

Letar du märkeskläder kan du som Uppsalabo lugnt stanna på hemmaplan och samtidigt ta del av det mesta från modevärlden och skandinaviska märkesbutiker. Både multibrandbutiker och flaggskeppsbutiker erbjuder ett brett utbud inom det mer exklusiva modet och håller dig uppdaterad på de senaste trenderna. Här kan du hitta kläder, skor och accessoarer från dina favoritmärken och botanisera bland nya designers. Nedan har vi listat Uppsalas hetaste butiker när det kommer till just kända namn och stora modehus. Här hittar du Uppsalas bästa märkesbutiker.

Innehållsförteckning
 1. De bästa märkesbutikerna i Uppsala
  1. Bergmans – En rutinerad butik med stil
  2. Filippa K – Skandinavisk design när den är som bäst
  3. Tiger of Sweden – Tongivande varumärke för dressat mode
  4. J.Lindeberg – Mode bland tunga ekmöbler
  5. Janemars – Proffsig butik med bra smak
  6. Designers Corner – Märkesbutikernas högsäte
  7. MQ – Multibrandbutik med lite av varje
  8. Weekday – Modemeckat för hipsters
  9. Carlings – Rockband och märkesjeans

De bästa märkesbutikerna i Uppsala

Bergmans

En rutinerad butik med stil

Sedan 1929 har Bergmans varit Uppsalas självklara shoppingdestination för sofistikerat mode. Butikens proffsiga personal har en känsla för service som är svår att hitta någon annanstans och kläderna håller väldigt hög kvalitet. Här hittar du märken som Oscar Jacobsson, Stenströms och Zegna. Butikens skrädderi hjälper dig anpassa kläderna så du ka gå härifrån helt nöjd. Här kan du även hyra frack och smoking till enstaka högtidligheter.

Filippa K

Hemsida

Skandinavisk design när den är som bäst

Märket som helhjärtat står för den skandinaviskt enkla stilen med raka linjer och ren design. I butiken i det gamla rådhuset hittar du det bästa från de senaste kollektionerna. Utbudet är lika komplett som i de stora butikerna i Stockholm, och här kan både män och kvinnor få tag i sina Filippa K-plagg.

Tiger of Sweden

Hemsida

Tongivande varumärke för dressat mode

När det gäller det dressade modet är det svårt att trumfa Tiger of Sweden. Såväl herr- som damkollektionerna presenterar moderiktiga plagg av hög kvalitet. Det som från början var ett strikt kostymmärke har nu dessutom börjat gå i en annan riktning och erbjuder även trendiga plagg för vardag, festmiddagar och kontoret.


J.Lindeberg

Hemsida

Mode bland tunga ekmöbler

Sedan 2011 har J.Lindeberg haft en egen butik i Uppsala. Märket som länge blev förknippat med det strikta golfmodet har nu fått en ny image och erbjuder plagg som både är mer trendriktiga och stilfulla. Den rustika lokalen och kunniga personalen får butiken att kännas extra exklusiv och professionell.


Janemars Dam Janemars Herr
Janemars Dam
janemars.se
Janemars Herr
janemars.se
Janemars Dam Janemars Herr

Proffsig butik med bra smak

I de två butikerna som ligger mittemot varandra på Svartbäcksgatan hittar du det bästa från de svenska modeshusen. I både Janemars Herr och Janemars Dam är kläderna noga utvalda. Fokus ligger snarare på kvalitet än på kvantitet, men rots detta finns ett brett utbud för personalen att guida dig genom. Morris, Nudie och Odd Molly är bara några av märkena som du kan hitta här.


 • S:t Per Gallerian, Centrum Svartbäcksgatan 10, Centrum
  Janemars Dam
  S:t Per Gallerian, Centrum
  Janemars Herr
  Svartbäcksgatan 10, Centrum
 • Janemars Dam
  janemars.se
  Janemars Herr
  janemars.se
  Janemars Dam
  018-13 31 21
  Janemars Herr
  018-13 31 20
 • Janemars Dam Janemars Herr

Designers Corner

Märkesbutikernas högsäte

I hörnet av rådhuset hittar du Uppsalas riktiga märkescentrum. Här finns otaliga svenska och internationella designers representerade, och både inredningen och kollektionerna går i en blandning av vintage och de senaste trenderna. Designers Corner kallas ofta Uppsalas modemecka, och det är ett rykte de förtjänar väl.

MQ Forumgallerian MQ Svartbäcksgatan MQ Gränby Centrum
MQ Forumgallerian
mq.se
MQ Svartbäcksgatan
mq.se
MQ Gränby Centrum
mq.se
MQ Forumgallerian MQ Svartbäcksgatan MQ Gränby Centrum

Multibrandbutik med lite av varje

Med en mix av egna och blandade märken, dyrare och billigare plagg, tidlösa och mer trendiga kollektioner erbjuder MQ något för i princip alla. Här samsas kläder för den modeintresserade mannen och kvinnan hos en av de ledande inom kategorin multibrandkedjor.


 • Dragarbrunnsgatan 43, Centrum Svartbäcksgatan 10, Centrum Gränby Centrum, Centrum
  MQ Forumgallerian
  Dragarbrunnsgatan 43, Centrum
  MQ Svartbäcksgatan
  Svartbäcksgatan 10, Centrum
  MQ Gränby Centrum
  Gränby Centrum, Centrum
 • MQ Forumgallerian
  mq.se
  MQ Svartbäcksgatan
  mq.se
  MQ Gränby Centrum
  mq.se
  MQ Forumgallerian
  018-10 34 07
  MQ Svartbäcksgatan
  018-14 60 55
  MQ Gränby Centrum
  018-24 64 70
 • MQ Forumgallerian MQ Svartbäcksgatan MQ Gränby Centrum

Weekday

Hemsida

Modemeckat för hipsters

Indiebutik känd för den alternativa Cheap Monday-stilen. Här hittar du det senaste inom streetwear till humana priser, bland annat T-shirts, jackor, klänningar och skor. Mest kända är Weekday för jeansutbudet som mixar deras eget märke med flera andra hippa tillverkare. Butiken har även en avdelning för second hand som är trendanpassad och håller hög kvalitet.

Carlings

Hemsida

Rockband och märkesjeans

Butiken med fokus på denim och streetstyle. Här hittar du märken som Lee, Fornarina och Miss Sixty. Märkesjeans blandas med blommiga sommarklänningar, skinnjackor och Mötley Crue-t-shirts i en avslappnad och trendriktig butik som blivit mångas favorit när det kommer till den lite tuffare stilen.


Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;