Guiden till Uppsalas bästa barnbutiker

Guiden till Uppsalas bästa barnbutiker

Även om de är våra minsta konsumenter så är de väl ändå våra viktigaste. Vi vill kunna hitta både fina, funktionella och säkra kläder och leksaker till våra barn. De ska vara hållbara i slitstyrka för att kunna räcka hela säsongen och kanske även ärvas, men också gärna vara hållbara för miljön. Oavsett om du är ute efter en fin present till kalas eller dop, nya skor, kläder, leksaker, böcker eller inredning så hittar du det garanterat hos de olika ställena i guiden till Uppsalas bästa barnbutiker!

Innehållsförteckning
 1. Bra barnbutiker i Uppsala
  1. Ester & Harry – "Det bästa för de minsta"
  2. Läslusen – Kunskap & kreativitet
  3. Fair Trade Shop Globalen – Rättvisa kläder
  4. Tantens Gröna Skafferi & Garderob – Medvetna kläder och leksaker
  5. Mini & Bo – Färgglatt, eko och retro
  6. Barnskoexperten – Experthjälp
  7. Krabat – Presenter och inredning
  8. Lilltott & Smulan – Second hand och nytt
  9. Linneashopen – Allt för små sjölejon

Bra barnbutiker i Uppsala

Ester & Harry

"Det bästa för de minsta"

Med mottot "Det bästa för de minsta" hittar du noga utvalda, miljömärkta och ekologiska varor hos den lekfulla lilla butiken i Fålhagen. Vackra filtar, bebisplagg i de mjukaste materialen, praktiska bärselen med fina mönster och miljövänliga tvättmedel. Allt det och mer där till finns hos Ester & Harry.

Läslusen

Hemsida

Kunskap & kreativitet

Kanske är det här du hittar den nya godnattsagan? På Drottninggatan ligger barnens alldeles egen bokhandel med böcker för lässugna barn i alla åldrar. Den mysiga och färgglada butiken är täckt från golv till tak med inte bara böcker utan även fina presenter och gosedjur. Butikens kompetenta personal hjälper dig att hitta rätt i bokdjungeln.

Fair Trade Shop Globalen

Rättvisa kläder

Globalen är kända för att sälja produkter som är Fair Trade, och de har flera fina artiklar för de minsta. Färgglada träleksaker i giftfria färger, tygleksaker, skallror och flera märken av kläder som bland annat är handgjorda. Här bidrar du inte bara till att ditt barn har det bra utan även att barnet till den familj som tillverkat produkten har det bra.

Tantens Gröna Skafferi & Garderob

Medvetna kläder och leksaker

I vackra Hågabyn med betande djur och bondgårdar ligger Tantens Gröna, som har vunnit Uppsala Miljöpris för sin miljömedvetna butik. Här kan du köpa gosiga barnkläder i ekologiska bomullstrikåer och ull, samt mjuka leksaker och hudvård. Du hittar även bra mat för barn med födoämnesallergi och ekologiskt lördagsgodis.

Mini & Bo

Färgglatt, eko och retro

Butiken som delar ingång med Cupido Sallad på Svartbäcksgatan säljer barnkläder i härliga färger, mjuka material och som de flesta också är ekologiska. "Emmaloppa" som är framtaget av butiksägaren själv är ett klädmärke med plagg och mössor sydda i nya färgglada material men också återvunna tyger i retromönster. Butiken säljer även filtar och leksaker.

Barnskoexperten

Experthjälp

Det är inte för intet som Barnskoexperten anses vara Uppsalas bästa skobutik. Här säljs inte bara skor, utan även ett komplett sortiment av produkter som behövs i barnens vardag. Allt från skor till vantar, overaller, regnställ, underställ och byxor. Har du inte tid att handla under butikens öppettider kan du boka dess personliga rådgivning där ni i lugn och ro mäter ut rätt storlekar till ditt barn.

Krabat

Presenter och inredning

Det perfekta stället att hitta en present utöver det vanliga till födelse, dop och kalas. I den mysiga och trånga lokalen inspireras du av färgglada leksaker, dockor, mjuka nallar, instrument och inredning från golv till tak. Ett litet mecka för de små. Kanske det är bäst att du besöker butiken utan barn.

Lilltott & Smulan

Second hand och nytt

För att ta dig till Lilltott & Smulan får du bege dig norr om Uppsala till Storvreta centrum, där du hittar både begagnande och nya kläder, skor, leksaker och massor av annat. Behövs en paus och energipåfyllning i shoppingen så kan ni passa på att fika i butikens lilla minicafé där det serveras ekologiskt kaffe till de vuxna och bullar, smoothies och frukt till de små.

Linneashopen

Allt för små sjölejon

Som en godisbutik för badsugna barn. Här finns allt som behövs för att bli en riktig liten fisk i vattnet. Allt från färgglada badkläder i alla möjliga modeller till smarta simhjälpmedel och massor av leksaker som lockar till roliga vattenlekar. När du ändå är på besök i butiken kanske du ska passa på att boka in ditt barn på någon av Linneas alla simskolor.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;