Caféerna för oss espressomissbrukare

Caféerna för oss espressomissbrukare

Jakten på den perfekta espresson är något som sysselsätter kaffeälskare världen över. En espresso handlar inte bara om exakta mått, idealisk temperatur och optimal grad av malning, när kaffet tar steget från att vara mycket bra till att bli perfekt handlar det i slutändan också om känsla. Det är därför en hängiven barista som går in för sin uppgift alla gånger presterar en bättre espresso än vad en Nespressomaskin någonsin kan uppbåda. Här är vår guide till Uppsalas bästa espresso.

Innehållsförteckning
  1. Uppsalas bästa kaffebarer
    1. Arrenius & Company – Espressobar med anrika anor
    2. Barista – Ekologiskt och rättvisemärkt
    3. Broströms kafé – Gemytlig charm

Uppsalas bästa kaffebarer

Arrenius & Company

Espressobar med anrika anor

På Arrenius & Company tillreds dagligen en klassisk espresso med anor från 60-talet. Med bönor som rostats av Johan & Nyström är man garanterad ett kaffe med stor personlighet som droppat ned i koppen under stor omsorg. Här finns ett stort utbud av godsaker som tilltugg samt högkvalitativt glutenfritt sortiment, men är du bara ute efter en utmärkt espresso så är det här stället för dig.

Barista

Hemsida

Ekologiskt och rättvisemärkt

Det rättvisemärkta kaffet utgör Baristas ryggrad, här kan du njuta av en god espresso med gott samvete. Med hjälp av en vackert rödlackad La Marzocco FB80 gör Baristas baristor riktigt bra espresso och latte och den som inte får nog av det rättvisemärkta kaffet kan köpa hem bönor ur ett noga utvalt sortiment.

Broströms kafé

Gemytlig charm

Stockholmspendlarna förstår vikten av en bra espressobar för att stå ut med tågresorna och Broströms kafé har insett att det finns en stark efterfrågan i stationsområdet. En lugn fikapaus på godsmagasinets gamla lastkaj eller snabb espresso på stående fot vid bardisken, här får du riktigt bra kaffe i alla lägen. Frukosterbjudandena med möjlighet att ta med kaffet är mycket uppskattade.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta