Guiden till mysiga restauranger i Uppsala

Guiden till mysiga restauranger i Uppsala

När man ska välja en restaurang är det många olika saker som måste tas med i beräkningen: hur långt bort man är villig att gå, vilken sorts mat man är sugen på, hur många som ska äta och hur mycket man vill lägga. Men en av de viktigaste faktorerna är den som egentligen är svårast att mäta – mysfaktorn. Oavsett hur god maten är eller hur charmerande sällskapet är så blir middagen inte lika trevlig om man inte känner sig välkommen och avslappnad. För att hjälpa dig hitta de mest trivsamma ställena guidar vi dig här till mysiga restauranger i Uppsala.

Innehållsförteckning
 1. Mysiga restauranger i Uppsala
  1. Krusenberg Herrgård – I anrika salonger
  2. Restaurang Black Brook – Mysig kvarterskrog
  3. Dryck & Mat – Fine dining
  4. peppar peppar – Uppsalas favoritkrog fyra gånger om
  5. Hambergs Fisk – Litet och lyxigt utan trängsel
  6. Aaltos – Mysig italienare
  7. Hodja – En orientalisk helhetsupplevelse
  8. Ristorante Villa Romana – Klassisk, välkomnande italienare
  9. Meza Grill & Bar – Mjuka soffor och libanesisk mat
  10. Domtrappkällaren – Klassisk mat under källarvalven

Mysiga restauranger i Uppsala

Maxa mysfaktorn och ät middag på en mysig restaurang i Uppsala

Krusenberg Herrgård – Mysiga restauranger
Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård – Mysiga restauranger
Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård – Mysiga restauranger
Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård – Mysiga restauranger
Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård – Mysiga restauranger
Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård – Mysiga restauranger
Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård – Mysiga restauranger
Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård – Mysiga restauranger
Krusenberg Herrgård

Krusenberg Herrgård

I anrika salonger

Strax utanför Uppsala, alldeles intill Mälaren, hittar du Krusenberg Herrgård som stoltserar med en prisbelönt restaurang. Här kan du unna dig en måltid lagad på lokala råvaror, eller passa på att övernatta i ett av hotellrummen. Den anrika miljön bjuder på en romantisk upplevelse nära naturen.

Restaurang Black Brook

Hemsida

Mysig kvarterskrog

På den mysiga kvarterskrogen Black Brook, belägen på Anundsgatan, serveras allt från indiska grytor till surdegspizzor och hamburgare. Här skapas den rejäla mysfaktorn med hjälp av härligt mönstrade mattor och tapeter, som tilltalar både barnfamiljer, kompisgänget och romantiska par ute på dejt.

Dryck & Mat

Fine dining

Med en ständigt varierande meny, som i princip dagligen uppdateras, bjuder Dryck & Mat på rätter tillagade på noga utvalda råvaror med en exklusiv touch. Här serveras rustika kombinationer av dryck och mat, och vinlistan är noga förberedd för att matcha säsongens råvaror. Krogen är lite ”hemlig” och har till största del drop-in-platser som passar de spontana gästerna. Även del alkoholfria dryckeslistan är gedigen.

peppar peppar

Hemsida

Uppsalas favoritkrog fyra gånger om

Fyra gånger har Peppar Peppar utnämnts av UNT till Uppsalas favoritkrog, och för den som vågar sig dit är det uppenbart varför. Trots att kombinationen av eleganta fisk- och kötträtter och en ljus lokal kan kännas högtidlig så är det här välkomnande, en restaurang för långa middagar med goda vänner.

Hambergs Fisk

Litet och lyxigt utan trängsel

Hambergs fisk beskriver sig själva som en ”gastronomisk mötesplats”, men man ska inte låta sig skrämmas av beskrivningen. Med utsikt över gatan och nära mellan borden skapas en trivsam och avslappnad stämning, och fylliga fisk- och skaldjursrätter visar att mysigt inte behöver betyda okultiverat.

Aaltos

Hemsida

Mysig italienare

I Alvar Aaltos koloss på Sysslomansgatan ligger denna ambitiösa tolkning av det italienska köket. På menyn hittar du lufttorkade skinkor och italienska ostar, ofta tillsammans med genuina pastarätter eller kött, fisk och grönsaker direkt från grillen. Guldkant på besöket ges av dessertmenyn, kanske med kökets smarriga tiramisu eller något från cocktaillistan?

Hodja

En orientalisk helhetsupplevelse

Mezerestaurangen Hodja är någonting för alla sinnen. Med tre olika rum – Barrummet, Kärleksrummet, och Glasrummet - kan gästerna välja sin omgivning, oavsett vad de är sugna på. Kunniga servitörer som gärna tipsar om guldkorn bland menyns många turkiska och libanesiska smårätter bidrar till att göra det till en restaurang man gärna återvänder till.

Ristorante Villa Romana

Klassisk, välkomnande italienare

Både inomhus med levande ljus och utomhus med utsikt över Domkyrkan, är Villa Romana en pärla bland Uppsalas italienska restauranger. Man följer de italienska traditionerna av goda råvaror, enkla rätter, och hemtrevlig stämning. Restaurangen lämpar sig extra väl för en romantisk middag vid Fyrisån.

Meza Grill & Bar

Hemsida

Mjuka soffor och libanesisk mat

Med en uppsjö av varma och kalla mezerätter som är väl värda en vitlöksdoftande andedräkt, är Meza värd ett besök för varje person som tycker om libanesisk mat. Men det är läget och lokalen som gör den lämpad för den som söker något mysigt. Ombonat och färgglatt med soffor i sammet som är perfekta för att sjunka ner i lämpar sig Meza utmärkt efter en lång dag.

Domtrappkällaren

Hemsida

Klassisk mat under källarvalven

Domtrapphuset är en historisk byggnad vid Uppsala Domkyrka. Sedan 1930-talet har byggnaden inhyst den klassiska restaurangen Domtrappkällaren. De romantiska källarvalen sjuder av historia och skapar en unik middagsmiljö där man kan njuta av traditionell svensk mat, såsom älgköttbullar och renfilé.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;