Miso är en japansk produkt som görs på bland annat fermenterade sojabönor. Det finns väldigt mycket som miso kan användas till eftersom att det miso faktiskt smakar är umami och det kan användas till att höja flera olika andra smaker. 


Det finns två olika typer av miso - Vit/Ljus miso och Mörk/Röd miso

Den vita mison är lite sötare och används exempelvis i misosoppa och kan lätt användas utan att ta över för mycket. Den röda mison är mer intensiv och har en mer funky/fermenterad smak. 


Här är några exempel på vad du kan blanda miso med!

Miso Smör: 50 g smör, 2 msk vit misopasta, 2 tsk honung

Miso Senap: 2 msk vit misopasta, 1 ½ tsk dijon, 1 tsk jonnys söt starka senap, lite senapsfrön, 1 tsk honung, 2 msk risvinäger

Miso mayo:  1 msk röd eller vit misopasta, 3 msk majonnäs, lite lite honung

 

Skriv en kommentar

Yohanna T.

Utilizing the MBA essay writing service domyessay.com/mba-essay-writing-service was like embarking on an adventure in self-discovery. Their writers didn't just churn out essays; they delved deep into my experiences, unraveling facets of my journey I hadn't fully explored. The process was transformative, pushing me to articulate my aspirations with clarity and conviction. It wasn't just about essays; it was a journey of personal and professional growth. The MBA Essay Writin... Visa hela »

Kommentera