Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
New York, Recept, Bee's Knees

Bee's Knees. Denna drink har jag väldigt många minnen till. På min första USA-resa till New York blev jag förälskad i en bar som heter Little Branch i Lower West Village. Little Branch är en tidig speak easy-bar, och med en stil som genomsyras utav Sasha Petraske's fenomenala era möttes vi utav en stor mörk man vid dörren som hälsade oss mer än välkomna och drog ett sämre skämt med sin djupa mörka röst.

Vi skrattade till och tog oss ner för den smala, mörka trappan som endast var belyst av värmeljus. Ljudet ökade för varje steg jag tog neråt i lokalen, och jag kände att min puls blev högre och högre. "Jag är faaaan på Little Branch i New York!!!!", jag som hade googlat varenda bar som "man skulle gå till" och jag hade sprungit runt som en galning. Jag lämnade nästan stället jag var på innan jag druckit klart för att hinna med alla barer jag ville besöka, men på Little Branch stannade jag.

Little Branch - Lower West Village

Väl nere vid baren fick vi menyn och jag läste igenom recepten, men känslan som jag fick va att beställa en "Bartenders Choice", alltså att du som gäst vill att bartendern får välja vilken drink hon/han känner för att göra. Jag sa att jag tyckte väldigt mycket om gin och fick en nick av bartendern; "I got you buddy".

En iskall cupette ställdes framför mig, jag dök ner med min näsa och fick in en tydlig gindoft följd av citrus och blommighet. Tydliga smaker av gin och citrus satte sig långt in i munnen och en rund, krämig sötma kom som avslut. Jag frågade vad jag drack, och bartendern sa "it's the bee's knees buddy" och log. Jag frågade om receptet som bartendern sedan skrev ner och gav till mig. Jag drack snabbt upp min drink och sa; "Can I get another bartenders choice please?".

Frasen “bee’s knees” var, och är, förbudstidens slang för “the best.” Vid den tiden (under åren 1920-1933 i USA) tillsatte man ofta citrus och honung för att dölja den icke så förtjusande smaken och doften från bathtub gin.

Recept

  • 50 ml Gin
  • 30 ml Citronjuice
  • 20 ml Honungssocker

 

 

Pressa citron, fram med honungsocker (kika in på tidigare inlägg) och valfri Gin. Hämta din shaker och blanda ner allt i den lilla delen.

 

 

Tillsätt rikligt med is, skaka ordentligt. Sila sedan genom en finmaskig sil ner i ditt kylda cocktailglas. Avsluta med en apelsin zest.

 

 

Eller ladda ner mitt snygga recept här som du kan printa ut och ha på kylskåpet t.ex.

SaveSave

SaveSave

Skriv en kommentar