Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Stockholm får ny (mobil) superklubb för 6000 gäster

Idag lanseras den nya evenemangsarenan Evenew med en kapacitet på upp till 6000 personer. Förutom att vara en fristående arena med möjligheter till moderna produktioner kräver den inte heller en permanent uppställningsplats. Evenew är nämligen helt mobil och kan alltså byggas upp på olika platser i landet.

Hallen är skapad specifikt för att vara värd åt konserter och kulturevenemang, med stående publik i fokus.

– Vi har letat länge efter en perfekt lokal efter våra förutsättningar, men inte hittat den. Nu bygger vi den själva, säger Karl Ohlsén Pettersson som är grundare av bolaget The Carousal som har utvecklat arenan, i ett pressmeddelande.

Karl Ohlsén Pettersson är även en av grundarna av festivalen Summerburst, och sedan förra året driver han klubbkonceptet CLSR tillsammans med Mille Yousefali. Redan nu bekräftas att Evenew kommer att vara hem för framtida CLSR-evenemang.

Teamet bakom arenan meddelar även att den för första gången kommer att byggas upp på "en vacker yta vid Stockholms Universitet" under maj och juni 2022. Det är ännu oklart vilket eller vilka evenemang som kommer att arrangeras under den perioden.

– Vi tror att en lokal som Evenew är efterlängtad, både av publik och arrangörer. Nu vill vi att alla ska höra av sig till oss med roliga och kreativa idéer, oavsett om det är musik, stand-up eller något annt, säger Mille Yousefali, medgrundare av Evenew i samma pressmeddelande.

Och initiativet välkomnas av Stockhomls stads turistorgan Visit Stockholm.

– Stockholm har en ambition att utvecklas som evenemangsstad. Tillsammans med destinationens fantastiska arenor och aktörer arbetar vi ständigt på att utvecklas. Det är därför extra glädjande att som första stad i världen få testa ett helt nytt mobilt arenakoncept som kompletterar och stimulerar vårt befintliga utbud”, säger Caroline Strand VD för Visit Stockholm i pressmeddelandet.

För mer information om Evenew, kolla in hemsidan.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar