Ny techno-festival intar Slakthusområdet – "Stockholm kan bli ett Ibiza i norr"

Lördagen den 14 maj intar den nya festival-satsningen Reset Festival Slakthusområdet i Stockholm. Det här är dock ingen traditionell festival utan en techno-fest som pågår parallellt på fyra olika klubbar i området – Kvarteret, Slakthuset, Slaktkyrkan och Hus 7. Bakom festivalen står arrangören GATE, med Valerio Sinatra i spetsen.

– Under pandemin saknade jag dansen, interaktionen med andra människor och känslan av att hoppa mellan olika scener på en festival. Det var så allt började, plus att jag ville visa Sverige några av de akter jag sett när jag bott i Amsterdam och Australien, säger han och fortsätter.

– Jag gillar mörk techno med kraftfulla kick-trummor och syntar, men även mer melodiska grejer med grooviga basgångar. Så det är vad du kommer att kunna dansa till på den här festivalen.

Satsningen görs tillsammans med ett gäng olika festfixare baserade i huvudstaden. Det handlar om 420group, Demand Stockholm, Omnia, Cerrado Studio, Club Minimal, Kink Vibe och Dj Alban.

Målet är ett bjuda på Stockholms bästa dj:s och ett antal internationella akter och dj:s. I skrivande stund är det klart att festivalen gästas av den tyske techno-legendaren Chris Liebing, samt NTO från Frankrike. Fler namn släpps löpande.

Totalt kan festivalen ta emot 3500 gäster. Arrangören Valerio Sinatra förklarar hur det är tänkt att fungera.

– För att få den riktiga upplevelsen kan man köpa ett armband som göra att du kan röra dig fritt mellan de fyra klubbarna, förutsatt att det inte är fullt. För de som inte har råd med ett armband kommer det också att gå att köpa en biljett till Slakthuset.

Och Valerio Sinatra har stora tankar om framtidens klubbande i Stockholm.

– Jag kanske är en drömmare, men jag tror att Stockholm kan bli ett Ibiza i norr. Kom och dansa med oss, så kan vi tillsammans vara en del av den resan.

Biljetter finns ute nu. Biljettlänk och mer information hittar du i Facebook-evenemanget.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar

Hej ! Jag skulle vara jätteglad om Stockholm blir den nästa Ibiza i Europa! Det låter strålande ❣️🥳😎👌🏻

Kommentera