Dixon och Bedouin lirar på ny open air-festival – "ett mini-Woodstock på Södermalm"

Den 16-17 juni är det premiär för stans nya open air-satsning What A View, som huserar utomhus på Münchenbryggeriet med utsikt mot bland annat city och stadshuset. Under två dagar och nätter bjuder akter som Dixon, Bedouin, Trikk och Mira upp till dans.

– Vi försöker alltid boka det som känns mest rätt i tiden och som vi tror kan skapa den perfekta festen. Dixon är väl snarast en legendar nu med spelningar över hela världen tillsammans med akter som Solomun & Tale Of Us samt egna klubbar och festivaler på bland annat Ibiza, säger Anders Berg hos arrangören Studio Sven och fortsätter:

– Vi är också superglada att för första gången någonsin få presentera Bedouin i Sverige. De är annars flitiga besökare på festivaler som Burning Man och fester i Tulum och aktuella med egen klubb på Pacha, Ibiza varje onsdag med gäster som Black Coffee, Damian Lazarus & Bonobo.

Platsen för What A View är som sagt Münchenbryggeriets "innergård", ett stenkast från Mariatorget.

– När möjligheten kom upp att kunna göra en fest på denna unika plats mitt på Södermalm tvekade vi inte en sekund. Den nu till synes gråa ytan kommer i juni förvandlas till en färgglad och lekfull plats där det finns möjlighet till både dans och skönt häng, säger Anders Berg.

Ni marknadsför evenemanget som "2 days of peace & music". Berätta lite om det.
– Den taglinen är snodd från Woodstock '69. Vi tänker oss att What A View är ett mini-Woodstock på Södermalm med dagens Jimi Hendrix, fast inom dansmusiken. Och med allt vad som nu händer i världen vill vi skapa en fin plats där alla människor, oavsett kön, härkomst eller läggning kan mötas och ha kul tillsammans utan hat eller bråk, säger Anders Berg.

Det ryktas även om en liten efterfest inomhus de två sista timmarna?
– Ja, när solen går ner flyttar vi in festen på Münchenbryggeriet och kör några timmar till.

Mer information, komplett lineup och biljetter hittar du via Facebook-evenemanget.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar