Södra Teatern får börja med stående publik på stora scenen – kan bli aktuellt med klubbevenemang

Länsstyrelsen i Stockholms län har beslutat att lämna tillstånd för ett byte av stolsinfästningarna för att göra de befintliga stolarna i stora salongen på Södra Teatern flyttbara, och därmed möjliggöra konserter med stående publik. Detta meddelar teatern idag i ett pressmeddelande.

– Vi är så glada över att äntligen få nyttja Stora Scen till fler typer av konserter. Detta ger oss en möjlighet att arbeta med en bredare repertoar med mer rock, hiphop och andra genrer vi inte har i samma utsträckning idag. Och såklart få in mer besökare, säger Samuel Laulajainen, vd på Södra Teatern i pressmeddelandet.

På frågan om det även kan bli aktuellt med klubbevenemang i den anrika salongen, blir svaret något avvaktande.

– Vi fokuserar på konserter, evenemang och konferens till att börja med men tider får utvisa om vi kommer hyra ut för klubb, säger Iza Boëthius som arbetar med pr på Södra Teatern.

Endast en gång tidigare har Södra Teaterns Stora Scen öppnat upp för en konsert med stående publik. Det var 1999 när Red Hot Chili Peppers besökte Stockholm under lanseringen av skivan Californication. Första att nu ta emot stående publik på Stora Scenen blir Popsicle, fredagen 26 augusti 2022.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar

Ari L.

Fantastic!

Kommentera