Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Avicii hedrad: Konstverket Standing Waves på plats i Humlegården

Musikproducenten, låtskrivaren och dj:n Tim Bergling, mer känd under artistnamnet Avicii, har nu hedrats med ett rörligt konstverk i Humlegården i centrala Stockholm. Konstverket "Standing Waves", skapat av konstnärerna Adèle Essle Zeiss och Liva Isakson Lundin, består av tre unika, skulpturala former i rostfritt stål. När vinden blåser får skulpturgruppen liv. Östermalms stadsdelsnämnd är initiativtagare till minnesplatsen.

– Vi vill hylla Tim Bergling vars musik betytt så mycket för människor världen över. Konstverkets föränderliga uttryck och placeringen i Humlegården, en av Tims favoritplatser, får oss att minnas honom på många olika plan. Det är också ett sätt att hedra alla de människor som har gått bort alldeles för tidigt i psykisk ohälsa, säger Andréa Hedin (M), ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd, i ett pressmeddelande.

Konstverket invigdes den 1 september 2022, och om du vill veta mer om konstverket och konstnärerna kan du kolla in denna sida.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar