Nya permanenta Fållan öppnar 2023 – "Stockholms största kulturscen för klubb och konsert"

Efter tre år i ett temporärt rivningshus kommer kultur- och konsertarenan Fållan att flytta till permanenta lokaler i Slakthusområdet. Nya Fållan kommer att ligga i de gamla Slakthushallarna från 1912 och ha kapacitet för 2400 personer, fördelat på en större scen för 2000 personer och en mindre för 400 personer.

– Att Fållan, som tagit rejält med stryk under pandemin, nu får blomma ut och slå sig till ro i nya, större lokaler känns bra på så många sätt. Nya Fållan blir Stockholms största kulturscen för klubb och konsert – i några av Slakthusområdets mest ikoniska byggnader. En bestående mötesplats för gemenskap och ett levande kulturliv, säger Thea Mårdbrant, vd på Fållan, i ett pressmeddelande.

Verksamheten kommer i huvudsak vara densamma som idag med konserter, klubbar, events och scenkonstprojekt. Nytt för Fållans permanenta lokaler är att de dessutom kommer innefatta en restaurang och bar som även håller öppet utanför konsert- och evenemangsprogrammet.

Fållan finns kvar i de befintliga lokalerna fram till årsskiftet och planerar därefter att öppna i Slakthushallarna i slutet av 2023. I väntan på de permanenta lokalerna öppnar även en sommarscen i industrihistoriska Förbindelsehallen som ligger vägg i vägg med nya Fållan. Scenen i Förbindelsehallen förväntas ha en kapacitet om 3000 samtida besökare.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar