Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Världar möts när klubbprofiler fixar fest ihop – "tropical och urban musik möter den elektroniska dansscenen"

Nu på lördag, den 17 september, intar Thomas Gyllings klubbkoncept Mosquito den stora salen på anrika Berns. Den här kvällen samarbetar Gylling med festfixarna på Studio Sven som står bakom mer elektroniska klubbar som NUET, Kind People Club och EPISODES.

– Vi siktar på en mindre version av Notting Hill Carnival inomhus där klassisk tropical och urban musik möter den elektroniska dansscenen, säger Thomas Antonsson på Studio Sven och fortsätter:

– Tanken med kvällen är att olika klubbvärldar och genres ska mötas under ett och samma tak. Därför har vi dj:s på lineupen som spelar allt från soca, kuduro och urban till afro house, garage och house.

Bakom skivspelarna denna kväll hittar vi Thomas Gylling, Miss DJ, Antonsson, MC:Blues, Samba Angels och Act of emotion.

– Att gå ihop med en pionjär som Thomas Gylling som presenterat global musik för svenska folket i över tjugo års tid via tv-program, klubbar och stora open air-fester samt kämpat för ett öppet internationellt Stockholm kändes som en självklarhet, säger arrangören och dj:n Thomas Antonsson.

Är det en tillfällighet att dessa världar möts, eller skulle du säga att det är en del av en större trend?
– Det kändes som helt rätt i tiden för det här att hända. Vi har ju på senare år sett att techno- och housemusiken utvecklats och tagit influenser från en mer global musikvärld där till exempel afro house är en av de mest populära delarna av elektronisk dansmusik just nu. Vi hoppas att våra besökare kommer uppskatta konceptet så vi kan fortsätta presentera dessa kvällar flera gånger på Berns.

Är vi i Stockholm dåliga på dessa typen av möten?
– Jag tycker framförallt att vi kan bli bättre på att skapa miljöer där dessa möten får ta plats. Det är lätt att bli bekväm och köra på som vanligt istället för att våga ta risker och förnya sig. Vårt klubbkoncept Kind People Club som vi arrangerar tillsammans med Johanna Beckman på FKP Scorpio har ju lite det som ramverk, att blanda olika genres så klubbupplevelsen blir mer dynamisk och rolig för besökarna.

Mer information och biljetter hittar du i Facebook-evenemanget.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar