Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Missa inte: Klubbhistoria på Scenkonstmuseet – som även blir klubb för en kväll

Den 28-29 januari riktar Scenkonstmuseet i Stockholm fokus mot den svenska klubbscenens tidiga historia. I samband med boksläppet av "Tillbaka till Underjorden: 80/90-talets klubbrevolution i Sverige" hålls ett evenemang och tillfällig utställning med tema klubbkultur i samarbete med författarna Anna Gavanas och Anna Öström.

– Klubbhistorien är en livsviktig del av vår samtidshistoria och den 28 januari blir den odödlig i och med två donationer till Svenskt visarkiv som offentliggörs under kvällen: rejvforskaren Elisabeth Tegners rejvarkiv och Jan Quarfordts samling av rejvflyers, säger Anna Gavanas i ett pressmeddelande.

Utöver donationen hålls även en paneldiskussion om klubbkulturens betydelse med Elisabeth Tegner, professor Lars Kaijser och Anna Björk från Svenskt Visarkiv, modererat av redaktören Olav Fumarola Unsgard.

– Under kvällen får du också chansen att själv lämna dina avtryck, minnen och berättelser till arkivet i ett vittnesrum som har installerats speciellt för kvällen. Så ladda minnet fullt med dina egna guldkorn och gå till historien, säger Anna Öström i pressmeddelandet.

Senare på kvällen den 28 januari förvandlas även museet till en klubb, som håller öppet från 18 till 03. Maria Lindén, Micke Goulos, DJ Krazy, DJ Gena, DJ Term, DJ Struck spelar under kvällen med MC Slim på micken. VJ: 10% Human Collective.

På den tillfälliga utställningen, som även visas den 29 januari, kan du ta del av backdrops från den legendariska rejvklubben Docklands, flyers, klubbkläder och mycket annat.

Läs mer om evenemanget och utställningen här, och Facebook-event hittar du här.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

(Foto av Denny Calvo, 1993)

Skriv en kommentar