Själfulla houseklubben Soulmates tillbaka – fixar söndagsfest med "andlig känsla"

Den själfulla houseklubben Soulmates grundades i London för drygt 20 år sedan men har även en lång historia av fester och klubbar i Stockholm. Nu på söndag, den 29 januari, är de tillbaka med Soulmates Sunday Service på Hilma vid Norra Bantorget. Festen pågår mellan 15-22 och det är fri entré.

– Vi har länge velat köra söndagar precis som våra favoritklubbar utomlands gjort, till exempel Shelter och Body & Soul i New York, Dance Culture i Paris och Secret Sundaze i London. Vi tror även att det passar en äldre publik samt att vi tror att det blir en mer avslappnad stämning en söndag, berättar grundaren Sebastian "Saint Sebastian" Norgren.

Utöver Sebastian själv spelar Mad Mats från Local Talk, samt Dennis Christensen och D Soulstream.

– Det blir dans och samhörighet över generationerna för folk som älskar traditionell house. En viss andlig söndagskänsla söker vi också, mycket av den house vi spelar har ju faktiskt rötter i gospel, säger Sebastian Norgren.

Varför har ni valt Hilma som lokal?
– Det var lite av en slump. Det är en mysig lokal och ljudet hyfsat. Vi ville börja lite smått för att känna hur mycket intresse det finns för söndagar. Om intresset finns så planerar vi att göra några större fester med större ljud under våren.

Hur ser läget ut för den själfulla housemusiken just nu, upplever du?
– Jag tror att det är ett bättre klimat för själfull house idag än det var för några år sedan då vi var typ ensamma om att spela det här. Det verkar som att den yngre generationen nu har fått upp intresset för stilar som garage och även afro house vilket är sånt vi alltid spelat, säger Sebastian Norgren på Soulmates.

Berätta lite om klubbens historia.
– Jag och en annan svensk som var bosatt i London, Dennis Christensen, startade upp detta runt år 2000, byggt på vår passion för svart house. Alltså själfull house och garage som härstammar från Chicago, New York och Detroit. Vi körde sedan klubb på The End och AKA till dess att den nattklubben stängde igen. För ungefär 15 år sedan flyttade jag hem till Sverige och startade upp klubbkvällen här. Vi har gästats av namn som Timmy Regisford, Joe Claussell, Danny Krivit, Glenn Underground, Ron Trent och många fler, säger Sebastian "Saint Sebastian" Norgren.

Här hittar du ett Facebook-evenemang, och här hittar du Soulmates på Facebook.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar