Banan-Kompaniet i Frihamnen blir ny klubb- och konsertlokal – "blir Stockholms största kulturscen"

Nu är det klart att en ny kulturscen med namnet B-K öppnar i Banan-Kompanietbyggnaden i Frihamnen i juni i år. Lokalerna har plats för tre scener och 3750 samtida besökare och blir Stockholms största kulturscen. B-K:s verksamhet kommer att kretsa kring kultur med fokus på livemusik, klubbar och evenemang. Scenen blir en del av Kulturarenor, som sedan tidigare driver Trädgården, Fållan, Färgfabriken Evenemang, Eden och Under Bron i Stockholm.

– Byggnaden är ett landmärke i Frihamnen, en av de första byggnaderna som uppfördes på platsen. Vi känner oss hedrade att få förvalta arvet, att få vara delaktiga i omvandlingen av området och skapa en kulturdestination för Stockholm. Bananerna åker ut och kulturen åker in, säger Martin Lagerberg, VD Kulturarenor, i ett pressmeddelande.

Den som följt mig ett tag vet att jag rapporterade om att detta var på gång redan i augusti 2019. Roligt att det nu blir av, och håll koll i mina kanaler för mer information om denna glädjande nyhet.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar