Technostate har fixat fester i 20 år – firar med mega-event som ska bli "det fetaste i svensk rave-historia"

I år har arrangören Technostate anordnat fester, klubbar och festivaler i 20 år. För att fira detta fixar de den 27 maj megafesten Big Bang, med kapacitet för nästan 6000 personer, på den "mobila superklubben" EVENEW vid Stockholms Universitet.

– Den produktion vi kommer att leverera blir troligtvis det fetaste i svensk rave-historia. Riktigt häftiga visuals, en lasershow som tydligen ska slå allt och en superhäftig venue, säger Niklas Psarros på Technostate.

Headliners denna kväll är inga mindre än Vini Vici och Astrix. Spelar gör även Mad Actors, Mad Mango, Crasyrus, Baba Bulldozer och BellaXTörner.

– Det känns så otroligt spännande. Hela crewet är jättepeppade och detta är det enda vi har i tankarna just nu, säger Niklas Psarros.

Festen på EVENEW pågår till cirka klockan 23. Efter det fortsätter festen på Slakthuset med namn och akter som Alter Nature, Mama Gaia och Rocco, samt en dansgolv med fokus på techno. Biljetter till efterfesten köpes separat.

Niklas Psarros på Technostate vill inför Big Bang även rikta ett stort tack till alla gäster som under åren besökt Technostates evenemang, och till rave-communityt i stort.

– Utan er vore Technostate ingenting. Jag känner så otroligt mycket kärlek och support inför detta event, och det känns som att hela ravescenen ställer upp bakom oss.

Går det att plocka ut ett par favorit-events från era 20 år av festfixande?
– Oj, det är så många men några personliga favoriter är SEF i Förbindelsehallen när till exempel Vini Vici spelade, festerna med Shpongle och Infected Mushroom i Annexet och sist men inte minst SEF på Dragon Gate, säger Niklas Psarros.

Vad kan du säga om Technostate och framtiden?
– I framtiden blir det mer fokus på unika och spännande koncept. Mindre små fester för runt 500-600 gäster och färre events överlag. Jag närmar mig ändå 50 och känner att det får bli mer kvalitet än kvantitet. Om några veckor går vi ut med två riktigt grymma koncept, varav ett är i Grekland och den andra på ett slott, berättar Niklas Psarros på Technostate.

För mer info om Big Bang och efterfesten, spana in Facebook-evenemanget.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar