"Liten nystart" för klassiska Tranans bar – house, techno, grymt ljud och bra röj utlovas

Nu på fredag, den 1 september, drar säsongen igång i källaren på klassiska Tranans bar vid Odenplan. Ny musikansvarig och dj-bokare är Hampus Drake som själv har spelat skivor på Tranan i två decennier. När han nu får bossa över musiken så beskriver han det hela som lite av en nystart.

– Tranan har ju alltid varit en barklubb där vi haft grymt feta dj:s med fokus på house, disco och techno. Men nu satsar vi lite extra med starka lokala bokningar och det förs även samtal med internationella namn, säger han.

Han berättar vidare om hur källarens "grymma PA-system" passar perfekt för dj:s som spelar mycket vinyl.

– För att vara en bar som ligger mitt i stan så har vi lyckats hålla musiken väldigt underground och spännande, mer än va dom flesta ställena klarar som ligger i stan, säger Hampus Drake på Tranan och fortsätter:

– Det brukar bli bra röj och en speciell vibe som är svår att få i Stockholm. Känns som det kommer bli högt tryck och alla är fett taggade, säger Hampus Drake.

premiärkvällen spelar Yourhighness och Olof Uhlin. Bland kommande bokningar hittar vi sedan namn som Global Business, Mark 7, Västkransen Records, Samo DJ, Ari Bald & Cj Scott, Hanna Makowsky, Studio kollektivet och många många fler.

Tranans bar har öppet från 17-01 alla dagar i veckan. För mer och löpande informaton, se hemsidan eller spana in Instagram-kontot.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar