Försnack: Jeremy Olander om open to close-festen på lördag

Nu på lördag, den 16 december, är det dags för Jeremy Olander och hans etikett Vivrant att åter igen ställa till med fest på hemmaplan. Denna gång på hajpade Värmeverket i Bredäng.

På denna fest spelar Jeremy Olander själv i fem timmar, från öppning till stängning. Jag tog ett snack med honom för att kolla läget inför lördagens fest.

Hur känns det inför festen och open to close-spelningen på lördag?
– Det känns grymt! Det är nästan slutsålt och att spela i Stockholm är det bästa jag vet. Jag har flängt runt en del senaste tiden och spelat i USA, Indien, Singapore, Bali och Japan så det ska bli skönt att börja runda av året med den här spelningen. Jag har dessutom inte spelat ett längre set här hemma på 4-5 år och det är något jag har längtat efter. Jag spelar mest egenproducerad musik och min stil funkar bäst i längre set.

Hur tänker du att lördagkvällens musikaliska resa kommer att se ut?
– Alltid svårt att säga på förhand. Min enda ledstjärna inför lördag är att jag förutom att få in mycket nytt också vill försöka gå igenom mina olika sound och stilar. En blandning mellan ljust och melodiskt, mörkt och techigt, throwbacks och nytt.

Vad kan publiken förvänta sig i övrigt?
– Vi har velat göra något på Värmeverket sedan de tog första spadtaget där för ett gäng år sedan så det känns väldigt kul att det äntligen blir av. Vi har haft som mål från start med Vivrant att aldrig upprepa oss och aldrig köra samma venue två gånger. Kul att kunna fortsätta den traditionen. Senaste gången på hemmaplan var på Stadshuset och det var en ära att få spela där, men inget går upp mot ett rum som är ämnat för vår typ av musik.

Vad är aktuellt på Vivrant? Något särskilt där du vill lyfta fram?
– Det är en del. Vi har precis släppt OLINGs nya EP och har två singlar på gång från mig kommande månaderna. Sen har MOLØ ett än så länge hemligt projekt på gång ut under nästa år som kommer vara bland det roligaste vi har släppt. Spännande tider!

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar