Nysatsning på Södran: Elektronisk musik intar Mosebacke Etablissement och fokus på äldre publik

Nu i helgen, den 8-9 december, är det premiär för Södra Teaterns nya nattklubbs-satsning som går under namnet House of Social. Här ryms en mängd dansgolv med olika musikstilar, barer, karaokerum och en ny vinbar som hyllar Cornelis Vreeswijk.

Gällande den elektroniska dansmusiken så kommer den att vara ett stående inslag varje nattklubbskväll, och basen för det elektroniska kommer att vara Mosebacke Etablissement (ETB) där det tidigare har varit hip hop-fokus.

– Det kommer att varieras inom de elektroniska stilarna med en mix av residents och gästspel. Vi har en hel del dialoger igång med promoters, popup-klubbar, dj-kollektiv och så vidare, säger nya nöjeschefen Olof Göransson.

Nysatsningen innebär också ett stort generellt fokus på den äldre publiken. Åldersgränsen höjs till 23 år och är du över 26 år får du alltid fri entré.

– Allt för länge har äldre gäster bortprioriterats och vi försöker skapa en mötesplats som tar bort alla sega element med nattklubb som till exempel gästlistor och oklara entréstrukturer, säger Olof Göransson.

Utöver Olof Göransson i rollen som nöjeschef består det nya klubb-teamet av Christian Fang, Katarina Semenova, Alvin Nyström och Melker Wernberg. Tillsammans vill de skapa en plats där det alltid händer spännande saker.

– Vi är ett kulturhus med massvis av yta, det måste hända saker. Vi satsar på 50% kontinuitet och 50% förändring i innehåll, säger Olof Göransson.

Följ Södra Teaterns klubbsatnsing på det här nya Instagram-kontot.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar