Kollektivet Livet storsatsar på ny houseklubb – med öppet till 05

Våren 2022 förvandlades den gamla Birkaterminalen, som ligger ett stenkast från Slussen, till stans nya kulturscen Stadsgårdsterminalen. Här huserar bland annat Kollektivet Livet Bar & Scen som nu laddar upp inför deras största klubbsatsning hittills som har premiär den 24 maj och går under namnet KL LABEL NIGHT.

Den nya klubben har housemusik i fokus och kommer att ramas in med en extra satsning på produktionen och extraöppet till 05.

– Under tre unika kvällar kommer vi bjuda in internationella skivbolag från Amsterdam, London och Paris som "showcasar" fyra dj:s ur sin reportoar. Det är vår största klubbsatsning både budget- och produktionsmässigt. Vi har uppdaterat vårt klubbljus, dj-bås och det ryktas om lite konstinstallationer, berättar Camilla Sannabo på Stadsgårdsterminalen.

Hon fortsätter att berätta om varför de väljer att fokusera på just house, och beskriver hur de tre kvällarna kommer att präglas av olika typer av housemusik.

– Housen förenar människor och utstrålar glädje. Amsterdam kommer att bjuda på minimal tech house, London på classic/contemporary house och Paris har en "french groovy disco-influerad" house-stil, säger Camilla Sannabo.

Premiären, som alltså äger rum den 24 maj, bjuder på besök från Holland. Camilla Sannabo på Stadsgårdsterminalen utlovar dessutom en "oförglömlig soluppgång klockan 03.57".

– Till premiärkvällen bjuder vi in Elvi, Iris Menza, M-High och Prunk från PIV Records i Amsterdam. Det är en label med residencies på välkända klubbar runt om i världen som Fabric London, Amnesia Ibiza och Shelter Amsterdam. De har en otroligt fin repertoar av musik där alla namn inom deras genre har släppt musik, säger Camilla Sannabo.

För mer och löpande information om klubben, och möjlighet att vara först med att köpa biljetter, registrera dig via denna länk.

Och mer generellt, hur ser du på nutid och framtid gällande Stadsgårdsterminalen som klubb-venue?
– Vi kommer nog aldrig bli en renodlad klubbvenue med fasta öppettider, där du kan dyka upp en fredag eller lördag och förvänta dig klubb. Vi vill hålla en bredd av olika events som vi har det idag, och förbli en plats som passar varenda stockholmare. Men förhoppningsvis kommer detta koncept sätta oss på kartan där vi blir en av Stockholms absolut härligaste klubbar stämningsmässigt och produktionsmässigt. Och vårt läge, hallå, hur centralt ligger vi inte, säger Camilla Sannabo på Stadsgårdsterminalen.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Bild: Sandra Ringström

Skriv en kommentar